Фан Клуб: Арсенал

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Најжално е што сите фанови што плачат ради тоа што Артета ротираше, ќе го распнеа ако ги играше ЕСР,Сака,Лака и Тирни од почеток и еден од овие се повредеше. Значи нема крај, клубов има најреакциона фан база.
Автоматски споено мислење:

Што е уште пожално, ЕСР е injury prone мора да се работи пажливо со него, Сака игра сите утакмици, Тирни прегорен е и он, Парти го зафатија неколку повреди и мора да се работи и со него пажливо. АМА НЕ Артета е крив што размислува разумно. Некои фанови први се да го распнат Артета, а кога треба да се пофали, до играчите е, не е до него и ги нема никаде да кажат добри зборови за утакмиците.
Бевме 16ти на табела, сеа сме 11ти, со променлива форма, испаднавме во ФА куп и којзнае до кај ќе догураме во ЛЕ. За што треба да го фалиме?
За тоа што тепавме против ВБА?

Член од
21 октомври 2014
Мислења
4.069
Поени од реакции
6.725
Бевме 16ти на табела, сеа сме 11ти, со променлива форма, испаднавме во ФА куп и којзнае до кај ќе догураме во ЛЕ. За што треба да го фалиме?
За тоа што тепавме против ВБА?
1611494672367.png

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.573
Поени од реакции
5.618
Џабе се објаснуваш.
Артета е човекот кој ниту една година не беше тренер а му донесе на Арсенал 2 титули. Фа куп и Комјунити Шилд. Да гајле ми е што се ФА Куп и Комјунити шилд.
Падна у форма, направи лоши одлуки не викам не, ама ти да бараш arteta out е глупо.
Топ 6 со овој состав беше максимумоѕ уште од почетокот на сезоната, сеуште е изводливо. ЛЕ сеуште во игра.
Јас не знам што очекува некој Артета да напраи со овој тим?
Испаднал од ФА куп. Вов, ко ЛЕ и ПЛ во згуснатиов распоред да се малце. Нека се фокусира во Европа, еве и добар резервен голман има, добар креативец му донесоа зимово, нека покаже што знае.

Од работата на клубот после долго време сум задоволен, барем за овој преоден рок.
Летово нека исчисти тоа канцерот во соблекувална, нека му донесат асални играчи и нека иде на топ4.
Нека го среди составот, да му дадеме време. Изгледа забораваме колку е паднат Арсенал како екипа, уште се однесуваме ко да сме во трка за титулата секоја сезона па неколку лоши резултати и одма #artetaout

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Коа више си пишувал, си требал да се потрудиш целосно да ја пишеш информацијата.

Од лево на десно:
Њукасл (16ти), Кристал Палас (13ти), ВБА (19ти), Брајтон (17ти), Челзи (9ти).

Освен победите со Њукасл, ВБА и Брајтон, со исклучок на Челзи, се сметаат за успех и треба да сум воодушевен од Арсенал, изглеа иаме различни визии каде треба да биде тимот :)

Џабе се објаснуваш.
Артета е човекот кој ниту една година не беше тренер а му донесе на Арсенал 2 титули. Фа куп и Комјунити Шилд. Да гајле ми е што се ФА Куп и Комјунити шилд.
Падна у форма, направи лоши одлуки не викам не, ама ти да бараш arteta out е глупо.
Топ 6 со овој состав беше максимумоѕ уште од почетокот на сезоната, сеуште е изводливо. ЛЕ сеуште во игра.
Испаднал од ФА куп. Вов, ко ЛЕ и ПЛ во згуснатиов распоред да се малце. Нека се фокусира во Европа, еве и добар резервен голман има, добар креативец му донесоа зимово, нека покаже што знае.

Од работата на клубот после долго време сум задоволен, барем за овој преоден рок.
Летово нека исчисти тоа канцерот во соблекувална, нека му донесат асални играчи и нека иде на топ4.
Нека го среди составот, да му дадеме време. Изгледа забораваме колку е паднат Арсенал како екипа, уште се однесуваме ко да сме во трка за титулата секоја сезона па неколку лоши резултати и одма #artetaout
Ја не знам дали имав пишано пост дека сум Артета аут, не знам и уште дали сум Артета аут, ама дека треба да го фалам за нешто... не глеам за што...
Ако Комјунити шилд го сметаме за титула, тогаш дај и тоа Емирејтс купот да го сметаме ако не за титули...

Мислам да се утепавме од титули зимање па да речеме сеа „ај ФА куп не ни е битен“ ќе разберам, ама у ситуацијава ко што е Арсенал да речеме дека ФА куп е небитен...

Башка, дај не глумете Дева Марии тука, ме мрзи да ви ги барам на сите постовите кај што сте Артета аут, посебно на @Gazpapir коа викаше дека Артета ја изгубил соблекувалната...

Последно уредено:
Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.573
Поени од реакции
5.618
Ја не знам дали имав пишано пост дека сум Артета аут, не знам и уште дали сум Артета аут, ама дека треба да го фалам за нешто... не глеам за што...
Ако Комјунити шилд го сметаме за титула, тогаш дај и тоа Емирејтс купот да го сметаме ако не за титули...

Мислам да се утепавме од титули зимање па да речеме сеа „ај ФА куп не ни е битен“ ќе разберам, ама у ситуацијава ко што е Арсенал да речеме дека ФА куп е небитен...
Не кажав за тебе дека си Артета Аут, зборам општо за цела фан база. Сите уште го гледаме Арсенал како сигурен топ4 клуб што редовно игра во ЛШ. Забораваме дека клубот е многу паднат.
Фа Куп и Комјунити шилд не се уопште лош учинок за минатата сезона со оглед на околностите. Напротив, топ е. Пул, Сити и Челзи ги добија за да ги освојат тие 2 трофеи. Со Артета на клупа, прв пат менаџер, нецели 12 месеци кариера.

Сезонава топ 6 и ЛЕ титула ми се таргет. Иако во европа има страшно добри тимови сезонава и реално не е Арсенал ни малце фаворит. Но сепак се надевам на титула таму колку и да не е баш "реално".

Заслужува шанса Артета. Управата нека го појача за следна сезона, па да имаме основа да очекуваме добри резултати од клубот.

@Fluffy_bunny

Зајко кокорајко
Член од
24 декември 2020
Мислења
1.814
Поени од реакции
2.358
Абе никој не вика дек Артета е крив. Политика на клубат е крива, ако прецизирамо газда е крив. Колко паре Венгер му направи, а он свак трансфер период се стиска и не дава паре за трансфери. Иначе наредну сезону Арсенал нема да игра ни ЛЕ ни ЛШ. Зашто носив само играчи на позајмицу? Затој што се стиснал газда како да има змију у џеп. Ама ако нек си направи још ранчови с'с тија паре.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Не кажав за тебе дека си Артета Аут, зборам општо за цела фан база. Сите уште го гледаме Арсенал како сигурен топ4 клуб што редовно игра во ЛШ. Забораваме дека клубот е многу паднат.
Фа Куп и Комјунити шилд не се уопште лош учинок за минатата сезона со оглед на околностите. Напротив, топ е. Пул, Сити и Челзи ги добија за да ги освојат тие 2 трофеи. Со Артета на клупа, прв пат менаџер, нецели 12 месеци кариера.

Сезонава топ 6 и ЛЕ титула ми се таргет. Иако во европа има страшно добри тимови сезонава и реално не е Арсенал ни малце фаворит. Но сепак се надевам на титула таму колку и да не е баш "реално".

Заслужува шанса Артета. Управата нека го појача за следна сезона, па да имаме основа да очекуваме добри резултати од клубот.
Проблемот у фан базава е што се менуваат ставовите with a blink of an eye.

У рок од 2 месеца мнозинството ако не и скоро сите беа Артета аут, Џака аут, овој аут, оној аут и наеднаш 3 добри утакмици против дното на табелата и сеа сите се Артета ин, еве добар е, треба да му се даде шанса, Џака одличен дрн дрн, за Гард да вика дека ако следна утакмица не извадиме добар резултат, пак ќе биде Артета аут...

Амбициите и на клубот, а богами и на фан базава паѓаат од година у година. Од кога ја следам темава почнавме од добро е освојуваме ФА куп и играме 16 години нон стоп у ЛШ и стигнавме до тоа дека успех ни е што сме ги тепале тимовите од дното на табелата и сеа дај да видиме како полесно да стигнеме следна сезона до ЛЕ.
Па и уште @Gazpapir глуми лудило сеа и ги напаѓа тие што се уште Артета аут, а он пред месец ипол беше у таа група и викаше дај побрзо нека го избркаат Артета зошто ја изгубил соблекувалната и се глеа дека играчите не играат за менаџерот...

Жално е што Арсенал станува мид тејбл тим, а ние како фанови треба да глеаме некое светло на крајот на тунелот дека ај бар играме ЛЕ.

Член од
21 октомври 2014
Мислења
4.069
Поени од реакции
6.725
Коа више си пишувал, си требал да се потрудиш целосно да ја пишеш информацијата.

Од лево на десно:
Њукасл (16ти), Кристал Палас (13ти), ВБА (19ти), Брајтон (17ти), Челзи (9ти).

