Фан Клуб: Баерн Минхен

.

• .

Гласови: 7 87,5%
  • .

Гласови: 1 12,5%

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.612
Поени од реакции
22.349
Видете има тука други проблеми.

Баерн има пари, некаде 150 милиони Евра на страна но еве со стадионот многу се потрошија. Плус во Германија да добиеш лиценца е малку зафркнато пошто не смееш да имаш многу долгови. Клубови ко Челси со 800 милиони Евра долгови не би смееле да играт во Германија. После за телевизиските права Баерн многу помалку добиват од други гиганти. Баерн зема можеби 20-30 милиони годишно од првенството а Реал на пример зема 100 милиони!
Плус со платите. Рибери ако зема 4 милиони нето тогаш Баерн плаќа реално 8 милиони за осигуранје и даноци. Во други држави брутото е и нето плата.
Потоа Баерн не е во раце на некој моќник ко Челси и Сити па ограничен е со средства, само тоа што го заработува може да го троши и плус цените зе билети се ефтини споредени со Англија или Шпанија. Тука и не прават толку пари а тоа само заради навивачите.

Е, сега кажете ми други клуб со вакви услови кој е толку успешен ко Баерн? Нема! Затоа многу ги почитувам пошто работат најпрофесионално. Хенес не е баш сакан во Германија ама сите го почитуваат за тоа што во последните 30 години го направи од Баерн еден од најквалитетните клубови во светот. Секој играч во Европа го почитуват Баерн.

Bavarecot

Доле Влада !!!
Член од
4 март 2008
Мислења
2.813
Поени од реакции
358
Видете има тука други проблеми.

Баерн има пари, некаде 150 милиони Евра на страна но еве со стадионот многу се потрошија. Плус во Германија да добиеш лиценца е малку зафркнато пошто не смееш да имаш многу долгови. Клубови ко Челси со 800 милиони Евра долгови не би смееле да играт во Германија. После за телевизиските права Баерн многу помалку добиват од други гиганти. Баерн зема можеби 20-30 милиони годишно од првенството а Реал на пример зема 100 милиони!
Плус со платите. Рибери ако зема 4 милиони нето тогаш Баерн плаќа реално 8 милиони за осигуранје и даноци. Во други држави брутото е и нето плата.
Потоа Баерн не е во раце на некој моќник ко Челси и Сити па ограничен е со средства, само тоа што го заработува може да го троши и плус цените зе билети се ефтини споредени со Англија или Шпанија. Тука и не прават толку пари а тоа само заради навивачите.

Е, сега кажете ми други клуб со вакви услови кој е толку успешен ко Баерн? Нема! Затоа многу ги почитувам пошто работат најпрофесионално. Хенес не е баш сакан во Германија ама сите го почитуваат за тоа што во последните 30 години го направи од Баерн еден од најквалитетните клубови во светот. Секој играч во Европа го почитуват Баерн.
Тука си во право, за ТВ права Баерн зема 29 милиони евра, во споредба со Реал тоа е ништо они земаат 150 милиони. Сега се побуниле и бараат од другата сезона Баерн за ТВ права да земаат барем 5 милиони повеќе, со што тие пари би ги потрошиле за некој играч.

Член од
8 март 2007
Мислења
1.405
Поени од реакции
20
Не сум многу во тек со дискусииве,ама ќе искоментирам за иднината на напаѓачите на Баерн.Добра работа направи управата што земаа напаѓач од типот на Олиќ.Според мене Олиќ не треба да добива многу шанса во првите 11,туку од клупата да ја бара својата шанса.Олиќ е таков фудбалер кој секогаш сака да се докажува и кој внесува живост во првиот тим со неговото влегување.Што се однесува до првиот тим,тука треба да настапува Тони со подршка од Пандев(зборам ако дојде Пандев).Иако Тони ќе има 32 години не верувам дека неговата игра ќе се промени многу во однос на сегашнава, од причина што тој е фудбалер кој ретко ја допира топката и игра најчесто со глава.Тони одлично би спуштал топки за Пандев и со еден-два подавање лесно ќе го најдат патот до голот.Тоа што Тони би го правел со Пандев исто така би можело да функционира и со Клосе во тандем со Пандев.Тоа е моето видување

Вечер се гледаме,така.Позз

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Ај дека јас ги напишав 1000 и 2000-тиот пост,еве сега нека биде за Баварецот јубилејниот 3000-ти.

ВЕЧЕР ГАЗИМЕ!!!!!!!!

M

Mario Gómez

Гостин
Ама не изнервира овој судијава чисти гол му поништи на Тони,ама и овој Рост изведува многу..Атмосверата е супер и одиме на победа.
засега иде добро ама не се знае!!

лелеле бе овој Ренсинг живци ми кине како му ја погоди право во глава,секој станал голман!!

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.612
Поени од реакции
22.349
Interesna utakmica, Hamburg poborben bese i Bayern na kraj nemaa sreka. Sega Hamburg e prv.

M

Mario Gómez

Гостин
Абе што да пишам,масимално изнервиран и разочаран.

1.Како е можно светска класа напаѓачи 6 пати да промашат 200% шанса од кои 2 кои 2 пати голот беше празен.
2.Па овој голманов боксувај и давај им го внозе топката.
3.Значи средината е даска а Ван Бомел итно продавање,тој само знае фаули да прави а ништо во нападот.
4.Швајнстајгер 0.
5.ЕВЕ што се случува кога се стегнати,само позајмуваат играчи и тие се од втора класа
6.Отл 0 од кај го најдоа него.
7.Клосе и Тони им требаат очила да го видат голот.

сепак играта беше добра и нема причина за паника!!:vozbud::vozbud:

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Како се викаше, колку пари толку музика.
Јас оддамна престанав да се нервирам, уште кога не успеаа да се пласираат во ЛШ.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.612
Поени од реакции
22.349
Не е до парите. Баерн има одлична екипа но и Хамбург има добра екипа и Тони да го ставеше оној голон и ако победеа никој немаше да се жалит. Иначе Боммел, Рибери и Клосе беа многу слаби.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Абе која јака екипа има Хамбург, кога ќе излезе во Европа сите го газат. Баерн нема толку слаба игра, ама се повеќе наликува на Милан, се земаат некои пензионери, епа не оди така. Не го глеав мечот, ама кога ќе ми текне кој е на голот, јасно ми е дека не можеме да се надеваме на победа. Не паметам јас Ренсинг на еден меч да не ја вади топката од голот.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.612
Поени од реакции
22.349
Абе која јака екипа има Хамбург, кога ќе излезе во Европа сите го газат. Баерн нема толку слаба игра, ама се повеќе наликува на Милан, се земаат некои пензионери, епа не оди така. Не го глеав мечот, ама кога ќе ми текне кој е на голот, јасно ми е дека не можеме да се надеваме на победа. Не паметам јас Ренсинг на еден меч да не ја вади топката од голот.
Е да, затоа е Хамбург прв :tv:

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Е да, затоа е Хамбург прв :tv:
И шо има врска ако е прв?
И Македонија ЃП е прва, па што.
Не мора да значи дека ако некој е прв на табелата има силен тим. И Хофенхајм е пред Вердер и Баерн ама тоа не значи дека се посилни од нив.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.612
Поени од реакции
22.349
И шо има врска ако е прв?
И Македонија ЃП е прва, па што.
Не мора да значи дека ако некој е прв на табелата има силен тим. И Хофенхајм е пред Вердер и Баерн ама тоа не значи дека се посилни од нив.
Е како не се јаки Хамбруг. Друго е Баерн да изгуби од Котбус него од Хамбург. Незнам како си мислите вие дека Баерн треба секоја утакмица да тепа во Германија, па има и други добри клубови.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Во Германија е само Баерн и други клубови кои се две класи зад Баерн :)
Мислам да не бидеме скромни многу :)
Само што Баерн стана пензионерски дом.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom