Фан Клуб: Њукасл Јунајтед

milanez4e

Milan Per Sempre
Член од
8 март 2009
Мислења
393
Поени од реакции
22
Видука подготвен за враќање Напаѓачот на Њукасл, Марк Видука се враќа на тернот и би можел да настапи уште на следниот натпревар против Тотенхем во недела.
33-годишниот Марк Видука ја санира повредата и им се врати на тренинзите со првиот тим. Видука тренира со комплетна пареа, а менаџерот на Њукасл, Алан Ширер смета дека токму австралијанецот би можел да одигра голема улога во борбата за опстанок.
"Марк Видука тренира со полн интензитет неделава, и ќе патува со нас" - потврди Алан Ширер.
"Јасно е дека тој има голем талент и веруваме дека доколку биде фит, тогаш ќе имаме голема помош од него".
Ширер се надева дека наскоро ќе ги види на теренот и Стивен Тејлор како и Џое Бартон, тие се очекува да бидат подготвени за натпреварот против Портсмут.

еве барем една добра вест за Њукасл

Член од
24 декември 2008
Мислења
1.375
Поени од реакции
1.566
Тотално ништо не очекувам од Видука! Тој и до сега ништо не покажа, па нема ни сега! Само побргу да се врати Тејлор за барем малку повеќе цврстина да донесе во одбраната.

milanez4e

Milan Per Sempre
Член од
8 март 2009
Мислења
393
Поени од реакции
22
Да нормално оти нема да покаже цела сезона човекот е повреден,Ама ајде со господ напред белки ке помогне за опстанокот во Премиер Лигата

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Тотенхем 1 - 0 Њукасл :tapp:
Барем нерешено да беше...

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.806
Поени од реакции
44.122
Леле браќа денес и вие ме разочаравте..Се кладев со дедо ми дека ќе освоите поени,ама ништо!

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.635
Поени од реакции
6.444
момци мора да се стегнете до крајот!многу ке сум разпчаран ако отпаднете

Член од
8 октомври 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
20
Ширер бара победа на трите преостанати натпревари на домашен терен. Ако тоа се оствари ќе има опстанок. Видука, Мартинс, Овен, Смит... мора некој да блесне до крајот. :toe:

milanez4e

Milan Per Sempre
Член од
8 март 2009
Мислења
393
Поени од реакции
22
А очекувам да блесне Овен , Ако не блесне што ке биде ке игра во втора лига -не,Мора да даде се од себе за да игра во ПЛ ако не сигурно ке си замине , очекувам до крајот 3-4 победи од вас и 1-2 нерешени, Како можевте така со Тотенхем не ми е јасно не ја гледав утаакмницава мн. ке ми е жал ако отпаднате ,нема да е интересно др. сезона да гледам ПЛ затоа што во ПЛ сум за Њукасл поради мојот ас Овен

Член од
24 декември 2008
Мислења
1.375
Поени од реакции
1.566
Па ако не ги победиме Портсмаут, Мидлзборо и Фулам дома не ни заслужуваме да останеме, ама се уште сум оптимист па се надевам дека нема да го дочекам денот кога Њукасл ќе игра во Чемпионшип!
За вчерашниот натпревар што да кажам, освен дека ми го упропасти празникот, па не можев цел ден да се соземам! Од шанса во нападот, акцијата се сврте и по кој знае кој пат последниве години на контра примија гол. Басонг со катастрофална грешка им го поклони голот, па после имаше уште неколку катастрофални грешки. На Њукасл одбраната е како проколната, мислам дека кој и да купат ќе пропадне кај нас! Еве Басонг го бара Венгер за во Арсенал и убеден сум дека ако отиде кај нив ќе се развие во светска класа фудбалер, а кај нас е дупка! Овен си е приказна за себе, преплатено, неблагодарно гомно што никогаш ништо не покажа во Њукасл и со ништо не возврати за добербата во него, чекањето да се опорави и скапите медицински зафати (кој што беа безбројни), стотината илјади фунти неделно плата + бонуси кој ги зема. Не знам со кој памет уште го чуваат во тим! Исти е случајот и со многу други, нив не им е гајле дали ќе испадне Њукасл, си имаат клаузули во договорите дека ако испадне тимот ќе можат да си отидат за многу мала сума, па не ме ни чуди однесувањето на Мартинс, Басонг, Беје... Алан Смит не изиграл добар натпревар уште од времето кога играше во Лидс, Фергусон со експериментите на разни позиции го упропасти, Ники Бат е катастрофа, играч што треба да ги поврзува нападот и одбраната, а не знае еден пас да додаде како што треба! Преодна оцена вчера само Демиан Даф според мене, цело време напреед-назад трчаше, се бореше, но, со кого да игра...
Ширер ги мешаше тактикиве како да игра Football Manager, играчиве изгубени, без самодоверба, последните 30 минути нешто играа, откако Тотенхем се изморија па им оставија повеќе простор, но, овие мороните ни тоа не го искористија!
Повеќе не знам што да кажам, не можам ни да куцам на тастатурава од возбуда и нервоза, се уште не ми се верува дека може да испаднеме, со огромен буџет (кој никогаш не се користи правилно), трет стадион по големина во Премиер Лига, едни од најдобрите навивачи итн...
Офффффф, Господе, со што ли ова го заслуживме!!!

V

Viktorijabt

Гостин
Јас искрено да си кажам ги гледав само првите 30тина минути додека не ни чукнаа гол. После тоа си пуштив Сплетки и си гледав дури не заврши мечот и после тоа го видов на Интернет резултатот. Кога гледам што ќе видам! :nesvest:

И тие 30 минути беа доволни да видам дека овие нашите играат како деца од предшколска возраст! Против Тотенхем очекував победа а овие ненормалните:lud: ни нерешено не можат да извадат! Веќе стигнаа дотаму да не можам да поднесам да гледам како се резилат од натпревар на натпревар, ги разочаруваат своите навивачи и опасно му се приближуваат на местото во Чемпионшип кое по правило треба да му припадне на сандерленд! :tapp:

Ако испаднат многу жалам ама двапати ќе размислам пред да продолжам да ги симпатизирам! :icon_eek::icon_roll

Член од
24 декември 2008
Мислења
1.375
Поени од реакции
1.566
Јас искрено да си кажам ги гледав само првите 30тина минути додека не ни чукнаа гол. После тоа си пуштив Сплетки и си гледав дури не заврши мечот и после тоа го видов на Интернет резултатот. Кога гледам што ќе видам! :nesvest:

И тие 30 минути беа доволни да видам дека овие нашите играат како деца од предшколска возраст! Против Тотенхем очекував победа а овие ненормалните:lud: ни нерешено не можат да извадат! Веќе стигнаа дотаму да не можам да поднесам да гледам како се резилат од натпревар на натпревар, ги разочаруваат своите навивачи и опасно му се приближуваат на местото во Чемпионшип кое по правило треба да му припадне на сандерленд! :tapp:

Ако испаднат многу жалам ама двапати ќе размислам пред да продолжам да ги симпатизирам! :icon_eek::icon_roll
Немој вакви изјави друг пат, те молам! :tapp:
Ти треба со тимот да си и во добро и во лошо, а не при првата невоља да се откажеш! Њукасл и во конференција да игра јас ќе ги сакам и никогаш нема да навивам за друг тим од Премиер освен за нив!
Ако е така, почни да навиваш за Челзи или некој друг тим кој во последниве години има успеси, како и многу други луѓе, кои пред да ги купи Абрамович немаа слушнато Челзи, а сега се колнат во нив!

V

Viktorijabt

Гостин
При првата неволја? А ова досега? Цело време досега само неволји и имаше! Со Њукасл се немам израдувано ниту еднаш, освен кога Ширер дојде.

Не, јас си знам дека тоа ми беше само момент на малодушност.
Никогаш нема да можам од срце да засакам некој тим за толку кратко време како Њукасл.

Само ете така ми дојде завчера кога ги видов како играат, не беа тоа момците кои на тој натпреварот со сандерленд губеа 1-0 на полувреме и пак гордо излегоа на терен пред испаничените фанови, иако како да одеа на губилиште. Токму во тој момент јас се заљубив во Њукасл, не, нема шанси да престанам да навивам за нив во догледно време. Не можам да си замислам да одиме во втора лига СЕГА кога јас конечно го најдов својот идеален тим. Понекогаш си мислам дека јас им носам малер, јас откога почнав да навивам се им тргна надолу...:cry:

Не, не, јас можеби ќе размислам двапати, ама и двата пати ќе биде во корист на Њукасл, тоа ти го гарантирам! :pehar:

Член од
24 декември 2008
Мислења
1.375
Поени од реакции
1.566
При првата неволја? А ова досега? Цело време досега само неволји и имаше! Со Њукасл се немам израдувано ниту еднаш, освен кога Ширер дојде.

Не, јас си знам дека тоа ми беше само момент на малодушност.
Никогаш нема да можам од срце да засакам некој тим за толку кратко време како Њукасл.

Само ете така ми дојде завчера кога ги видов како играат, не беа тоа момците кои на тој натпреварот со сандерленд губеа 1-0 на полувреме и пак гордо излегоа на терен пред испаничените фанови, иако како да одеа на губилиште. Токму во тој момент јас се заљубив во Њукасл, не, нема шанси да престанам да навивам за нив во догледно време. Не можам да си замислам да одиме во втора лига СЕГА кога јас конечно го најдов својот идеален тим. Понекогаш си мислам дека јас им носам малер, јас откога почнав да навивам се им тргна надолу...:cry:

Не, не, јас можеби ќе размислам двапати, ама и двата пати ќе биде во корист на Њукасл, тоа ти го гарантирам! :pehar:
Добро чим било кажано тоа во афект! Немој друг пат така да ме плашиш! :nesvest:
После секоја катастрофална утакмица и после секоја лоша сезона така викам, ама кога ќе ги видам постерите на ѕид во соба... Никогаш нема да ги оставам, во која лига и да играат!
И не се секирај, не си ти баксуз, навивај си, па за некоја година заедно ќе се радуваме на пехарите! :helou:

V

Viktorijabt

Гостин
Да, ќе видат сите супер-тимови кои не газеа со кој си имаат работа! Само нека заврши сезонава успешно*!

Kajgana Shop

На врв Bottom