Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.327
Поени од реакции
26.273
@Uli Hoeneß
И Алонсо ве одјеба, тоа се 4 корпи.
Добро де, Алонсо испадна фер и остана во Леверкузен иако најдобро решение ќе беше за Баерн, но што е за почит неговата одлука, тоа си стои.
Нагелсман си има покомотна позиција сега во пресрет на ЕП 2024 наместо да ризикува повторно во Баерн.
Рањик е во години и започнал нешто со репрезентација на Австрија што сака на раат да го истера, сега и во пресрет на ЕП, а и да напоменеме дека сакаше целосна контрола за трансферите, нешто што досега на никого не е дозволено.

Тоа е тоа, останува со Компани да видиме што ќе биде и дали ќе успее со Баерн, а јас секако ќе се надевам и посакувам да успее.

Член од
14 август 2022
Мислења
1.340
Поени од реакции
1.652
Добро де, Алонсо испадна фер и остана во Леверкузен иако најдобро решение ќе беше за Баерн, но што е за почит неговата одлука, тоа си стои.
Нагелсман си има покомотна позиција сега во пресрет на ЕП 2024 наместо да ризикува повторно во Баерн.
Рањик е во години и започнал нешто со репрезентација на Австрија што сака на раат да го истера, сега и во пресрет на ЕП, а и да напоменеме дека сакаше целосна контрола за трансферите, нешто што досега на никого не е дозволено.

Тоа е тоа, останува со Компани да видиме што ќе биде и дали ќе успее со Баерн, а јас секако ќе се надевам и посакувам да успее.
Никад нема да успее, незнам зошто Покетино не ви беше опција, што има Ули против.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.207
Поени од реакции
14.474
Кој требаше да го донесеме тренер? Гвардиола ќе успеевме да го вратиме? Клоп кој ќе се пензионира шо се вика?
Фонсека од Лил немаше да биде ризично решение?
Мурињо?
Конте?
Алегри?
Овие 3-ца едноставно не одговораат на клубот и тука секој што го прати Баерн знаеше однапред дека не се воопшто нити опција.
Со Де Жерби пак се договориле дека нема да се договорат :))

Тренери што не одбија навистина се само 2-ца, Рањик и Нагелсман, ама само затоа што се чуствуваат поудобно и покомотно таму каде што се моментално, во пресрет сега и на ЕП 2024 со репрезентациите.
Како мислиш дека тренер на Баерн не е тешко. Дека немаат медиумски притисок и општ притисок кога станува збор за играта на клубот, не само дали титула освоиле. Па Нагелсман беше кикнат откако сеуште беа во игра во ЛШ, но се гледаше дека нешто не иде во играта во натпреварите од Бундес.

Со Тухел пак е преговорано да остане точно, но не успеале да се договорат двете страни под тие услови што од Баерн ги поставиле. Е сега и тоа ако го преувиличиме тогаш можеме да сметаме за 3-та корпа.

Не, велам дека е исправен потегот со Компани, кога не знаеме на што ќе сме, но не е во ред нити да судиме однапред за нешто што не знаеме дали ќе биде успешно или не.
Тоа е тоа, се решиле на млад, неискусен тренер, сега ќе видиме за неколку месеци што ќе биде.
Интересни ми се некои како фанови на Челзи и Ман.Јунајтед се палат на некој Меккена од Ипсвич бидејќи влегнал во ПЛ, нешто што и Компани го успеа со Барнли.
Ама пази, Мареска од Лидс и Меккена се интересни демек надежни, Компани не е надежен, лош избор, хехех.
Ете го и Потер беше интересен па потона и го снема.

Нема клуб што не пробал и со такво неискусно решение, чиниш сите големи клубови секогаш искусни тренери поставувале.
Што дека Тухел како поискусен го донесовме наместо Нагелсман кој беше понеискусен? Ништо подобро не донесе.
Не ми е поентата дали Компани е добар избор. Дури јас сум и за вакви избори, проблем е што тоа не е еден од првите избори на Баерн, не беше таков планот.

Четворица, а се пишуваше и за уште некој, воопшто не е малку, еден е многу да одбие да биде тренер на Баерн. Не одбиваат за џабе.

И не е само ова со изборот околу новиот тренер, нешто не функционира добро и не е од денес, не се реши со Кан и Салихамиџиќ.

Член од
14 август 2022
Мислења
1.340
Поени од реакции
1.652
Не ми е поентата дали Компани е добар избор. Дури јас сум и за вакви избори, проблем е што тоа не е еден од првите избори на Баерн, не беше таков планот.

Четворица, а се пишуваше и за уште некој, воопшто не е малку, еден е многу да одбие да биде тренер на Баерн. Не одбиваат за џабе.

И не е само ова со изборот околу новиот тренер, нешто не функционира добро и не е од денес, не се реши со Кан и Салихамиџиќ.
Феликс Магат :LOL::LOL::LOL:

Член од
23 јануари 2016
Мислења
2.170
Поени од реакции
5.821
Све ова супер ама.... ви текнува како помина Пеп кај вас? :D
Шансата дека човек што учел од него ќе помине добро...
ne zaebavaj, pep koga bese trener na bayern toa bese verojatno najdobriot fudbal ever koj bundesliga go imase videno. i godinite posle nego timot crpese od toa vreme pod nego. isto prasanje dali germanija ke go osvoese SP 2014 pep da ne bese trener na bayern, igraci kazaa deka mnogu od toa sto go naucija kaj pep vlijaelo na uspehot na reprezentacijata bidejki im vmetnal stil koj prethodno ne go poznavale i so toa ja zbogatil nivnata igra. trener pred se se meri preku ligata bidejki preku tolku natprevari najdobro se gleda koj igra kvalitetno. damka bese samo sto ne ja osvoi liga sampioni, no toa e kup natprevaruvanje, toa nikoj ne moze da go garantira.

btw ne slucajno bayern obavezno sakase da go prodolzi dogovorot so nego, pep bese toj koj kaza ne i se preseli vo city. edna pricina e sto kaj bayern upravata gi nosi igracite i na pep ne mu se svigase sto ne go imase posledniot zbor pri transferi.

problemot na bayern e sto e javna tajna deka tie 2025 verojatno pak ke odat po xabi alonso, a mozda i po klopp. koj dokazan trener saka da potpise znaejki deka pri najmal neupseh/pad na forma verojatno ke odat po spomnatite dvajca? a mozda i pri normalna sezona ke teraat po toj pat.

drug problem kaj bayern e sto pre ne sakaat treneri koi ne zboruvaat germanski. mora da e nekoj epten wow trener kako pep za da prifatat nekoj koj ne zboruva germanski. de zerbi se spomnuvase, ama od izvori bliski do klubot muabetot bese deka sepak ne e ozbilna opcija, verojatno zaradi jazikot vo kombinacija so se uste ne golemata reputacija.

vincent kompany zboruva odlicno germanski, bez toj adut so negovoto CV (se uste bez golemi uspesi) nemase da ima teorija da stane trener na bayern.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.472
Поени од реакции
65.788
Интересни ми се некои како фанови на Челзи и Ман.Јунајтед се палат на некој Меккена од Ипсвич бидејќи влегнал во ПЛ, нешто што и Компани го успеа со Барнли.
Ама пази, Мареска од Лидс и Меккена се интересни демек надежни, Компани не е надежен, лош избор, хехех.
Ете го и Потер беше интересен па потона и го снема.

Нема клуб што не пробал и со такво неискусно решение, чиниш сите големи клубови секогаш искусни тренери поставувале.
Што дека Тухел како поискусен го донесовме наместо Нагелсман кој беше понеискусен? Ништо подобро не донесе.
Разликата меѓу Ипсвич на Меккена и Барнли на Компани е што Ипсвич со Меккена успеа за 2 години да фати две промоции. Нешто што досега им успеало само на 3 екипи откако постои фудбалот во Англија

За да ти доловам разлика меѓу Ипсвич и Барнли, Компани превзеде тим кој испадна од Премиер Лига, и тим кој добива огромни средства од ТВ права од ПЛ. Затоа и екипи како Лестер, Саутемптон, наредната година веднаш се враќаат назад во ПЛ. Имаат пари да купат играчи, плус разликата во квалитет меѓу ПЛ и Чемпионшип си го прави своето.

Меккена го превзеде Ипсвич на 12-то место во втората лига и ги однесе во ПЛ. Затоа и неговото достигнување повеќе се зборува, и имаше екипи како Челси, Брајтон и Јунајтед, кои сакаа да направат интервју со него за да им биде тренер.

Сосема нормално е да има поголем хајп за Меккена отколку за Компани. Едниот во подем, другиот само што доживеа релегација. Пишав во некоја тема дека Баерн не го ангажира Компани врз основа на овогодишната сезона во ПЛ, туку за тоа што направил во Чемпионшип пред 2 сезони.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.389
Поени од реакции
85.331
ne zaebavaj, pep koga bese trener na bayern toa bese verojatno najdobriot fudbal ever koj bundesliga go imase videno. i godinite posle nego timot crpese od toa vreme pod nego. isto prasanje dali germanija ke go osvoese SP 2014 pep da ne bese trener na bayern, igraci kazaa deka mnogu od toa sto go naucija kaj pep vlijaelo na uspehot na reprezentacijata bidejki im vmetnal stil koj prethodno ne go poznavale i so toa ja zbogatil nivnata igra. trener pred se se meri preku ligata bidejki preku tolku natprevari najdobro se gleda koj igra kvalitetno. damka bese samo sto ne ja osvoi liga sampioni, no toa e kup natprevaruvanje, toa nikoj ne moze da go garantira.

btw ne slucajno bayern obavezno sakase da go prodolzi dogovorot so nego, pep bese toj koj kaza ne i se preseli vo city. edna pricina e sto kaj bayern upravata gi nosi igracite i na pep ne mu se svigase sto ne go imase posledniot zbor pri transferi.
Како помина Пеп во Баерн?

Поентата ми беше "Ако имаше фанови на Баерн што сметаа дека Пеп треба да си оди и не ја води екипата во задоволителен правец како што очекуваа... зошто тогаш би се очекувало некој од неговата школа дека би ја водел екипата во задоволителен правец за фановите"
Пеп дојде во екипа што освои ЛШ и не се врати во финалето.

Ме мрзи да барам во темава, ама знам дека добар број на фанови на интернетов сметаа дека Пеп не го понел клубот ниво погоре и дека "за тие пари можеше да остане Јуп/да дојде____ за поевтино"

Пеп исто така го имаше факторот на "аутсајдер" - Шпанец што не е дел од "историјата на Баерн и Бундес лигата", па ако Пеп од сите луѓе имаше тешка задача што на крај не беше перцепирана како задоволителна од некои фанови, тогаш што може да се очекува од "Пеп за сиромашни"?
Најверојатно освојување на 2/3 титули во следните 3 сезони и разочарување на фановите што не било 3/3..
Штом ставот "Ех истиов успех ќе го имавме и со ___" важеше за Пеп, сигурен сум дека ќе важи и за Компани, за кој Баерн + ќе даде пари на Барнли

Член од
23 јануари 2016
Мислења
2.170
Поени од реакции
5.821
Поентата ми беше "Ако имаше фанови на Баерн што сметаа дека Пеп треба да си оди и не ја води екипата во задоволителен правец како што очекуваа... зошто тогаш би се очекувало некој од неговата школа дека би ја водел екипата во задоволителен правец за фановите"
Пеп дојде во екипа што освои ЛШ и не се врати во финалето.

Ме мрзи да барам во темава, ама знам дека добар број на фанови на интернетов сметаа дека Пеп не го понел клубот ниво погоре и дека "за тие пари можеше да остане Јуп/да дојде____ за поевтино"

Пеп исто така го имаше факторот на "аутсајдер" - Шпанец што не е дел од "историјата на Баерн и Бундес лигата", па ако Пеп од сите луѓе имаше тешка задача што на крај не беше перцепирана како задоволителна од некои фанови, тогаш што може да се очекува од "Пеп за сиромашни"?
Најверојатно освојување на 2/3 титули во следните 3 сезони и разочарување на фановите што не било 3/3..
Штом ставот "Ех истиов успех ќе го имавме и со ___" важеше за Пеп, сигурен сум дека ќе важи и за Компани, за кој Баерн + ќе даде пари на Барнли
vikas ima fanovi koi smetaat deka pep ne bil uspesen, ama normalno e od milioni fanovi del da ima negativno mislenje za bilo kogo. random fanovite gledaat na toa dali nekoj ke osvoi liga sampioni, no toa e kup natprevaruvanje vo koe ima mnogu faktori koi vlijaat (forma i povredi vo odreden vazen period, sudiski odluki itn. stavi i sreka) na uspehot i ne zavisi samo od trenerot. dali nekoj trener kvalitetno raboti se gleda pred se kako timot funkcionira vo ligata i voopsto preku dolg period, kolku trenerot e vo moznost svojot stil da go realizira i dolgorocno da ima kontinuitet na visok level.

hansi flick na primer so bayern ja osvoi liga sampioni, sepak e slab trener ako pravime sporedba so vrvni treneri. mu se pogodi momentumot i osvoi tituli, ama sekoj koj intenzivno go pratese bayern i posle germanskata reprezentacija dojde do zaklucok deka ne go biva za visok level. ete sega i barcelona ke ja nauci taja lekcija, vo spanija tolku slabo go pratat germanskiot fudbal sto ne se svesni kolku losa odluka donele, verojatno odlukata bazira samo na titulite, a nikoj ozbilno ne navlegol vo toa kako rakovodel so ekipite koi gi imal. vo germanija site se smeat sto go potpisaa flick.

toa kolku dobro pep rabotese kaj bayern se gleda po toa sto site ovie godini bayern se nadeva deka pep ke im se vrati. sega i pri potpisot na kompany pak izleze toj muabet, deka potajno se nadevaat pep pak da im bide trener.

btw citaj malku niz germanski mediumi, kompany sega stana trener po preporaka na pep. so nego se sovetuvale bavarcite i on im rekol deka kompany e kapacitet i vredi da mu dadat sansa. kolku loso mozel pep da raboti kaj bayern münchen koga mu se javuvaat posle tolku godini i nego go prasuvaat za sovet? jas ziveam vo germanija i ti tvrdam deka timot na bayern pod pep bese najkvalitetnoto nesto sto bundesliga go ima videno. i ne zboruvam za ona random drzenje posed nego bukvalno celokupnata nadmok koja timot ja imase vo toj period. timot pod nego bese tolku nadmoken sto od dosada si pravese eksperimenti so sostavot ko na FIFA video igrica i sepak dominirase. na strana komentari na drugi treneri, upravi, pa i igracite koi nego go racunaa kako "bog" megu trenerite. i do den deneska mnogu igraci koi igraa i pod red drugi vrvni treneri kako jupp tvrdat deka pep e najstrucniot trener pod koj nekogas igrale. jupp bese odlicen trener koj posebno imase jaki covecki/pedagoski sposobnosti, no retko koj osporuva deka kako strucnak pep e nad site koi rabotele za bayern. ne slucajno tipot kade i da bese trener dominirase, ete i vo PL redi tituli ko od shega. nego samo mana mu e sto saga da bide umetnik i cesto se glupira i vo KO natprevari, toa mu si udri od glava na mnogu natprevari. vo kup natprevaruvanja najuspesna varijanta e da igras disciplinirano vo defanzivata, a pep kako licnost nikogas ne saka da parkira avtobus pred golot, toa mu doaga kako navreda za fudbalot. pre ke izgubi natprevar odkolku timot da go pusti na utakmica so mind set deka treba da se brani. ne deka se soglasuvam so toj stav, samo kako objasnuvanje zosto megu drugo nema tolku mnogu tituli vo LS.

Kajgana Shop

На врв Bottom