Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
3 февруари 2010
Мислења
570
Поени од реакции
69
Не можам, а да се воздржам кога имате играч од онаков тип во своите редови ! Знае да погоди од секаде, против секого.. Едноставно вонсериско нешто... Тоа е како Господ да шета по земјата... Таа величина од играч ме прави горд што живеам во негово време... Не сум фан на Италија и на Јувентус, но сум и тоа како почитувач на вакво фудбалско име... Зарем реченица, кажана, од мене, каде што велам дека човекот има неверојатна техника, фантастичен удар, лидерство, фудбалска магија и капитенство на терен, се зборови кои најдобро го опишуваат тој, вонсериски играч, пред се и над се, Човек !

Дами и Господа, ве молам, аплауз за Алесандро Дел Пиеро, таткото на фудбалската магија, волшебник....

п.е Навистина ви честитам тоа што во вашиот тим имате ваков играч ! Треба да сте горди, како што јас сум горд на Беркамп ! Треба да излезите и со високо подигната глава да кажете дека Дел Пиеро игра кај вас ! Го заслужувате тоа !

Поздрав
Поздрав друже и секоја чест за постов. Искрено, се наежив кога го читав!

Член од
13 август 2009
Мислења
9.543
Поени од реакции
5.772
Јас ниту се фолирам, ниту правам нешто за да привлечам внимание...Едноставно она што денес го видов од Дел Пиеро, само го дополни она делче, оној врв на чашата, и ја прели...Перфекција, Совршенство, се само дел од многуте зборови.. Сигурно дека ова нема да го напишам за некој играч, кој не го сакам, а сакам да привлечам внимание....Едноставно, кога со вакви зборови можиш да опишиш толку многу е нешто неверојатно...Кога еден ден синот ке ме праша кој биле најдобри сигурен сум дека Дел Пиеро ке биде еден од наброените... Веке 2 часа гледам негови голови и мајстории и овие неколку часа се за него... И не ми е досадно, тоа е најдоброто

Сигурен сум дека голем број на фудбалери сонуваат да бидат она што е Алекс за Јувентус... Иконата на Торино, станува уште поголема... Респект за Алекс....

п.е Ви благодарам за сите репутации и се сите убави коментари, но кога ке дојде ваква инспирација од мене, морав да го споделам со вас... Но кога ке играат Арсенал и Јувентус нема да бидам толку поетски расположен, особено ако изгубиме (аххахахахахахахах).... Но едно е јасно, убавото секогаш спојува се.... Во случајот тоа е Алесандро Дел Пиеро

Член од
15 март 2010
Мислења
5.867
Поени од реакции
6.380
Не можам, а да се воздржам кога имате играч од онаков тип во своите редови ! Знае да погоди од секаде, против секого.. Едноставно вонсериско нешто... Тоа е како Господ да шета по земјата... Таа величина од играч ме прави горд што живеам во негово време... Не сум фан на Италија и на Јувентус, но сум и тоа како почитувач на вакво фудбалско име... Зарем реченица, кажана, од мене, каде што велам дека човекот има неверојатна техника, фантастичен удар, лидерство, фудбалска магија и капитенство на терен, се зборови кои најдобро го опишуваат тој, вонсериски играч, пред се и над се, Човек !

Дами и Господа, ве молам, аплауз за Алесандро Дел Пиеро, таткото на фудбалската магија, волшебник....

п.е Навистина ви честитам тоа што во вашиот тим имате ваков играч ! Треба да сте горди, како што јас сум горд на Беркамп ! Треба да излезите и со високо подигната глава да кажете дека Дел Пиеро игра кај вас ! Го заслужувате тоа !

Поздрав
Аплауз...И тоа ОГРОМЕН ,не сакам ни да замислам какво ке биде опростувањето за некоја година на Деле Алпи, Најголемиот во историјата на Јуве ,а така и ке остане...

Аплауз и за твојот пост, камо да имавме повеќе како тебе и во фан клубов, пола плачковци се тука ,само критикуваат, плачат,се нешто не им чини, ретко некој да напише нешто позитивно....Поздрав

Член од
13 август 2009
Мислења
9.543
Поени од реакции
5.772
Неговото опростување ке биде само физичко.... Тој на Деле Алпи ке биде насекаде, секоја негова капка пот ке се чувствува на терен, секој него гол ке се прикажува на мониторите, секој негов збор врежан во мислите на младите, секој негов потег инспирација за другите генерации...Едноставно тој не оди под пензија, тој само оди на одмор...

Знам, ги има секаде таквите и кај нас...Јас сум секогаш оптимист....

Се надевам дека барем колку толку, Тие таквите сега сфатија што имаат во својот тим, кога некој друг одстрана ке го каже ова, знам дека вреди...

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953

Поздрав
тоа е брате алекс го памтам уште пред 13 години и секогаш го имал тоа чуство за гол тој е еден од низата добри голови постигнати од слободен удар со шамрок со интер има доста голови давано од слободен со аталанта со реал буквално нема противник шо не му закачил гол од слободен алекс е икона на јуве алекс му има доста титули донесено на јуве алекс и на италија пред 4 години на светското ги донесе до финале и сами знаете кај заврши италија на самиот врв алекс и на своите 37 години игра како да има 20 но тоа е гранде алекс но кога ке се пензионира уште години години на јуве ке му треба да најде напагач од типот на алекс и на трезеге шо и да кажам е премалце за еден човек како шо е алекс и еден од ретките играчи шо останале во тим цела кариера и на бернабе стадионот 100 000 публика шо изнуди аплаузи како и низ целиот свет кој на реал тогаш им кладе 3 гола во 2 меча и 2 од слободен тоа е величината на алекс кога ке се пензионира ви кажувам долго време има да се зборува за овај играч тоа е алекс

Grazie Perchè
Tu Sei Del Piero
Un Bianconero
Uno Di Noi
Vicino a Te
Ci Stringeremo
Un Coro Solo
Si Sentirà
Grazie Che Vai
Raddoppi il Passo
Fai Il Giocoliere
Segni Per Noi
Avere Te
Anche un Momento
Basta a Capire
Che Grande Sei

Ho Scelto Te
Come Bandiera
Bianca e Poi Nera
Una Realtà
Grazie Perchè
Ci Fa Sognare
Ci Da L'esempio
La Nostra Via

Splendido Sempre
Ai Nostri Occhi
Con I tuoi Occhi
Splendi Di Più
Grazie Perchè
Resti Ragazzo
Tenendo L'uomo Dentro Di Se

E Vinceremo Un'altra Volta
Per Noi è Facile Abbiamo Te
Insieme a te
Ci Siamo Noi
Ci Siamo Noi

Grazie Perchè Resti Del Piero
Un Bianconero
Uno Di noi
Grazie Perchè
Resti Ragazzo
Tenendo L'uomo Dentro di se
Tenendo L'uomo Dentro di se...

Grazie Capitano Ci Fai Sognare
Auguri di un Buon Compleanno
ке ми биде мн жал кога ке се прости

commandante

diablo blue
Член од
16 мај 2008
Мислења
393
Поени од реакции
72
Ја гледам рекламава на Канал 5 за ЛШ и ми текна нешто.
На која програма ќе Лига Европа сезонава,ако воопшто даваат? И дали имате видено реклама на Телма дека и сезонава ќе пренесуваат Серија А?

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Јас ниту се фолирам, ниту правам нешто за да привлечам внимание...Едноставно она што денес го видов од Дел Пиеро, само го дополни она делче, оној врв на чашата, и ја прели...Перфекција, Совршенство, се само дел од многуте зборови.. Сигурно дека ова нема да го напишам за некој играч, кој не го сакам, а сакам да привлечам внимание....Едноставно, кога со вакви зборови можиш да опишиш толку многу е нешто неверојатно...Кога еден ден синот ке ме праша кој биле најдобри сигурен сум дека Дел Пиеро ке биде еден од наброените... Веке 2 часа гледам негови голови и мајстории и овие неколку часа се за него... И не ми е досадно, тоа е најдоброто

Сигурен сум дека голем број на фудбалери сонуваат да бидат она што е Алекс за Јувентус... Иконата на Торино, станува уште поголема... Респект за Алекс....

п.е Ви благодарам за сите репутации и се сите убави коментари, но кога ке дојде ваква инспирација од мене, морав да го споделам со вас... Но кога ке играат Арсенал и Јувентус нема да бидам толку поетски расположен, особено ако изгубиме (аххахахахахахахах).... Но едно е јасно, убавото секогаш спојува се.... Во случајот тоа е Алесандро Дел Пиеро
еднаш се раѓа таков играч плус не не предаде играше у 2ра лига и има дадено над 300 гола легенда

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482

COME TE NESSUNO MAI !!!

Кога некој ќе те праша: "Што е Јуве?" - Одговори му: "DEL PIERO!"

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.411
Поени од реакции
86.937
И после 17 години не се промени Човеков ДЕЛ ПИЕРО :aplauz::zver:

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Секоја чест за голот на велемајсторот..иако сум фан на Интер ,Алесандро Д.П. го почитувам како играч и персона......најдобриот италјански играч што го имам гледано во животот заедно со Џанфранко Ѕола.....ех да имаше италија вакви играчи сеуште.......!

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
следен противник на Јуве во лига европа е Штурм грац уште еден послаб противник се надевам ќе поминеме бес проблеми сакав да се падне некој од левски или цска софија ама ништо друг пат :)

P

PewDiePie

Гостин
^ ваљда беЗ проблеми ќе поминете,тоест сигурно ќе поминете кои се Штурм. :)

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
добри се вакви противници за темпирање на формата на тимот....ЛЕ не е воопшто атрактивна СЕ до крајната фаза,тука треба да се пуштаат играчи кои тимот ќе смета на нив во иднина за посериозни обврски

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.954
Поени од реакции
5.576
Амаури веројатно ќе биде во составот на Италијанската репрезентација на пријателскиот натпревар со Брегот на Слоновата коска.

Кристијан Пасквато е позајмен во Модена.Денеска го имаше првиот тренинг.Му заблагодари на Дел Нери што имал доверба во него во изминативе пријателски натпревари и изјави дека Дел Нери бил сјаен тренер.Пасквато сакал да остани во Јувентус,но бил свесен дека нема да го има првотимскиот статус што ќе му овозможи да стекни повеќе искуство, и со позајмицата во Модена го направил правилниот потег за да го стекни тоа искуство,и дека од сега па натаму се ќе зависело од неговите игри.линк

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Секоја чест за Алекс. Што е за вас он, тоа беше и за нас Раул.

Него мислев да прашам ме мрзи да пребарувам наназад. Точно е дека Џовинко сте го дале во Парма ? Ако сте го продале играчов мислам дека во вакви тешки времиња тој играч, не се продава ни за жива глава.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom