Фан Клуб: Арсенал

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.431
Поени од реакции
6.078
Logix,незнам што виде во денилсон да е мотм бр 2.

Туку повторно истото го заприметив при примениот гол,одбранбениве наместо на играч се враќаат да покријат простор...сетете се само колку вакви тупајзерски голови примивме кога Силвестре и Галас/Туре беа во одбрана....

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
2.Денилсон-премногу изгубени топки кои најверојатно ако ги прави против еден од следните противници во лш ќе примаме голови од контри,и
Ме заебаваш,изгуби 2,3 топки и тоа на противничката половина,што им се случи и повеќе пати на останатите играчи.Во почетокот на второто полувреме првите 2 опасни закани беа креација токму на Дени,играше добро во одбрана,црвст,изнудуваше фаули,прекинуваше акции,едноставни решенија,токму тоа што се бара од него и си ја заврши одлично работата.
Истрчал 11.5 км и имал 75 успешни додавања (85 посто) .

Член од
20 јануари 2009
Мислења
3.159
Поени од реакции
375
И едно знам :)
После натпреваров Реал/Барса/Баерн/Шалке "ќе се молат да им падне арсенал" . :)

--- надополнето ---

Никако да се вклопи во 4-4-2 формација...
само овие 4 можат да ни се паднат?

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.319
Поени од реакции
2.846
@LoGiX

Не се сложувам баш за Денилсон. Не дека направи некои киксови но далеку е од МОТМ. Сега немам време се надевам дека утре ќе имам повеќе време да направам онака поопширна анализа

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.431
Поени од реакции
6.078
Ме заебаваш,изгуби 2,3 топки и тоа на противничката половина,што им се случи и повеќе пати на останатите играчи.Во почетокот на второто полувреме првите 2 опасни закани беа креација токму на Дени,играше добро во одбрана,црвст,изнудуваше фаули,прекинуваше акции,едноставни решенија,токму тоа што се бара од него и си ја заврши одлично работата.
Од Сонг очекувам да додава леви пасови али од играч кој игра на онаа позиција ,онакви пасови кога има уште 2-3 слободни играчи околу него за во тим како арсенал што негува таква игра е недозволително,а поготово во моменти кога можеше да се случи знаеш какво изненадување.

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Од Сонг очекувам да додава леви пасови али од играч кој игра на онаа позиција ,онакви пасови кога има уште 2-3 слободни играчи околу него за во тим како арсенал што негува таква игра е недозволително,а поготово во моменти кога можеше да се случи знаеш какво изненадување.
Ретко кога некој се обидуваше да ја раздели одбраната со пас,како што знае тоа да го направи Цеск,кој се разбира тоа го прави доста успешно,Дени се обиде неколку пати,му успеа 2-3 пати и 2-3 не му успеа,тоа е тоа.Иако Ван Перси играше на таа позиција АМ/ЅЅ ,каде тој треба да подава такви пасови.
Епа,и Цеск знае да згреши,па и денес на Робин и Насри не му успеа денес на неколку пати,но бидејќи Дени игра поназад затоа и толку лошо изгледа,но кога фали креативност,мора некој да надохнади,реков на почетокот,со таква средина,креативност јок.

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
@LoGiX

Не се сложувам баш за Денилсон. Не дека направи некои киксови но далеку е од МОТМ. Сега немам време се надевам дека утре ќе имам повеќе време да направам онака поопширна анализа
Кој подобро си ја заврши задачата ?
РвП ? не баш.
Шамак ? Никако .
Аршавин ? Тешко.
Сања ? Црвен.
Лорен/Скилачи ? Види голот,катастрофа.
Фабиански ? На ниво :)) ,без некоја грешка.
Ебуе ? Исто така солиден.
Насри ? МОТМ,па после него Дени :))
едит:Тео го заборавив,браво за голот,ама за МОТМ требаше малце повеќе да изигра,а и лош избор/пас на 2 пати. :))
Бендтнер: Па еден добар пас до Тео,ништо посебно,ама подобро ми изигра од Шамак.
Знам дека не ти е омилен,ама маубетов е исто кога и лани се дискутираше за Сонг,кога сите викаа слаб е слаб е,па на крајот од сезоната,најдобар е.

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.319
Поени од реакции
2.846
Сонг играше една "лоша" сезона. Денилсон веќе 2-3 сезони неможе да се истакне да направи разлика. Кај него ме нервира што доста губи топки на средина непотребно и овозможува контри, а дефанзивно секогаш излетува а не да ги чека играчите. Имаше и сега неколку такви ситуации и ме нервира кога не оди до крај на топка па макар и со фаул. А сонг имаше неколку лоши пасови но затоа пак назад можеби и нему помина топка. А Сања според мене изигра екстра освен црвениот на крај кој беше заслужен. Сега еден натпревар ќе паузира или два?

Член од
29 ноември 2008
Мислења
5.970
Поени од реакции
3.574
Подосадно прво полувреме немам гледано од утакмицата Манчестер - Ренџерс. Искрено :))))

А второто не го гледав :)

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Сонг играше една "лоша" сезона. Денилсон веќе 2-3 сезони неможе да се истакне да направи разлика. Кај него ме нервира што доста губи топки на средина непотребно и овозможува контри, а дефанзивно секогаш излетува а не да ги чека играчите. Имаше и сега неколку такви ситуации и ме нервира кога не оди до крај на топка па макар и со фаул. А сонг имаше неколку лоши пасови но затоа пак назад можеби и нему помина топка. А Сања според мене изигра екстра освен црвениот на крај кој беше заслужен. Сега еден натпревар ќе паузира или два?
Јас не го оценувам Дени за целата негова кариера во Арсенал,туку за вечерашниот натпревар.Инаку,како што памтам,Дени немаше празни излетувања денес и некој да успеа да го помине,можда еднаш,ама толку беше,и пак ке кажам,сите тие погрешни пасови да не беа пресечени,ќе беа 100 процентни шанси,како таа кон Шамак,кој не успеа да ја скроти топката,па и имаше уште еден опасен центаршут,по што Насри од одбиената топка упати лош удар.
Да Сања имаше брилијантна партија,но црвениот картон/па за малце и пенал,ја става во сенка неговата игра.
Насри беше најдобар,па после него Дени/океи можда заедно со Фабиански и Ебуе па и Тео,бидејќи постигна знајаен гол.По нив доаѓаат РвП,Сонг и Сања,па Шамак,централните дефанзивци и Аршавин.:toe:
@Zeegerman,aко играме така,види на арсенал маниа кој сте ставени за МОТМ :))
ако неможеш да најдеш ке ти ги кажам Сања,Насри,Тео и Дени :))

Kajgana Shop

На врв Bottom