Фан Клуб: Јувентус

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.245
Поени од реакции
5.867
АМ го откажа трансферот на Сикера во Јуве.
Дракслер платата си ја намали значително само за Јуве да го земи и да ја крени понудата до Шалке :)
Со Сикера целава трансфер сага беше чудна од самиот почеток. Сандро беше првата цел на Јуве, и кога Порто се покажа дека се тврд орев за преговори, овие се преорентираа кон Сикера. Прво, АМ не сакале да го продаваат, па после се согласиле. Се договориле се, и на крајот, Сикера побарал 10тина дена да размислел дали ќе ја прифати понудата, а според многу релевантни новинари во Италија тоа му било тактика на Сикера да пролонгира и да се заинтересира некој друг клуб кој би му дал повисока плата. Ете, тој клуб беше ПСЖ. Марота наводно имал телефонски разговор со Сикера, во кој разговор Сикера повторно побарал 2-3 дена време да размисли, но по разговор со неговиот агент решил да ја прифати понудата, и по 2-3 часа од разговорот со Марота, му објавиле дека Сикера ја прифаќа понудата. Беше и изоставен од составот на АМ во натпревар. И другиот ден (вчера), се шпекулираше дека нареднава недела идел на медицински прегледи во Торино. Но во меѓувреме Сандро не продолжи договор со Порто, пропаднаа преговорите и Јуве повторно се насочи кон него, а Сикера го ставил на стендбај.

ЏДМ а и доста шпански медиуми денеска пишуваат дека Сикера е жртва на сопствените калкулации и неодлучност. Едноставно, како со сила да го тераа да потпиши за Јуве, а таков играч не би сакал во тимот, ако сака и Меси да се вика играчот.

Juventus’ Kwadwo Asamoah has been cleared to return to training within three weeks, as he recovers from knee surgery.

“Good news for Kwadwo Asamoah,” the Press release began.

“The Ghanaian midfielder, examined by Professor [Ramon] Cugat in Barcelona today, has been given the green light to step-up his on-pitch work, and to join up with the team in three weeks.”
Добро е. Зошто вчера се шпекулираше дека не се знаело точно, дека можело пак да се прај операција итн.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.751
Поени од реакции
17.644
Со Сикера целава трансфер сага беше чудна од самиот почеток. Сандро беше првата цел на Јуве, и кога Порто се покажа дека се тврд орев за преговори, овие се преорентираа кон Сикера. Прво, АМ не сакале да го продаваат, па после се согласиле. Се договориле се, и на крајот, Сикера побарал 10тина дена да размислел дали ќе ја прифати понудата, а според многу релевантни новинари во Италија тоа му било тактика на Сикера да пролонгира и да се заинтересира некој друг клуб кој би му дал повисока плата. Ете, тој клуб беше ПСЖ. Марота наводно имал телефонски разговор со Сикера, во кој разговор Сикера повторно побарал 2-3 дена време да размисли, но по разговор со неговиот агент решил да ја прифати понудата, и по 2-3 часа од разговорот со Марота, му објавиле дека Сикера ја прифаќа понудата. Беше и изоставен од составот на АМ во натпревар. И другиот ден (вчера), се шпекулираше дека нареднава недела идел на медицински прегледи во Торино. Но во меѓувреме Сандро не продолжи договор со Порто, пропаднаа преговорите и Јуве повторно се насочи кон него, а Сикера го ставил на стендбај.

ЏДМ а и доста шпански медиуми денеска пишуваат дека Сикера е жртва на сопствените калкулации и неодлучност. Едноставно, како со сила да го тераа да потпиши за Јуве, а таков играч не би сакал во тимот, ако сака и Меси да се вика играчот.
Знам знам :)

Член од
27 јануари 2010
Мислења
2.430
Поени од реакции
723
Koga ke kupat igraci, koga ke se uigraat....sezona na nervi ke e ovaa, Roma ke ne sogazi za dve nedeli...

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Со Шалке не можат да се договорат околку Дракслер,иако имаме договор со играчот,а не па со Евреиве да се договараме.Кога ќе слушнат некоја понуда од Марота од 10 милиони со бонус од 15м(ако стигнеме до полу финале во ЛШ) и исплаќање на 10 рати има да не отераат у три лепе :icon_lol:
Не само тоа туку и во сите весници ќе објават како се издеградирани. Мислам дека италијанскиве новинари помешале фунта со евра и овие 25-30 милиони да се фунти. Многу чудно за Тотенхем ако она е цената во евра.

Супер ќе ви легне Ериксен но не е константен, голема слабост му е таа.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.751
Поени од реакции
17.644
Ke vidime, da , arno ama za razlika od predhodnite godini tesko odi ovaa...

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
сите години во предсезона сме биле срање и оваа не е ништо посебна од претходните нити полоша нити поарна.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.245
Поени од реакции
5.867
Наводно, вчера Марота сакал да ја покачи последната понуда за Дракслер, но Ањели ставил вето, дека нема повеќе да се наддаваат со Шалке. Ако сакаат да ја прифатат последната понуда, ќе има договор, ако не, Јуве излегува од преговорите, и се насочува кон други имиња.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.751
Поени од реакции
17.644
In the last meeting with the management Allegri has asked the club for 2 players: a trequartista & a central midfielder. #GdS

JUVE_Ultras

Ragazzo della piazza
Член од
22 септември 2010
Мислења
2.451
Поени од реакции
3.968
In the last meeting with the management Allegri has asked the club for 2 players: a trequartista & a central midfielder. #GdS
И лев бек веројатно,нема ваљда по сите овие шпекулации за Сандро и Сикера да останеме со ПДЧ како замена за Евра

Kajgana Shop

На врв Bottom