Ди Грегорио разочара да бидеме реални, не го платија толку скапо, само 16 милиони, ама како најдобар голман прошла сезона во цела лига, ептен малце покажа, скоро ич... да, Перин е моментално подобра опција, иако пушти мувла на клупа.
Ди Грегорио разочара да бидеме реални, не го платија толку скапо, само 16 милиони, ама како најдобар голман прошла сезона во цела лига, ептен малце покажа, скоро ич... да, Перин е моментално подобра опција, иако пушти мувла на клупа.
Мене Џунтоли ме вади од такт покрај Мота. Не знам дали Коп и Луиз (кој очигледно знај да подај топка и во празно и долга и кратка ) се користени лошо од Мота или до толку Утна.
Ни фалат замени на лев бек тој го прати костич на позајмица. Ни фалат дефанзивци го продаде Хујисен или како и да се викаше, Гонзалез е на позајмица а исто и Ругани ( кој е доволно добар за на клупа). Не донесе замена за Влахович како Србинот е најнеконстантното суштество кое постои. Покрај Шчезни кој се нфаќаше на било каков договор донесе голман кој ни во ФК Раштани нема да брани Оти добар бил со топка.
И нај нај врвот 2 сезона немаме спонзор главен на дресот.
За Мота веќе нема потреба да се збора мислам дека и треба да почни да се поставува прашањето дали е за нас како тренер иако сепак очигледно е дека одбраната ни е УЖАС ама кога лани можевме со Мирети, Илинг, Баренечеа, Ругани и остали да сме во трка за титула во Јануар и да завршиме топ 3 не гледам како после 200м сме (ако победат Милан и Болоња) веќе салам поени зад ЛШ и на 8мо место со толку не решени.
Мене Џунтоли ме вади од такт покрај Мота. Не знам дали Коп и Луиз (кој очигледно знај да подај топка и во празно и долга и кратка ) се користени лошо од Мота или до толку Утна.
Ни фалат замени на лев бек тој го прати костич на позајмица. Ни фалат дефанзивци го продаде Хујисен или како и да се викаше, Гонзалез е на позајмица а исто и Ругани ( кој е доволно добар за на клупа). Не донесе замена за Влахович како Србинот е најнеконстантното суштество кое постои. Покрај Шчезни кој се нфаќаше на било каков договор донесе голман кој ни во ФК Раштани нема да брани Оти добар бил со топка.
И нај нај врвот 2 сезона немаме спонзор главен на дресот.
За Мота веќе нема потреба да се збора мислам дека и треба да почни да се поставува прашањето дали е за нас како тренер иако сепак очигледно е дека одбраната ни е УЖАС ама кога лани можевме со Мирети, Илинг, Баренечеа, Ругани и остали да сме во трка за титула во Јануар и да завршиме топ 3 не гледам како после 200м сме (ако победат Милан и Болоња) веќе салам поени зад ЛШ и на 8мо место со толку не решени.
Според мене Ругани е технички подобар играч и од Гати само што не е толку пргав како него. Подобро чита игра, подобар пас има иако се двата ужас во овој дел, учеше од најдобрите ама никогаш не доби 5-6 натпревари со ред да влези во ритам.
иначе не згуснуваат гласините за Данило и причината зошто си оди.
But Brambati reported
Giuntoli asked Danilo after we started leaking goals what's not working.
Danilo basically said that he and some other players
Gatti, Dusan, Luiz and Cambiaso
Don't agree with the tactics in place or rather they don't think they are working. Motta found out about this and was not happy.
"Many people criticized me because I went to China. But in reality, they don't know my story... When I went to Corinthians, it was an important moment in my career.
"With this transfer, I earned a lot of money. But do you know what I did? I told my agent that I didn't want that money, I just wanted to buy 15 houses to get my family out of Fuerte Apache (a poor suburb of Buenos Aires).
"No one knows this, but I am trying to support 15 families, including my brothers, uncles, etc. And if you start counting, it's like 60 people.
"Everything I did was because I want the new generation of Tevez to be better, to have a good education and not to go through what I went through."
Според мене Ругани е технички подобар играч и од Гати само што не е толку пргав како него. Подобро чита игра, подобар пас има иако се двата ужас во овој дел, учеше од најдобрите ама никогаш не доби 5-6 натпревари со ред да влези во ритам.
Абе Ругани да имаше 20тина години океј е, има простор да се надоградува итн, имаше потенцијал, но сега има 30 години така да тој е веќе испукана пушка. Каљари, Рен, Емполи не сакаа да го откупат, тоа доволно говори. Но сега нас ни е потребен играч од врвен калибар за одбраната, а не решенија плукни залепи. Евидентно е колку ни недостасувал Бремер, одбранава каква ни беше со него, а како без него. Нам ни треба таков играч, а не Ругани. Ругани нема ништо да донеси ново во играта наша, ниту пак ќе го подигне квалитетот на игра.
А инаку Фаџиоли е типичен претставник на младава генерација. Година дена беше баниран поради обложувалниците, ниту евро не јадеше казна од Јуве, имаше опција и да му раскинат договор, тие го чекаа, и веднаш му го вратија првотимскиот статус, и уште има лице и уста да изиграва некој мангуп и да покажува вакво непочитување? Ако имаш нешто против Управа, тренер итн. оди буни си се таму, барај си трансфер, а не вака да ги плукаш навивачите и сите што те поддржувале влице. Одма на трибини, говедо неблагодарно...Само Моџи за вакви разгалени педери....
Две гласини имаше демек неќел мота па отишле кај Џунтоли. Имињата се поклопуваат со тие кој во текот на сезонава беа седнати на клупа без причина ма да додека не е однсачам извор чисто сумњам.
Првпат во животот гледам како тренер од 11 играчи на терен игра 9 надвор од позиција. Јилдиз почна десно, беше на средина сега е лево. Мек Кени поима нема шо игра дали АМ, дали лев бек, дали крило исто и Гонзалез на графика напаѓач во реалност ЦМ.
Гати и Савона бомбардираат десно двата на иста позиција…Локатели игра ЦБ..
Турам иако одличен има слободна улога на средина..
Коп и тој не знај дали е лажна деветка, дали АМ, дали CM и веројатно има криза а за брзо ќе развие и депресија како тргнало.
Камбиасо е моментално единствен кои игра бек.
Не разбирам зошто по ѓаволите не го проба Луиз како АМ. Човекот и некни докажа дека е одличен кога е пас во прашање краток, долг, во празно….
Сите се изгубени, експериментот е неуспешен, се молам само дека битноте луѓе го увидуваат тоа. Мота досега не успеа нешто да промени или да се прилагоди.
Алегри 2.0 за ова моментално е мајстор барем до Јануар бевме во трка за нешто а моментално сме 8мо место ако изгубиме (мислам) 6/10 поени од 4то место. Многу лоши ептен. Реално само Сари заслужи втора сезона.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.