Фан Клуб: Арсенал

derrain

артилерец
Член од
4 февруари 2009
Мислења
364
Поени од реакции
205
“It was 1961 and I was walking down Seven Sister’s Road on my dad’s shoulders. I asked him why people were celebrating and he said ‘don’t worry about that son, I’ll take you to see some proper football next year.’ So the next season I went to my first Arsenal game, and the Club has been my life ever since – I’ve been a season ticket holder as long as I can remember. Now – exactly 50 years after first standing on the Clock End – my son plays for the team. It’s unbelievable. It’s a dream come true for both Carl and myself, I can’t tell you how proud I am of him.”
Steve Jenkinson
Овој нема да иде никаде, а ако сака татко му ќе го пука, сам го правел сам ќе го реши :D

D

D_NazGUL

Гостин
Шамак и Жервињо наскоро летаат за Куп на Африка остануваме со РвП и Парк. Иде Јануарскиот бувљи пазар, а Венгер повторно со старата приказна. Добри сме биле ние и евентуално само ако налета на добра шанса би купил. Се прават анализи, математики се испитува пазарот. Манчестер Јунајтед е веќе сигурно дека ќе пазари по повредата на Видич и отпишувањето на Флечер заради чудна болест. Арапиве да не ги ни спомнувам, гарант ќе пореметат сметки на пазаров. Венгер мудро ќути. Постојат некои шпекулации дека е можно да се побара дрводелецот - не дај боже аман. Гибс се враќа против в'ците, а и Вилшир се најавува во Јануари. Нешто ми мириса дека пазарење нема да има.

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Мене од сите шпекулации најголема радост ми задава вчерашната што искочи по фан страниве на играчиве наши дека Таиво е блиску трансфер.
Кога ќе биде тука и Сантош ќе биде јака борба за кој би играл прва, а Гибс да ги дреме малку да ги чека не би било лошо... така да ако ова излезе точно... би имале најдобар пазад на лева страна во историја на Венгер во рок од една сезона а? :icon_lol:

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Абе мислам дека имаме добра одрсана. Е сега, колку сме малер и не не држи среќата, то е друго. Тебе да ти се повредени и првиот десен бек (Сања) и резервниот десен бек (Џенкинсон), треба да си малер. Истото е и лево, повредена е првата опција, Сантос, но и резервата, Гибс. Треба да сме среќни што воопшто имаме одбрана, и тоа доста солидна одбрана. Џуру, Косиелни, Мертесакер и Вермален, секој на свој начин квалитетен. Иако се скоро сите, централни дефанзивци сите се снаоѓаат во новите улоги. Џуру, како десен бек, а Томас како лев. Ако се придодади дека на клупа имаме, Скилачи и Мигел, кој ако ништо друго, можи да пополнуваат куп-мечеви, тогаш сум задоволен. Јас сум да се земи напаѓач, ама не верувам. Венгер изјави дека Парк се прилагодил на Англискиот фудбал, и дека ќе има шанса. Верувам во тоа момче, има квалитет, и тоа многу.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Нема да има пазарења во Јануари, Венгер тоа неколку пати досега го потенцираше.
Арно ама, доста сме плитки на бековските позиции.
Ќе мора Џуру и Кошиелни да играат бекови, па не дај боже Пер или Вер да се повредат па да мора во Скилачи да се крстиме.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Ама затоа и викам јас. Тешко дека ќе најдиме некој квалитетен моментално сега. Плус имаме и добра клупа, но немаме среќа со повредите, и тоа како немаме.

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.507
Поени од реакции
10.265
Јас мислам дека сепак мора да го земаме Подолски..Жервињо ќе оди на Африкански Куп,исто и Шамак(колку и да е тапа,напаѓач е што значи дека сме тенки таму).Единствено ни останува Парк,РВП и Волкот.Една повреда и ?Плус колку е квалитетен Парк тоа е друго дваесет.И плус,ние сме си малери па недајбоже некоја повреда,после што ќе правиме ? Абе,може то Венгерчето наше да го прекомандува Скилачи у напаѓач и ја па :cool: Така да констатација дека не ни треба никакво засилување :vozbud:

Член од
4 септември 2010
Мислења
439
Поени од реакции
148
Венгер и јас мислам нема да пазари одбранбен играч.. тоа што ни се дешава повредите не е ништо ново така да ќе издржиме ние и без нив :) Џуру ја мислам боље игра бек него централен, Вермален кај и да игра е одличен така да и не е така голем проблем, само тоа, не дај боже уште некоја повреда да не снајде.

Ако се носи играч од обраната бек, ја би сакал Бејнс да го зееме, знам и неколку пати го поврзуваа со Арсенал, за мене еден од најдобрите бекови во ПЛ...
Јас мислам на зимо ќе купиме некој напаѓач, прочитав Венгер кажа парите не се проблем и дека може да си дозволиме, ако згусне..

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Незнам што сте запнале со одбрана. Не верувам дека уште некој би се повредил, а и кога би купиле некој, што би правеле со него кога сите ќе се опорават? На Арсенал дефинитвно му треба замена добра за РВП, а исто така и солидни замени за жер/вол, бидејќи една повреда недај боже, целиот концепт на игра ќе се промени, со тоа што Аршавин, кој е издувана пушка нема никако да може да се вклопи повторно.

Со здрав Сања, Сантош, Вилшер.. само напаѓач еден плус и мислам дека тоа би било се за оваа сезона.

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.507
Поени од реакции
10.265
Аиии,да бе..Гледам нешто не ми чини во претходниот пост.Еве ти уште едно дрво.Арша..Така да МОРА да се земе напаѓач.

Член од
6 октомври 2011
Мислења
76
Поени од реакции
21
Се си мислам јас дека Венгер ќе не изненади на зима со еден напаѓач. Можно е Подолски, а некако мене ме мава и Виља да биди. Виља е некако незадоволен со статусо во Барса, се почесто си седи на клупа така да.... А за одбрана тешко дека ќе земиме, имаме доста квалитетни посекако сега ќе се опорават повеќето така да само вишок на играчи ќе имаме.

Kajgana Shop

На врв Bottom