Фан Клуб: Арсенал

Член од
28 ноември 2009
Мислења
4.875
Поени од реакции
7.113
Ја ако морам да бирам помеѓу Холдинг и Чејмберс, би го продал Холдинг. Не знам колку се сеќавате ама пред да се повреди Чејмберс, ни беше најдобар и тоа недостижно најдобар штопер. Али добро, постои случај кај што и Холдинг пред да ја има истата повреда ни беше најдобар...зависи како ќе се врати Чејмберс од повредава.
Автоматски споено мислење:

Ееее да си го земевме Упамекано лани кога беше изводливо барем за 60 мил. Сега го крена цел свет на нозе, испод 100м веќе не е, а тоа значи bye bye на сите фантазии за во Арсенал.
41м клаузула, активна од 2021 :D

Ме охрабрува позитивниот став на Артета спрема Вилиан, се надевам дека стварно го побарал лично и нема да му дозволе да иде у прерана пензија.

Еду најави дека ќе има чистка, Вилиан е само дел од новите засилувања, да видеме како ќе го опремат Артета.

Прашање на време беше кога ќе се преиспита работата на клубот, еве денес искочи информација дека се прави внатрешна истрага за трансферот на Пепе, има шпекулации дека под лупа е ставен Раул.

Тим Луис беше претставен како нов член на управата пред месец време, близок соработник со Кронки и наводно фан на Арсенал, најверојатно ја води истрагата.

Последно уредено:
Член од
21 октомври 2014
Мислења
4.072
Поени од реакции
6.730
Барсе после Раул не може да пркне, милион промашени трансфери, тренерите хаос, немаат никаква трансфер политика...фрли највеќе пари на било што.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.452
Поени од реакции
6.143
Шо е работава шо никој не го сакат Гуендузи и Атлетико за Парти и Лион сега :(

Член од
21 октомври 2014
Мислења
4.072
Поени од реакции
6.730
:cautious::cautious::cautious:

Искрено се надевам дека ќе му се даде повеќе шанса на Раул.

Се мислам дека причината е тоа што влезе во кревет со Киа, али ајде ќе покаже времето, ако донесеме играчи на Киа, не било ради тоа. :D А може и он си дал отказ за да се врати во Барса.

Understand that, with Raul gone all technical decisions will be taken by Mikel Arteta and Edu. Ми се допаѓа ова, сакам тренерот да го има финалниот збор.

Raul Sanllehi is now gone, which could mean Kia Joorabchian's influence at Arsenal is too

Последно уредено:
Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Ауу, ова ептен гром од ведро небо дојде, немаше ни шпекулации ни најaва од ниеден од инсајдерите (Орнстин и слични), очигледно немало слога за некои работи меѓу Раул, Еду, Џош и Артета.

Не знам дали е добро или лошо, но колку само промени, ветувања, лаги и превирања настанаа од кога замина Венгер и Газидис, една стабилна ера, додуша стабилно застојана, ама сега секоја година имаме нов тренер, технички директор, скаути, раководител.

Член од
27 септември 2010
Мислења
5.076
Поени од реакции
7.163
Ауу, ова ептен гром од ведро небо дојде, немаше ни шпекулации ни најaва од ниеден од инсајдерите (Орнстин и слични), очигледно немало слога за некои работи меѓу Раул, Еду, Џош и Артета.

Не знам дали е добро или лошо, но колку само промени, ветувања, лаги и превирања настанаа од кога замина Венгер и Газидис, една стабилна ера, додуша стабилно застојана, ама сега секоја година имаме нов тренер, технички директор, скаути, раководител.
Тимот што победува не се менува. :D

Нека има промени сѐ додека не почне тимот да оди ниво погоре. Артета им беше првиот чекор. Сега внатре нека се средат.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Изгледа нешто мател овој со трансферот на Пепе, некои проневери си правел.

