Фан Клуб: Јувентус

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.991
Поени од реакции
5.605
Прости им Трез, не знаат што прават :unsure:
Претходно Траоре ја носеше 17-ката од Трезеге. Бројките не се битни (можеби освен 9-10-11), веќе кога се нема повлечено 17, нема никаква причина зошто не би ја носел некој играч.Од друга страна никаде нема официјална потврда дека Бенднер ја добил 17-ката.

Бенднер сеуште нема изиграно ниту еден натпревар во Јувентус. Многу луѓе го нарекуваа и Пирло промашен трансфер, и Џакерини бил играч за во тим како Чезена, и уште доста примери кои испаднале сосема спротивното. Можеби Бенднер не е трансферот кој се очекуваше за во нападот на Јуве споредено со Џеко и Љоренте, но сепак кога веќе го ангажираа треба да добие шанса да се докаже пред да се критикува.

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
Абе Бендтнер ни на клупа го нема :pos:
абе море се знаеше то дека од наредното коло уште вчера
--- надополнето: 2 септември 2012 во 13:04 ---
Прости им Трез, не знаат што прават :unsure:
Па и Де Чеље не заслужува да ја носи легендарната 11 ка и тој што го сакаш кога стана стандарден играч со константна игра ?? лани пред тоа имаше убај утакмици но на моменти се губеше и дај не јајте гомна мн мн пошо убо ти рече антонио дека дур не видиш како ке се покажи сезонава тогаш да плукаш или да се радвиш.

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.481
Поени од реакции
5.562
Добро вие мислите дека Бендтнер е напаѓач за во Јувентус? Срамота е да му речат на Вучинич и Џио дека Бендтнер ќе му го земи место во нападот а вие ме напаѓате дека реков не ја заслужва 17ката на ТРЕЗЕГЕ.

Ми пишите за Пирло. ЗА ПИРЛО. Ја споредвате класата на Пирло со ова дрвото најголем успех шо му е 3 гола во сезона. Уште не сфаќате дека Бентнер е донесен за 5ти напаѓач? Нема кутриот 10 старта за има сезонава вие мислите дека 10 гола ќе дај.

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
Добро вие мислите дека Бендтнер е напаѓач за во Јувентус? Срамота е да му речат на Вучинич и Џио дека Бендтнер ќе му го земи место во нападот а вие ме напаѓате дека реков не ја заслужва 17ката на ТРЕЗЕГЕ.

Ми пишите за Пирло. ЗА ПИРЛО. Ја споредвате класата на Пирло со ова дрвото најголем успех шо му е 3 гола во сезона. Уште не сфаќате дека Бентнер е донесен за 5ти напаѓач? Нема кутриот 10 старта за има сезонава вие мислите дека 10 гола ќе дај.
Moze da bide i kako Elia...Konte da go zemal samo za ukras i da ne go cepka !

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953

еве не мора Пирло сигурно имаш слушнато за Вичервуд играч кој кога дојде во Јувентус имал 42 години сите ги праеле луд на Моџи и на Липи. Па истиот тој играч стана стандарден играч во одбраната и еден од најзаслужните што јуве освоил скудето и лш

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.991
Поени од реакции
5.605
Бенднер според она што го има постигнато досега реално не е за напаѓач во Јувентус Ама реално, гледано според постигнатото не е ниту Џовинко! Официјалните статистики на двајцата играчи докажуваат дека ја започнале професионалната кариера 2005/2006, а таа говори и дека Бенднер има постигнато повеќе гола од Џовинко.Не дека го бранам ангажманот на Бенднер,ама и Џовинко според тоа не заслужува да биде дел од Јувентус, а уште повеќе по негативните коментари што ги даваше за Јуве и Дел Пиеро кога премина во Парма. Никој не го критикува ангажманот на Џовинко за 11 милиони евра, зошто потекнува од младинската школа од Јуве, а по Бенднер се фрлаат со дрва и со камења, кој дојде за безпари. Ова се фактите:

Џовинко - вкупно во својата кариера и за тимови и за репрезентации има 179 настапи и има постигнато 35 голови. Според оваа статистика Џовинко има постигнувано на секој 5 натпревар по 1 гол.
Бенднер - вкупно во својата кариера и за тимови и за репрезентации има 245 настапи и има постигнато 73 голови. Според оваа статистика Бенднер има постигнувано на секој 3 натпревар по 1 гол.

Според официјалните статистиките Бенднер испаѓа дека е поефикасен од Џовинко. (ЕСПН и Википедиа)

Кој ќе биде подобар во Јуве, ќе се покажи. Џовинко, на првиот натпревар изигра слабо, имаше најслаби отценки на сите релевантни медиуми, започнувајќи од Скај завршувајќи со Тутоспорт.

А Вучинич е десет класи подобар и од Бенднер и од Џовинко заедно.

