Фан Клуб: Арсенал

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561
Уште 3 натпревари со ваква игра гол не даваме. Нешто мора да се промени, кадарно, формациски....што било, веќе изгубивме 4 бодови од просечни екипи.
Просечни екипи?
Лани кај Стоук никој не победи од топ4 тимовите.
Плус гледајте ја позитивната страна, два натпревари не примаме гол и играме одлично у одбрана.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.713
Поени од реакции
21.247
Уште 3 натпревари со ваква игра гол не даваме. Нешто мора да се промени, кадарно, формациски....што било, веќе изгубивме 4 бодови од просечни екипи.
Друже имате 100 нови играчи им треба малце време за да фатат ритам .. после тоа да те видам коментирај :P

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Единствено позитивно нешто денеска - одбраната!
Мертесакер и Вермален одлични, Крауч беше целосно отсечен. Гибс одличен и дефанзива и офанзива, Џенка солиден во дефанзива, очаен во офанзива.

Член од
28 ноември 2009
Мислења
4.870
Поени од реакции
7.103
Незнам зашо ама многу се форсираше играта по средина отколку крилните позиции и да се нафрла на жиру . .Жервињо никако да не се пушта прва постава фудбалот е тимска игра не е 1вс1 . . цц

Диаби нестабилен и недоволно спремен за 90мин. . али кога се нема избор тоа е . .

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.482
Поени од реакции
10.219
Еј значи,неможам да го гледам више овој Ремзи. Живци кине. Органски не го сварувам.
Три замени,Волкот Окс Ремзи,двете внесоа свежина третиов ко да му е 90та минута.Ма иди у пичку матер.
Незадоволен и од тоа како себично играат-у споредба со Жиру.Па човеков една топка не доби салам како шо требаше.Сигурен сум дека една салам и ќе беше гол.
Жервињо иди сам убиј се.Незнам шо да кажам.
Него ме интересира што се запнале по Џенкинсон?Дечкото денес беше одличен,топка не помина покрај него.Овој Кајтли или како и да беше не помина.
Вермален на нивоу,исто и Мертесакер.Добар беше и Артета нормално.Не ми се свиѓа шо ептен го форсираат и се форсира Казорла на шут.
Исто неможам да ве сфатам за Диаби.Дечкото си ја заврши неговата работа ко шо треба.Гибс е ѕверка.
Сега најмногу ме нервира шо ќе слушам глупи коментари ко без РВП гол неможете да дадете,а уствари и 10000 РВП-овци да има со ваква игра,односно никакво проигрување со шпицот жими ташаков и Меси и Роналдо.

Ахххх,шо не влезе оваа на Жиру од 40 метри :)

Sura

Gooner 4 Life
Член од
6 мај 2010
Мислења
3.422
Поени од реакции
1.923
Дежаву работава со првиот натпревар, Стоук ништо не играше, а ние не успеавме да брцнеме голче да се отворат малце, па ќе им го кажевме планот.
АЛи тоа е, во секој случај вака да се игра и следната со Жиру у прв состав. Дечково ептен посакува гол, одлично се гради, и влече многу играчи на себе. Може последната шанса што ја имаше, кога сакаше да го лобува голманов на Стоук, беше подобро да ја изигра пас по средина дека свежиот Ремзи беше во полн трк. АЛи сепак замислата му беше одлична и малку фалеше да влезеше.....
Санти е феноменален, прво полувреме ги издиша, па решија копачиве малце да го повредат.....Штета второ немаше веќе толку сила ,а и сигурно имаше болки....
Џенкинсон и не изигра толку лошо, дечкото имаше дури и добри нафрлувања, што за жал не ги искористивме, пред се таа на ДИаби :(.
Ајде следно коло конечно да брцнеме голче, доста е веќе пост.....
Поз ганери, ви стил гот дис ;)

Член од
4 мај 2012
Мислења
671
Поени од реакции
522
Финтата е што Стоук денеска физички не не силуваа како по обичај, не претставуваа никаква опасност во напад( со мали исклучоци), средината солидно и на моменти лесно ја освојувавме....а сепак 1 шанса дали направивме.
Факт е дека на 2 натпревари создадовме 3 шанси и не постигнавме гол. Мотивиран/немотивиран противник, копачи или не е небитно, јас не сум задоволен.
Подготвителните натпревари служат за воигрување, ако го чекаме тој процес да се одвива сега...пак во октомври ќе заостануваме 8-10 бодови.

derrain

артилерец
Член од
4 февруари 2009
Мислења
364
Поени од реакции
205
Шо ќе се уигруваат кога продаваме играчи пред сам почеток на сезона, секоја година иста приказна, летово направивме добар пазар, но и некои други добро изпазарија од кај нас. Тоа е... ме боли шо го кажувам ова но најверојатно тоа е вистината - ние се бориме само за да се квалификуваме во ЛШ и така ќе биде уште долго време.

