Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
Ди Мариа е играч на Бенфика и Јуве беше заинтересиран за него едно време.
Нека дојде, ќе се вклопи и тој во сивилото, Диего за Вердер какви игри прикажуваше, сам го вртеше милан на прст, овде ни 10% од тоа не покажува, како и сите други играчи кој во моментов се во ЈУВЕ, во некој друг клуб би биле клучни играчи а овде се обични балетани, земи го само примерот со Молинаро и Тиаго и се ќе ти биде јасно, Тиаго скоро 2 ипол години во Јуве немаше постигнато гол, во Атлетико на своето деби даде гол, Молинаро игра како препороден во Штутгарт, Ариаудо е одличен во Каљари, Кришито игра перфект во Џенова и ред други играчи :toe:

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.810
Поени од реакции
17.750
Абе да завршиме подолу на табелата ама да има некои промени, а остане ли Елкан верувај ми промени нема да има и ако сме 15 на табела, единствен спас е на претседателското место да седне Андреа Ањели, Липи или Трапатони да се донесат како негови помошници, да се врати маестро Моџи и да се донесе асален тренер, па сети се ти дека ние со Балзарети, со Емерсон и со колку други тапа играчи игравме одлично, но тогаш имаше кој да им викне на играчите да дигне глас, тогаш Капело беше тренер а сега е Жаклина, ма во ЈУВЕ се е ојдено во курац веќе, пред некое време имав некоја надеж дека ќе се сменат работите, но кога видов како се понашаат против удинезе при вториот гол кога манингер одбрани 100% шанса на Пепе и кога никој не натрча да расчисти, се гледа дека играчите ги боли к**** за клубот, единствен спас ни се темелни промени во клубот, не се случи ли тоа уште сега тврдам дека вака ќе биде и во наредните години :toe:
Kaпело не би го сакал поради повеќе причини една е :

Del Piero never had a calm relation with Fabio Capello though, evident from the quote on his official site "If Capello would have stayed as coach of Juventus, I would have left Juventus".

....Тренер за јуве како спас го гледам спалети ...кој со никакви играчи и без пари за нови година ја носеше рома до елитнаа 4ка а и плус рома играше најдобар фудбал во калчото ака Италијански Арсенал , ги ака младите но ја обожава и 4-2-3-1 ...така да под него би играле Имобиле , Џовинко , Маркизио , а не би се изненадил ако го видам Фаусто Роси или Џузепе Џовинко а моќеби и БАмба за десен бек

Нека дојде, ќе се вклопи и тој во сивилото, Диего за Вердер какви игри прикажуваше, сам го вртеше милан на прст, овде ни 10% од тоа не покажува, како и сите други играчи кој во моментов се во ЈУВЕ, во некој друг клуб би биле клучни играчи а овде се обични балетани, земи го само примерот со Молинаро и Тиаго и се ќе ти биде јасно, Тиаго скоро 2 ипол години во Јуве немаше постигнато гол, во Атлетико на своето деби даде гол, Молинаро игра како препороден во Штутгарт, Ариаудо е одличен во Каљари, Кришито игра перфект во Џенова и ред други играчи :toe:
Значи во Бундес лигата е полесно да се постигне гол Дефанзивната линија е повисока ..и остава место за дриблери и не е тактичка лига додека италијанската е затворена тактичка , и плу на диего не е работа да дава голови туку да ги создава ...а и цела сезона само игра тој е моторот во нападот знам оти мн се против него но тој е главниот двигател во нападот , и плус прави се пто моќи во 4-2-3-1 диего блескаше , него му треба подршка од крилата или некој Треквариста кој ке игра до него

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
Kaпело не би го сакал поради повеќе причини една е :

Del Piero never had a calm relation with Fabio Capello though, evident from the quote on his official site "If Capello would have stayed as coach of Juventus, I would have left Juventus".

....Тренер за јуве како спас го гледам спалети ...кој со никакви играчи и без пари за нови година ја носеше рома до елитнаа 4ка а и плус рома играше најдобар фудбал во калчото ака Италијански Арсенал , ги ака младите но ја обожава и 4-2-3-1 ...така да под него би играле Имобиле , Џовинко , Маркизио , а не би се изненадил ако го видам Фаусто Роси или Џузепе Џовинко а моќеби и БАмба за десен бек
Само го дадов како пример а итекако е способен да го врати Јуве онаму каде што треба да е, не мора тој ама треба да дојде некој искусен тренер како Трапатони, Липи а не вакви свирци, а Спалети не ми го спомнувај, се покажа тој во Рома, ја донесе до зона на испаѓање, не е материјал за во Јуве :toe:

