Vartolu
1897 Fighter
- Член од
- 29 декември 2007
- Мислења
- 15.247
- Поени од реакции
- 5.874
Со Сикера целава трансфер сага беше чудна од самиот почеток. Сандро беше првата цел на Јуве, и кога Порто се покажа дека се тврд орев за преговори, овие се преорентираа кон Сикера. Прво, АМ не сакале да го продаваат, па после се согласиле. Се договориле се, и на крајот, Сикера побарал 10тина дена да размислел дали ќе ја прифати понудата, а според многу релевантни новинари во Италија тоа му било тактика на Сикера да пролонгира и да се заинтересира некој друг клуб кој би му дал повисока плата. Ете, тој клуб беше ПСЖ. Марота наводно имал телефонски разговор со Сикера, во кој разговор Сикера повторно побарал 2-3 дена време да размисли, но по разговор со неговиот агент решил да ја прифати понудата, и по 2-3 часа од разговорот со Марота, му објавиле дека Сикера ја прифаќа понудата. Беше и изоставен од составот на АМ во натпревар. И другиот ден (вчера), се шпекулираше дека нареднава недела идел на медицински прегледи во Торино. Но во меѓувреме Сандро не продолжи договор со Порто, пропаднаа преговорите и Јуве повторно се насочи кон него, а Сикера го ставил на стендбај.АМ го откажа трансферот на Сикера во Јуве.
Дракслер платата си ја намали значително само за Јуве да го земи и да ја крени понудата до Шалке
ЏДМ а и доста шпански медиуми денеска пишуваат дека Сикера е жртва на сопствените калкулации и неодлучност. Едноставно, како со сила да го тераа да потпиши за Јуве, а таков играч не би сакал во тимот, ако сака и Меси да се вика играчот.
Добро е. Зошто вчера се шпекулираше дека не се знаело точно, дека можело пак да се прај операција итн.Juventus’ Kwadwo Asamoah has been cleared to return to training within three weeks, as he recovers from knee surgery.
“Good news for Kwadwo Asamoah,” the Press release began.
“The Ghanaian midfielder, examined by Professor [Ramon] Cugat in Barcelona today, has been given the green light to step-up his on-pitch work, and to join up with the team in three weeks.”