Не сум сигурен и оваа структура колку ќе издржи, неискусни во работава се и Артета и Еду,а тој индиецот ми делува како некој циркузант, искрено, ако Џош решил да преземе се во свои раце, поарно уште оваа година да расчисти што мисли да расчистува.

Член од
21 октомври 2014
Мислења
4.072
Поени од реакции
6.730

Се шушка дека избркан е поради трансферот на Пепе, премногу нелегалности имало и добри 15-20мил. биле дадени за middle man агенти. Тоа со Киа, се излажав, Киа и Еду се исто така многу блиски. Ова докажува дека Кроенке ја следат ситуацијата во клубот и мешаат прсти, не се ко порано остави на Венгер и Газидис се. Имаат и свој човек поставено во board-от, што ги советува, Tim Lewis. Многу престижен човек, партнер на една од најуспешните фирми во светот, Кронке го поставија пред некој месец, па можеби он бил тој што ја разгледал целата ситуација со трансферот на Пепе. Раул може имаше еден релативно успешен трансфер период ама премногу пари биле дадени на агенти за да ги водат преговорите, мене тоа лично не ми се свиѓа, а изгледа и на Кронке, се губат доста пари. Ова ми дава надеж дека ќе се престанат и сите контакти со Киа ( реков ќе видиме овој трансфер период дали ќе биде така ). Е сега идеме на Еду и Артета. Сега веќе се е на нив, ако е точно тоа дека они ќе бидат веќе главните од фудбалски аспект, ми се допаѓа тоа, Артета ми дава Венгер вајб, дека е способен да биде менаџер, не само тренер. Преголема одговорност даваме на Еду, човек што е нов во европскиот фудбал, само да се надеваме дека нема да посере, не смееме веќе да дозволуваме посерувања.

И да, исто така се шушка дека и Хас Фами е следен.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Колку и да Кронке го гледаат Арсенал само како бизнис, увидоа дека и како бизнис последниве години им тоне, сепак фудбалските успеси, топ4, ЛШ носеа пари, а не провизии за агенти и 6-то и 8-мо место во лигата.

Последно уредено:
Член од
21 октомври 2014
Мислења
4.072
Поени од реакции
6.730
Што би рекле енглезите, ahead of the curve :D

За управата, верувам, може и сум единствен ама ќе се сменат работите набрзо. Кронке губи многу пари и е под огромен притисок, зимајки во предвид дека покрај Арсенал и ЛА Рамс се срање ( и таму навивачите протестираат против него). Арсенал е во губиток од 30-40 милиони, сезонава може и дупло ќе се зголеми таа бројка. Вајда не е до толку глуп за да увиди дека едноставно не бива.
Вака не се прават пари, Кронке е бизнисмен, секој бизнисмен со две чисти знае дека вака не се води бизнис.

Член од
21 октомври 2014
Мислења
4.072
Поени од реакции
6.730

Не знам дали сте го постнале ова тука, еве го човекот што најверојатно е главен виновник за денешниве настани.

Член од
28 ноември 2009
Мислења
4.875
Поени од реакции
7.113
Добро сеа зар ќе ја остават таа функција без соодветна замена ? Паметен избор би бил Луис Кампос.
Чисто сумњам дека соработката со Киа ќе прекине, Еду е негов човек, ама одлуката со која Раул го скинаа испраќа порака да работат како што треба оти "heads will roll".

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.452
Поени од реакции
6.143
Добро сеа зар ќе ја остават таа функција без соодветна замена ? Паметен избор би бил Луис Кампос.
Чисто сумњам дека соработката со Киа ќе прекине, Еду е негов човек, ама одлуката со која Раул го скинаа испраќа порака да работат како што треба оти "heads will roll".
Па Винај ќе ја врши сам таа функција, уствари се враќаме на самиот почеток(Винај=Газидис) со таа разлика што наместо Венгер ги имаме Артета и Еду и ги немаме скаутите...

Kajgana Shop

На врв Bottom