Освен победите со Њукасл, ВБА и Брајтон, со исклучок на Челзи, се сметаат за успех и треба да сум воодушевен од Арсенал, изглеа иаме различни визии каде треба да биде тимот :)

Башка, дај не глумете Дева Марии тука, ме мрзи да ви ги барам на сите постовите кај што сте Артета аут, посебно на @Gazpapir коа викаше дека Артета ја изгубил соблекувалната...
Друже, многу голема грешка направив што ти вратив, немам обичај да ти реплицирам. Ако мислиш дека под фалење мислев да му правиме паради на Артета тогаш си прост. Ако гледам нешто што не ми се свиѓа го критикувам и кога реков дека ја изгуби соблекувалната стоев на тоа 100%, од кога го кажав тоа он промени доста работи, тоа ме охрабрува да мислам позитивно и кога треба да му дадам кредит за работи ќе му дадам.

Па и уште @Gazpapir глуми лудило сеа и ги напаѓа тие што се уште Артета аут, а он пред месец ипол беше у таа група и викаше дај побрзо нека го избркаат Артета зошто ја изгубил соблекувалната и се глеа дека играчите не играат за менаџерот...
Единствен што глуми лудило во ситуацијава си ти, како и секогаш. Јас ги напаѓам фановите што се пренегативни и пишуваат само за поразите.

Џабе се објаснуваш.

Немав обичај да реплицирам на луѓе што се фидаат од негативност. :D

Последно уредено:

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Друже, многу голема грешка направив што ти вратив, немам обичај да ти реплицирам. Ако мислиш дека под фалење мислев да му правиме паради на Артета тогаш си прост. Ако гледам нешто што не ми се свиѓа го критикувам и кога реков дека ја изгуби соблекувалната стоев на тоа 100%, од кога го кажав тоа он промени доста работи, тоа ме охрабрува да мислам позитивно и кога треба да му дадам кредит за работи ќе му дадам.

Единствен што глуми лудило во ситуацијава си ти, како и секогаш. Јас ги напаѓам фановите што се пренегативни и пишуваат само за поразите.
Обично и ја тебе не ти реплицирам, зошто ипак сум прост, го неам твоето мега фудбалско знаење :place:
Ама, у ситуација кога продаваш муда за бубрези и као суптилно ги пецкаш сите што се Артета аут, а забораваш дека пред месец ипол и ти беше у таа група... не можев да одолеам :angel:

Ете според тебе победите против тимовите од дното на табелата треба да се фалат, глеаш според мене не треба да има некоја посебна пофалба за такви победи, освен пак ќе кажам за победата над Челзи.

Убаво ти некако најповикан што си се нашол да ги вразумуваш фановите што биле пренегативни, ама понашај се како шо ти е името на никот, препрочитај си ги твоите мислења од пред месец ипол и како тоа сеа имаш дијаметрално спротивни мислења and calm down :)
Знам дека моите прости зборови не се дораснати за твојот фудбалски ум, ама тоа е... јебига...

@Fluffy_bunny

Зајко кокорајко
Член од
24 декември 2020
Мислења
1.814
Поени од реакции
2.358
Вие вадете си очи и вреѓајте се, а бркати сом ќе си прави паре. За њега Арсенал е само чист бизнис. Земете си бромазепам-че тежак период иде. :love:

Член од
21 октомври 2014
Мислења
4.069
Поени од реакции
6.725
Обично и ја тебе не ти реплицирам, зошто ипак сум прост, го неам твоето мега фудбалско знаење :place:
Ама, у ситуација кога продаваш муда за бубрези и као суптилно ги пецкаш сите што се Артета аут, а забораваш дека пред месец ипол и ти беше у таа група... не можев да одолеам :angel:

Ете според тебе победите против тимовите од дното на табелата треба да се фалат, глеаш според мене не треба да има некоја посебна пофалба за такви победи, освен пак ќе кажам за победата над Челзи.

