Фан Клуб: Арсенал

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
Ме ннтересира коментар на венгер после утакмица, дали има веќе нешто.
Арсенал гадно се зезнаа со оваа штедливост и особено со Насри Фабрегас сагата. Н можеш во време кога итно ти треба играч да нудиш 6 милиони( на 3 дена пред крај на рок) кога цело лето за истиот одбиваат 15.
Е сега внегер нека си ги земе милионите и нека си ги начука во газ, само за тоа ке му служат. Прекрасен тим со прекрасна игра како ги уништи за пари и за тој пусти мерак да купува играчи за вреќа брашно..
За разлика од мојот тим кој беше уништен од газдите, овојпат според мене менаџерот го уништува клубот. само потсетник ова лето купени Џенкинсон, Жервињо и Шамбрлејн....кажува доволно за амбициите...

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.065
Поени од реакции
666
Мене едно ме интересира, дали знае Венгер што е тактика и со која намреа бре отиде у Манчестер со овој тим? Да победиме ли?
Вади 4-3-3 тактика а средината ни е составена од Кокелин, Росицки и Ремзи...
Место да ја зацврсти дефанзивно средината уште од старт со двајца дефанзивни играчи како Кокелин и Ленсбури и пред нив Росицки и Ремзи и да игра 4-4-2 со Волкот и РВП... Барем немаше да се посрамотиме.

Вака го вади Кокелин и го става Чемберлејн и останавме БЕЗ ДЕФАНЗВИЕН СРЕДЊАК...

Уште еднаш се потврди дека Венгер тактички е глуп тренер од дамна го зборам тоа, незнае да се прилагодува на различни натпревари... денес со овој состав и со оваа такитка се знаеше дека ќе го јадеме на велико...
Istoto go pisav i jas pred nekoe vreme, arno ama tuka nekoj se smeeja, strucnjaci sme se pravele vaka-taka...

toa e toa vistinskoto !

G

Gray Foxx

Гостин
Браво за гостинската публика! Се зачудив. Као шо пишале на една страна: Simply shameful from Arsenal, truly brutal from Manchester United. Arsene Wenger's reputation is in tatters after his kids were thrashed 8-2 at Old Trafford with Wayne Rooney scoring a hat-trick, Ashley Young a brace and only the away support offering any sort of resistance.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Wenger’s press conference is now over. Full transcript to follow on Arsenal.com

Wenger: “We collapsed physically more than anything else.We have to sort out our problems and, at the moment, not speak too much”No truth in the links with Arteta.We are close to signing a striker at the moment but we are still looking for a midfielder and a defender.Тhe players who were out today was too many. We didn’t expect to have all these players out. It is too many.
I am very open to signing players if we find players who can strengthen the team. We have a lot of people working on that.We suffered physically in the second half. They have class and they punished us. We opened up and were punished.After a game like that, it is terribly painful. It was a special game and it hurts.”

stick figure

#MiaSanArsenal
Член од
2 мај 2010
Мислења
4.811
Поени од реакции
3.705
Абе ај шо изгубивме, изгубивме. Него и Џенкинсон си ја збогати неговата кариеарa со црвен маме му.

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Чекам клипчиња од навивањето на навивачите...:))
Оооо Арсенал ви лав ју!!!

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.365
Поени од реакции
12.786
Шо се случува кога ке вработиш земјоделц во компјутерска компанија да ти одржува копјутерски систем,е тоа денеска му се случи на арсенал,последниве 5 год па и иднината.

Член од
15 декември 2009
Мислења
383
Поени од реакции
46
Мислиш дека ќе одврзе? И не е малку касно?????
Za kasno kasno e no za 3 dena sve moze da se desi, poso sea e momentot, sega e toa pravoto. Poso pamet ne im doagase na cela uprava, celo leto, morase vakov debakal da se desi, za da pustat kes. Ako ne se lazam nekade okolu 90 mil imaat za transferi, moze sea i da gi pretplatat igracite sto gi sakaat za da dojdat. I poslem vakov rezultat ja ne gubam verba u stariot deka ke iznenadi do 31 so nekoj transferi, koj ke se klucni i ke gi popunat dupkite u timot ili kako sto kazav 2ra opcija, sto sekako ne ja sakam, da dade ostavka.

Naredno kolo igrame so Swansea, valjda ke tepame za da se podobri timskiot duh.
Gooooooo Gunners !!!

Fama

Bombin' thru the speakaz
Член од
10 февруари 2009
Мислења
518
Поени од реакции
19
Дефинитивно Венгер треба да се запраша кај му е вистинското место. Почитувам се што направил за тимот но денес едноставно водата ја прели чашата. Сериозно треба да ја смени филозофијата на водење на тимот и во најбрзо време да земе некој солидни играчи. Со ваква игра богами тешко да ќе завршиме на некое прифатливо место на табелата (иако е само почеток на сезоната). Одбраната како и да не постоеше тоа е и главната причина за убедливиот пораз. Ван Перси требаше да го искористи пеналот, можеби тоа ќе придонесеше за подруг тек на играта и не толку убедлив пораз. Но што е тука е.
Сеуште има надеж да се вратиме на правиот пат, само главата горе!

Член од
6 мај 2008
Мислења
1.836
Поени од реакции
495
Реков јас Ураганот Ирене ќе го помине Арсенал а не Њу Јорк уште пред мечот (n)

Член од
2 август 2009
Мислења
975
Поени од реакции
380
Сега и да купи играчи џабе му е.Тие играчи кога ке се уиграат,здравје за наредната година

Член од
20 август 2011
Мислења
72
Поени од реакции
18
Za kasno kasno e no za 3 dena sve moze da se desi, poso sea e momentot, sega e toa pravoto. Poso pamet ne im doagase na cela uprava, celo leto, morase vakov debakal da se desi, za da pustat kes. Ako ne se lazam nekade okolu 90 mil imaat za transferi, moze sea i da gi pretplatat igracite sto gi sakaat za da dojdat. I poslem vakov rezultat ja ne gubam verba u stariot deka ke iznenadi do 31 so nekoj transferi, koj ke se klucni i ke gi popunat dupkite u timot ili kako sto kazav 2ra opcija, sto sekako ne ja sakam, da dade ostavka.
Не се надевајте дека ќе купи нешто добро. Ако купи нешто од француска лига е катастрофално. Ни треба од Премиер лига кој има играно.
Косциелни, Џуру и Скилачи аут - и да се земат Кејхил, Самба и Бејнз.
Во среден ред се нема ни борбеност ни креативност - значи два играчи со тие карактеристики од премиер лига.
И некој си англиски голгетер.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.439
Поени од реакции
6.091
На три натпревари , 3 црвени плус 1 суспензија , оставете го поразов настрана и кажете дека се е во ред со тимов ?

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.484
Поени од реакции
10.220

Нема,тоа е.За мене беше најдобриот тренер,the best,I trust him , но веќе не.По сето тоа што се случи денес , не веќе не.Треба да се менува нешто овде,најдобар трансфер мислам дека ќе е ВВенгер,мада ако ме прашате мене би рекол не.Зошто и сеуште е #1 но екипата повеќе ја сакам од тренерот и гледајќи што е најдобро за екипата,здогледав едно нешто.А тоа е Арсенал без Венгер.Колку и да ми викате дека сум изнервиран и незнам што зборам etc etc и самите си знаете дека тоа би бил прав потег.Ни треба нова сила , нови мисли во тимот,доста со таа глупа филозофија од 2005,ДОСТА Е !!
Како шлаг на сето тоа што ни се случуваше од 2005 до денес е и поразот од 8-2 од Гејчестерите ! Ма дајте бре,какво понижување..тоа мора да се врати,но со Венгер тешко и со овие играчи коишто Венгер ги донесе и однесе не ја !

Kajgana Shop

На врв Bottom