Се сложувам дека не можат да се споредат класите на Бенднер и на Пирло, поентата ми беше дека кога веќе е ангажиран играчот подобро е да му се даде шанса и после да се критикува.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.213
Поени од реакции
14.482
Но, Бенднер игра поблиску до противничкиот гол од Џовинко. За него сите работат да постигне гол, додека Џовинко има задача да работи и за други.

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.481
Поени од реакции
5.562
^ Значи да сумирам, во право си за споредбата со Џовинко, ама од Џовинко се очекува многу, а за Бендтнер сигурен сум дека нема да добие ни голема минутажа а камоли да се покажи кај нас, доведен е колку да ни ги замачка очите Марота а не како навивачите кои се надеваат на голови од него.

Сепак во Италија цела сезона сите играат бункер против, и тоа е многу потешко за напаѓачите, одвај чекам со Челзи да видиме како ќе изиграат Матри и Кваљарела кога некој ќе се отвори против нас, затоа повеќе верувам во Матри и Ква Ква одколку во Бендтнер.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
еве не мора Пирло сигурно имаш слушнато за Вичервуд играч кој кога дојде во Јувентус имал 42 години сите ги праеле луд на Моџи и на Липи. Па истиот тој играч стана стандарден играч во одбраната и еден од најзаслужните што јуве освоил скудето и лш
Aj дај некој линк од википедија или нешто слично сакам да прочитам за играчов :)

Член од
27 јануари 2010
Мислења
2.430
Поени од реакции
723
Доста дрнкате бе безвезе неможам да ве читам веќе ниеден трансфер не ви се допаѓа сите ги критикувате дај остајте да играат луѓето да па коментираме за тоа како изиграле а не предвреме зборувате глупости. Бендтнер е топ напаѓач висок знае да задржи топка и има добар пас и со оваа средина што ја има Јуве нема да е проблем да постигнува голови тој е мојот избор за прв напаѓач со Вучиниќ лево и Џио десно би растурал :)

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Ај потсетете ме кој носеше 17ка на припремите и на првиот меч. Случајно Кваљарела да не беше или Бојаке?
--- надополнето: 2 септември 2012 во 15:37 ---
Бенднер според она што го има постигнато досега реално не е за напаѓач во Јувентус Ама реално, гледано според постигнатото не е ниту Џовинко! Официјалните статистики на двајцата играчи докажуваат дека ја започнале професионалната кариера 2005/2006, а таа говори и дека Бенднер има постигнато повеќе гола од Џовинко.Не дека го бранам ангажманот на Бенднер,ама и Џовинко според тоа не заслужува да биде дел од Јувентус, а уште повеќе по негативните коментари што ги даваше за Јуве и Дел Пиеро кога премина во Парма. Никој не го критикува ангажманот на Џовинко за 11 милиони евра, зошто потекнува од младинската школа од Јуве, а по Бенднер се фрлаат со дрва и со камења, кој дојде за безпари. Ова се фактите:

Џовинко - вкупно во својата кариера и за тимови и за репрезентации има 179 настапи и има постигнато 35 голови. Според оваа статистика Џовинко има постигнувано на секој 5 натпревар по 1 гол.
Бенднер - вкупно во својата кариера и за тимови и за репрезентации има 245 настапи и има постигнато 73 голови. Според оваа статистика Бенднер има постигнувано на секој 3 натпревар по 1 гол.

Според официјалните статистиките Бенднер испаѓа дека е поефикасен од Џовинко. (ЕСПН и Википедиа)

Кој ќе биде подобар во Јуве, ќе се покажи. Џовинко, на првиот натпревар изигра слабо, имаше најслаби отценки на сите релевантни медиуми, започнувајќи од Скај завршувајќи со Тутоспорт.

А Вучинич е десет класи подобар и од Бенднер и од Џовинко заедно.

Се сложувам дека не можат да се споредат класите на Бенднер и на Пирло, поентата ми беше дека кога веќе е ангажиран играчот подобро е да му се даде шанса и после да се критикува.
Неможиш да ги споредваш. Различни играчи се. Работа на Џовинко е да прај и асистенции.
Плус клај тука тежина на голојте. Овие на Џовинко се против итаљански одбрани.

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.481
Поени од реакции
5.562
И за Барзали јадевте а не беше уште дојден, ај сега нека го сменит некој од прва постава да го видам.
Барзали беше докажан играч во Италија, светски шампион во 2006 и тоа клучен фактор по повредата на Неста и црвениот на Матараци така да вредеше да се ризикува со него ;)

F

FuckYouAll

Гостин
Барзали беше докажан играч во Италија, светски шампион во 2006 и тоа клучен фактор по повредата на Неста и црвениот на Матараци така да вредеше да се ризикува со него ;)
Бендтнер е млад и во Арсенал пред некоја сезона играше многу добро, вредит и со него да се ризикуват.

Не дека го бранам на Бендтнер ама ме нервират кога се зборвит предвреме, и уште не го имат облечено дресот вие го напрајвте пропаднат трансфер, и за Бориело јадевме ама го даде можеби најважниот гол лани.

Kajgana Shop

На врв Bottom