Убаво ти некако најповикан што си се нашол да ги вразумуваш фановите што биле пренегативни, ама понашај се како шо ти е името на никот, препрочитај си ги твоите мислења од пред месец ипол и како тоа сеа имаш дијаметрално спротивни мислења and calm down :)
Знам дека моите прости зборови не се дораснати за твојот фудбалски ум, ама тоа е... јебига...
Е сеа не можам да го бранам Артета со ваков прес, ако стварно верува дека добро сме изиграле и дека се што побарал он направиле играчиве, тогаш му нема спас. Се надевам стварно ги кажува овие работи за да ги охрабри играчите, ако не е така, тогаш, нема менталитет за да смени нешто.
Arsenal had 36 entries in the final third, колку од овие 36 беа барем блиску до 80%-тноти шанси? Се сереа сите кога стасуваа до тука, ко да не знаеа да играат фудбал. Имаше една шанса Обамејанг 1в1 со Алдервелд или Диер, го напуца одбрамбениот... Многу сме наебале, не бидете во заблуда дека е само тренерот.
Чудно ми е малце кога се кажува сите знаеле како ќе игра Мурињо и пак Артета наседнал...Пеп со таков тим изгуби со истиот резултат и со истата игра. Мурињо си е Мурињо, јас на Артета најмалце му замерувам за овој пораз и тоа што беше надигран од Мурињо. Лестер,Вила, Лидс и Волвс болат мнооооогу повеќе.
За жал не можеме играчиве да ги напудиме сместа, ама за тоа можеме Артета. Не бива. Не знам и кои се опциите слободни, ама мора да се смени нешто. Играчиве не играат за него, се гледа од авион.
Знам дека ќе ме распнете тука, ама играта во второ полувреме се до црвениот ми се свиѓаше и наликуваше на онаа ланската, со овој систем 3-4-3. Грешка на Артета е мислам што проба да го смени и ако гледаш сите утакмици што ги изгубивме се со различен систем. Шала на страна, знам дека е бод со Сотон ( кои реално летаат моментално ) ама можда, се надевам, ќе ги разбуди малце ташациве. Се гледаше борба по црвениот, изиграа барем во одбрана машки.
Иначе нема попаметно решение ама се гледа од авион дека играчиве не играат за него веќе и дека нема контрола врз нив.
Дај не претеруј те молам, во брилијатно издание... Да беа во брилијатно издание уште ќе бевме со Венгер. Играчиве играат кога им се сака, тоа е проблемот, премногу comfort zone. Од целиот ростер на Арсенал само Габриел,Тирни и Парти би ги задржал + младите, другото се нека се делне, океј ајде и Обамејанг е дискутабилно, ама многу пичкарски игра и искрено, немам ништо против и да го нема во тимов со такви изданија. Премногу сте заслепени од утакмициве што заборавате дека со Емери немавме скоро 2 месеца победа со ИСТИВЕ играчи. Ништо нема да смени ако се избрка Артета, само ќе има пласибо ефект и барем нема да испаднеме од лигава :D
А ако сака тимов да се врати некогаш кај што бил, треба 20 души од моменталниот ростер да ги нема.
Ми се гади некогаш од фан базава, пред утакмицата твитер беше преплавен со желби да изгубиме за да се избрка Артета.

Дај да играме со Јунајтед и Челзи секој викенд
Со оглед на згуснатиот период, очекувам да промени за со Брајтон нешто и еден од овие би можело да игра. Ама ако продолжи со таа багра и покрај резултатов, не само клоците, туку и боксовите треба да му се мавнат и марш од клубот.
За Холдинг и за ботов што има ненормално добро позиционирање правиот тест ќе биде следната утакмица. Заха, Езе и Таунсенд. Е сега прашање е, дали би го седнале Мари за Габриел во моментална форма. Нека продолжат да серат за Холдинг, човекот си има тивки партии. Само што таква ни е фан базата, токсична. Човекот има 3 прекрасни партии и уште се бара Салиба да игра место него :D :D :D
За Артета ќе зборувам после трите утакмици што следат против К.Палас, Њукасл и Сотон во лигата. Јас никогаш немав двоумење за неговата тактичка поставеност, имав двоумење дали може да ја сврти соблекувалната во негова полза и дали ќе може да го врати вајбот од пред да почне сезоната. Сега за сега со ЕСР,Сака,Мартинели,Тирни,Холдинг,Мари и Лаказет му успева тоа, ја врти ситуацијата. И ТОА БЕЗ ПАРТИ.
За Артета ќе зборувам после трите утакмици што следат против К.Палас, Њукасл и Сотон во лигата. Јас никогаш немав двоумење за неговата тактичка поставеност, имав двоумење дали може да ја сврти соблекувалната во негова полза и дали ќе може да го врати вајбот од пред да почне сезоната.

Еве ти друже се што имам кажано за Артета од 6 декември па натаму, датумот кога почнав да се двоумам ко и секој разумен човек. Се разбира дека во даден момент ќе сакам промена ако во тој истиот даден момент верувам од искуство дека клубот нема да се промени. Клубот се менува многу. Ја менува културата. Тоа ми дава доверба и ме тера да размислувам барем малце позитивно. Никаде немам кажано лош збор за Артета, кога верував дека Артета не може да ја сврти соблекувалната, се разбира дека ќе сакам промена оти бевме у ебана релегациона зона.

И уште не ми е јасно од каде испадна за Артета аут/Артета ин. Ти си изрежира некаков филм кај што ја сум бил Артета аут па сега Артета ин оти само пишав за негативноста и дека треба да му се даде кредит на човекот ако заслужува.

Последно уредено:
Член од
27 септември 2010
Мислења
5.076
Поени од реакции
7.163
Арсенал: Има проблеми

Арсенал Фан Клуб на Кајгана: Фановите имаат проблеми со фановите што имаат проблеми со проблемите на фановите.

Член од
21 октомври 2014
Мислења
4.069
Поени од реакции
6.725
Само нека остане Зидан во Реал :D

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom