Фан Клуб: Јувентус

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.243
Поени од реакции
8.149
Па само три или четрири стадиона во цела лига ке можат да овозможат игра на нивните стадиони :pos:, добро ке ни дојде ако бидне така работата ама тешко друже...
Па барем цели кола да се одложуваа. Вака не ми се допаѓа Јуве да одигрува 2-3 заостанати и да се наоѓа на второ или трето место. Ај ако не, нека одиграат сите 38 кола а Јуве после ќе ги брка на табела со 18 заостанати меча:tapp:. Ова за мене е несериозно. Кој кога сака одложува и лигава почнува да наликува на СЕХА лигата во ракомет (еден тим има одиграно 15 кола, друг 9 итн).

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
Па барем цели кола да се одложуваа. Вака не ми се допаѓа Јуве да одигрува 2-3 заостанати и да се наоѓа на второ или трето место. Ај ако не, нека одиграат сите 38 кола а Јуве после ќе ги брка на табела со 18 заостанати меча:tapp:. Ова за мене е несериозно. Кој кога сака одложува и лигава почнува да наликува на СЕХА лигата во ракомет (еден тим има одиграно 15 кола, друг 9 итн).
Викаш не била не сериозна федерацијата да можи нее несериозна ама со господ не се игра како прво како второ не се случија некои нереди да речиш се уби навивач или нешо ! не дај боже да дојде до тоа а за јуве да ја земел службена не ти држи вода пак.

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Па само три или четрири стадиона во цела лига ке можат да овозможат игра на нивните стадиони :pos:, добро ке ни дојде ако бидне така работата ама тешко друже...
А сакаа да организираат светско или европско оф кај отиде векот останатите стадиони ниту се модерни ниту реновирани у јули нека се фатат за работа барем за тревата

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.289
не е само Италија,ами цела Европа е затрупана од снег со ниски поларни температури и високи снежни наноси......низ цела Европа се одложуваат или поместуваат натпреварите неколку саати понапред за да се изиграат како-така и да нема премногу одложувања како би се направил хаос во распоредот до крајот со што би се изгубила регуларноста на лигата

не ги бранам воопшто жабариве зошто последно најмалку вложуваат во фудбалот,тоа се виде и сега кога кај нив има најмногу неодиграни натпревари од најјаките лиги,ама против природата тешко се излегува на крај

секако на Јувентус дека му одговара мал продолжен одмор како би се сконцентрирале силите за остатокот од првенството,гледаме дека Вучинич,Кваљарела,Видал,Пепе,Бориело се надвор од посакуваната форма,па не е лошо да се искористи паузава за нивна добра рехабилитација

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.179
Поени од реакции
18.255
Mуабетот е дали врнело дожд или снег, во поголем дел случаи само на Јувентус се откажани.Со Наполи за дождот, со Парма и сега ова.Еве ја сликата од Болоња подолу, добро рече некој погоре најмали вложувања се во Италија во последно време - кај е технологијата овде, покриен терен ова она...додуша најстар или еден од најстарите стадиони е (1927), a не е уште реновиран :confused:

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
да прашам нешто, Сиена како клуб е збратимена со Јувентус ?

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.243
Поени од реакции
8.149
Викаш не била не сериозна федерацијата да можи нее несериозна ама со господ не се игра како прво како второ не се случија некои нереди да речиш се уби навивач или нешо ! не дај боже да дојде до тоа а за јуве да ја земел службена не ти држи вода пак.
Јас воопшто не зборам за тоа дали имало нереди или не. Клубот домаќин е должен да обезбеди услови за одигрување на натпреварот а ако не успее, тогаш не му е ни местото помеѓу најсилните. Јуве во 2000 година изгуби титула со тоа што играше ватерполо во Перуџа, потоа во Европа лигата, играше хокеј во Познањ. Ако тогаш на тие временски непогоди Јувентус миожел да игра, тогаш не гледам каде е проблемот сега. Се прашувам дали ако тогаш некое официјално лице од Јуве рекло дека не сакаат да играат при такви услови, Јувентус би го загубил службено мечот.

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
Јас воопшто не зборам за тоа дали имало нереди или не. Клубот домаќин е должен да обезбеди услови за одигрување на натпреварот а ако не успее, тогаш не му е ни местото помеѓу најсилните. Јуве во 2000 година изгуби титула со тоа што играше ватерполо во Перуџа, потоа во Европа лигата, играше хокеј во Познањ. Ако тогаш на тие временски непогоди Јувентус миожел да игра, тогаш не гледам каде е проблемот сега. Се прашувам дали ако тогаш некое официјално лице од Јуве рекло дека не сакаат да играат при такви услови, Јувентус би го загубил службено мечот.
јас се сложувам со тебе да така е ама утакмицата со Лех мораше да се одигра низ цела европа имаше временски непогоди + јувентус бараше да се одложи таа утакмица од УЕФА не сакаа да се одложи бидеки имаше и други утакмици што мораа да се игрет на такви услови. а за сеа што е со Болоња значи преставници од двата клуба + полиција беше одложена утакмицата и што има тука да се буниме јас и ти ....

JUVE_Ultras

Ragazzo della piazza
Член од
22 септември 2010
Мислења
2.451
Поени од реакции
3.968
Воопшто не се у прилог одложувањава на натпревариве.Имаше доста време да се одморат играчите ,првенството сакале или не мора да заврши во Мај,така да не ме чуди да играме и по 2-3 натпревари во една недела што во никој случај не е добро за клубот.

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.289
Воопшто не се у прилог одложувањава на натпревариве.Имаше доста време да се одморат играчите ,првенството сакале или не мора да заврши во Мај,така да не ме чуди да играме и по 2-3 натпревари во една недела што во никој случај не е добро за клубот.
играчите кои ги набројав не се во форма,како тоа ни одговара да се игра кога затајува ефикасноста ?!

Член од
19 март 2011
Мислења
565
Поени од реакции
256
Незнам дали чувте или на мене така ми се слушна, но за миг чув гласови од стадионот на Удинезе дека се викаше..Јуве Јуве Форца Јуве. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom