olitea
I Am The Enemy
- Член од
- 24 април 2007
- Мислења
- 829
- Поени од реакции
- 19
венгер изјави дека фабрегас нема шанси да замине од арсенал а изјавата беше дадена во контекст со пишувањето дека веке е потпишан преддоговор со барса за да оди фабре таму следното лето но венгер изјави дека кога арсенал ке продаде играч една година порано тој сигурно нема да биде во клубот кога ке се случи тоа10 milioni za vlez u grupi se dobiva...
Венгер: „Ако замине Цеск, заминувам и јас“ Арсен Венгер, менаџерот на лондонски Арсенал ги предупредил официјалните лица на клубот и навивачите дека би можел да си замине од тимот доколку дојде до продажба Цеск Фабрегас во Барселона.
Венгер веќе подолго време со бори за самостојност при трансферите на фудбалерите во неговата екипа и е против тоа да има чести промени во играчкиот кадар во Арсенал. "Не ми се допаѓа начинот на кој функционираат на пример клубовите во Шпанија.
"Таму кога ќе дојдат претседателски избори во клубот се ветуваат трансфери и се плаќаат огромни суми за фудбалери. Денот кога Арсенал ќе одлучи да го продава Фабргас и јас ќе си заминам од клубот. Продажбата на главните играчи само ни пречи на нас тренерите да си ја вршиме работата“- изјавил Венгер.
Taka e dobra zakana...
The only thing I can say that the day I agree to sell a player one year in advance, I will not be in this job any more."