Член од
4 септември 2010
Мислења
439
Поени од реакции
148
Тоа е цената што ја плаќаме со ремонтот што го праиме секое лето.. Се гледа дека има квалитет, има идеа само тајмингот и силината на пасовите катастрофа, ќе ги биде за некоја утакмица, ама до тогаш ќе губиме бодови вака :/

Дијаби прво полувреме добро изигра, имаше грешки ама во дефанзива пред се изигра супер ама во второ се посра, немаше душа чоекот после 60 мин. незнам зошто Венгер не го смени. Не е спремен цела утакмица да изигра на високо ниво уште..
Жервињо тешка мизерија, го научија више сите дефанзивци во ПЛ дека после прием на топка одма дрибла, иксот му е расипан дефинитивно.
Џенкинсон е 2 класи под тоа ниво на кое треба да биде еден бек во Арсенал, мислам дека Кокелан играше дупло боље од него, мн беше по конкретен и по борбен..

Очекувам Венгер да земе некој ДМ стабилен во скоро време..

Како и да е позитивно сум изненаден од одбраната и пред се од Гибс! Има огромен прогрес кај дечково, ако продужи вака ќе го пензионира Сантош :D

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Дијаби не успеа две точни додавања да сврзе. Дали во 1 од 4 дуела успеваше да ја задржи топката. Каква тоа работа тој завршил мене не ми е јасно. Не бил спремен, не играл одамна. Ало, елементарни работи греши.

Ваљда ќе се врати Вилшир скоро, да не мора да се мачиме со дрвово.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561
Дијаби не успеа две точни додавања да сврзе. Дали во 1 од 4 дуела успеваше да ја задржи топката. Каква тоа работа тој завршил мене не ми е јасно. Не бил спремен, не играл одамна. Ало, елементарни работи греши.

Ваљда ќе се врати Вилшир скоро, да не мора да се мачиме со дрвово.
А ти мислиш Вилшир после година и нешто надвор ќе влета у прв тим и ќе игра како што играше?
Не се лажи за џабе

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.482
Поени од реакции
10.219
Изглеа сме гледале различна утакмица.Едини кој покрај Казорла повлечуваше напад,беше Диаби.Едини кој покрај Артета стопираше напади,беше Дијаби.
Повеќе треба?

А и да,Можеа да ни дадат пеналче и тоа не треба да не се изговори дее :)

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.902
Поени од реакции
7.454
Изглеа сме гледале различна утакмица.Едини кој покрај Казорла повлечуваше напад,беше Диаби.Едини кој покрај Артета стопираше напади,беше Дијаби.
Повеќе треба?

Еве еден што ме поддржува во моето мислење:)
Иако не сум фан на Арсенал:)
Бај д уеј,Вилшер кога ќе се врати,како и секој нормален човек,ко прво ќе ја нема истата агилност,треба да го врати фитнесот,ќе му бидат потребни утакмици за да ја стигне онаа врвна форма.
Видич наш моментално ги игра тие "потребни утакмици" и се гледа резултатот од тоа...
Играта не ви е лоша,уиграноста е на ниско ниво затоа нема реализација.Ќе се поправи тоа како одминува времето:)

stick figure

#MiaSanArsenal
Член од
2 мај 2010
Мислења
4.811
Поени од реакции
3.705
Da go igraat poveke Giroud samo, deckoto zraci so samodoverba, poveke topki kon nego i ke si dojdat golovite. Vidovte kolku malku mu treba za da bide zakana kon golot.
Podolski slabo, mozebi da go igrame kako centralen napagac ke se pokaze poveke.

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Повеќе треба?

Да, треба повеќе. Да додаде една точна топка подалеку од 5 метри. Кога ќе повлече напад - да излезе асален напад. Да мисли и да реагира малку побрзо, никој нема да го чека да се одлучи што треба да прави со топката - особено не противничката одбрана.
--- надополнето: 26 август 2012 во 17:20 ---
А ти мислиш Вилшир после година и нешто надвор ќе влета у прв тим и ќе игра како што играше?
Не се лажи за џабе
Ќе биде подобар од Дијаби.

Kajgana Shop

На врв Bottom