Фан Клуб: Јувентус

С

сашенко

Гостин
Да тоа беше стариот добар Јувентус кого сите го сакаа.Сега имаме многу работа додека да дојдеме до тоа.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.763
Поени од реакции
17.679
Да тоа беше стариот добар Јувентус кого сите го сакаа.Сега имаме многу работа додека да дојдеме до тоа.
Се додека не има старата дама никогаш нема тоа да биде стариот Јувентус туку секогаш онај истиот :))

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Можно е Лука Тони да му се придружи на Циглер во Трабзон.
За разлика од двете пијавици овај изјавил дека му е интересна понудата.
Кога веќе треба да се оттарасваме од ѓубрето во нападот и тој не е лошо да фати магла. Реало е третиот најлош напаѓач шо го имаме во моментов.

Барем на 6 напаѓачи ќе слезиме :rolleyes:

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
Можно е Лука Тони да му се придружи на Циглер во Трабзон.
За разлика од двете пијавици овај изјавил дека му е интересна понудата.
Кога веќе треба да се оттарасваме од ѓубрето во нападот и тој не е лошо да фати магла. Реало е третиот најлош напаѓач шо го имаме во моментов.

Барем на 6 напаѓачи ќе слезиме :rolleyes:
Лука е добар за на клупа,бар за него не сме кажале дека не ни е потребен како со Амаури и Јакинта,знае да игра со глава и е добра замена за Матри,увек дава 100%,ако го дадеме Тони а не сметаме на Амаури и Јакинта ќе напраиме уште еден фејл како со Циглер,пошо така ќе го имаме само Матри кој знае да игра со глава.

С

сашенко

Гостин
Тони треба да остане, Амаури и Јакинта ке играат и тренираат со резервите.Ако е паметен Конте..

Член од
26 март 2011
Мислења
592
Поени од реакции
79
Dali znaete kako ke se vika noviot stadion~~~

Juventus Arena ? .. Ali ne sum siguren ..

Ke imame super Arena , PEKOL za site gostinski ekipi.. Samo ne znam kako ke bide za nasite Ultra , DRUGHI , dali moze da mi objasne nekoj , oti e na angliski format stadionot..

Ke izgleda vaka

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513

HRVATSKA nakon Tudora, Kovača i Kneževića ima novog igrača u Juventusu. Riječ je o 18-godišnjem vrataru Simonu Slugi.

Mladi vratar u Staru damu stiže iz Rijeke, a potpisao je jednogodišnji ugovor s mogućnošću produljenja. Juve je Rijeci platio 50 tisuća eura, a ukoliko Sluga ostane i sljedeću sezonu Riječani će dobiti još 350 tisuća.

"Velika je to čast i veliko zadovoljstvo. Jako sam uzbuđen zbog transfera. Hvala svima, mojim roditeljima, trenerima, menadžerima i Rijeci koja je bila uz mene. Ovo je uspjeh svih nas", rekao nam je Sluga.

Pred Slugom je sad zadatak da se izbori za mjesto trećeg vratara. Mogao biti budućnost Juventusa jer su u klubu uz velikog Buffona još dva 34-godišnja vratara - Marco Storari i Alexander Manninger. Tu je još i 22-godišnji Bugar Mario Kirev. Pred Slugom je veliki posao, a prvi "nastup" u Juventusu će imati danas.

"Još nisam trenirao s Juveom, tek sam jučer došao i danas popodne imamo trening. Upoznao sam nove suigrače i konkurencija je stvarno jaka. Dobro je da je tako, moje je samo da šutim i radim. Ne sumnjam da ću dobiti priliku i da ću je iskoristiti. Dobio sam priliku života i dat ću sve od sebe."

Klubovi u Seriji A mogu u godinu dana dovesti samo dva igrača izvan Europske unije stoga je Sluga morao uzeti talijansku putovnicu.

"Da, dobio sam je prije dva dana, praktički u pet do dvanaest. Nije bilo mjesta za strance pa je to bio jedan od uvjeta za transfer. Bogu hvala, u zadnji trenutak sam uspio dobiti putovnicu i potpisati za Juventus", kaže mladi vratar.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.255
Поени од реакции
5.889
Тони треба да остане, Амаури и Јакинта ке играат и тренираат со резервите.Ако е паметен Конте..
Лука Тони е добар како резервен играч. Иако е стар, сепак знае да изигра одлично кога е најпотребен, а особено во Италијанското првенство. Во зимата се откажа од многу поголема плата која ја примаше од Џенова, само за да игра во Јувентус (во Џенова земаше 4 милиони, а во Јуве зема 1.5).

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.763
Поени од реакции
17.679
Immobile се истури голови давање за Земан лол ...

Modena-Pescara 1-1
14' Immobile (P), 37' Greco (M)

3 games, 4 goals and 2 assists.

Kajgana Shop

На врв Bottom