Сонг играше една "лоша" сезона. Денилсон веќе 2-3 сезони неможе да се истакне да направи разлика. Кај него ме нервира што доста губи топки на средина непотребно и овозможува контри, а дефанзивно секогаш излетува а не да ги чека играчите. Имаше и сега неколку такви ситуации и ме нервира кога не оди до крај на топка па макар и со фаул. А сонг имаше неколку лоши пасови но затоа пак назад можеби и нему помина топка. А Сања според мене изигра екстра освен црвениот на крај кој беше заслужен. Сега еден натпревар ќе паузира или два?
Јас не го оценувам Дени за целата негова кариера во Арсенал,туку за вечерашниот натпревар.Инаку,како што памтам,Дени немаше празни излетувања денес и некој да успеа да го помине,можда еднаш,ама толку беше,и пак ке кажам,сите тие погрешни пасови да не беа пресечени,ќе беа 100 процентни шанси,како таа кон Шамак,кој не успеа да ја скроти топката,па и имаше уште еден опасен центаршут,по што Насри од одбиената топка упати лош удар.
Да Сања имаше брилијантна партија,но црвениот картон/па за малце и пенал,ја става во сенка неговата игра.
Насри беше најдобар,па после него Дени/океи можда заедно со Фабиански и Ебуе па и Тео,бидејќи постигна знајаен гол.По нив доаѓаат РвП,Сонг и Сања,па Шамак,централните дефанзивци и Аршавин.
@Zeegerman,aко играме така,види на арсенал маниа кој сте ставени за МОТМ
)
ако неможеш да најдеш ке ти ги кажам Сања,Насри,Тео и Дени
)