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.810
Поени од реакции
17.750
Само го дадов како пример а итекако е способен да го врати Јуве онаму каде што треба да е, не мора тој ама треба да дојде некој искусен тренер како Трапатони, Липи а не вакви свирци, а Спалети не ми го спомнувај, се покажа тој во Рома, ја донесе до зона на испаѓање, не е материјал за во Јуве :toe:
Мислам дека ова не беше фер за спалети , Проблемите на рома настанаја кога умре Сенси тогаш целиот тим замина во AWOL а росела незнаеше кај тера а и мн невољи ја ресеја рома ...една сезона оваа така му тргна и на интер првите утакмици му беа за нигде ....Раниери не е толку добар колку шо ги стегна работите спалети е тренериште спрема Раниери , ЗАк , јас го вбројувам во елитата години не му даваја пари а можам и да потсетам дека 3 години го бркаше интер со никаков тим .....ама ок тоа е твое мислење

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.251
Поени од реакции
8.168
....Тренер за јуве како спас го гледам спалети ...кој со никакви играчи и без пари за нови година ја носеше рома до елитнаа 4ка а и плус рома играше најдобар фудбал во калчото ака Италијански Арсенал
Во врска со ова,
Мене како навивач на Јуве не ми е доволна големата четворка.Сакам титули и тоа не со тек на време, туку веднаш, уште од наредната сезона. Јебига ме навикнале на тоа и сега не може некоја група неспособни дебили (нашава управа) да ме одвикне од тоа и да ми сервира дека до успехот се стигнува чекор по чекор и јас да начукам 40 години додека Јуве ја освои следната титула. Спалети е можеби доволен за тоа Јуве да има сигурен пласман во ЛШ, ама човекот нема шампионски карактер а на Јуве токму тоа му треба, тренер кој го носи она шампионското во себе.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.810
Поени од реакции
17.750
Во врска со ова,
Мене како навивач на Јуве не ми е доволна големата четворка.Сакам титули и тоа не со тек на време, туку веднаш, уште од наредната сезона. Јебига ме навикнале на тоа и сега не може некоја група неспособни дебили (нашава управа) да ме одвикне од тоа и да ми сервира дека до успехот се стигнува чекор по чекор и јас да начукам 40 години додека Јуве ја освои следната титула. Спалети е можеби доволен за тоа Јуве да има сигурен пласман во ЛШ, ама човекот нема шампионски карактер а на Јуве токму тоа му треба, тренер кој го носи она шампионското во себе.
Трапатони е секогаш на врвот на мојата листа ама не прифаќа да се врати ...опција е Липи после светското потоа да го унапредат Председател и да се стави хммм ПРандели ...

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.251
Поени од реакции
8.168
Трапатони е секогаш на врвот на мојата листа ама не прифаќа да се врати ...опција е Липи после светското потоа да го унапредат Председател и да се стави хммм ПРандели ...
И јас имав своја огромна желба за тренер на Јуве. Хидинк беше мојата желба ама остана само на тоа, моја желба. Тоа мислам дека ќе беше човекот кој ќе не оправеше ама отиде јабана. После ова кој и да дојде веќе сеедно ми е. Кога успеавме да го преживееме Раниери, се друго ќе преживееме.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.810
Поени од реакции
17.750
И јас имав своја огромна желба за тренер на Јуве. Хидинк беше мојата желба ама остана само на тоа, моја желба. Тоа мислам дека ќе беше човекот кој ќе не оправеше ама отиде јабана. После ова кој и да дојде веќе сеедно ми е. Кога успеавме да го преживееме Раниери, се друго ќе преживееме.
Хидинк е мн добар стратег ама едно нешто не сакам кај него , нема лојалност единствено за 3 милиони го одби јуве и плус доста беше 2 тренери во секоја сезона а и плус и тој и рафа сакаат физички јаки фудбалери корпулентни ...исто и рафа а тоа значи чао џовинко , а истото така тој сака да се продаде пола јувентус и да станиме Холандинско - Француска колонија со по некој шпанец и само Киелини и Буфон италијанци ,, јас искрено ја сакам традицијата Јуве да биди италијански тим и плус од наредната година стапува 6+5 така да интер , арсенал , Барса ке мора да продаваат пола тим ....така да ..ни треба еден на 4 годишен договор и да се остај да работи , се направивме италијански РМ сакам наредниот тренер да остани да го остават да работи ...и да тргне лошо нека се "изгелува" тимот ...ама нека биди добар тренер ...го неќам мачини ама кога е тој по слободен поарно тој него да речиме Руотуло од Ливорно ....а моќе и Алегри

Маршалот

Bianconeri
Член од
29 декември 2009
Мислења
2.091
Поени од реакции
2.398
Во врска со Раниери ќе заклучам само дека изминатите две сезони со него ни беа далеку далеку подобри отколку оваа со двете експериментални глувчиња.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.810
Поени од реакции
17.750
Во врска со Раниери ќе заклучам само дека изминатите две сезони со него ни беа далеку далеку подобри отколку оваа со двете експериментални глувчиња.
ЗАкерони експериментално глувче но Чиро беше и е легенда на јуве , единствено не е негова вина шо беше фрлен на волците како јагне од страна на бланк и која будала не б прифатил да биде менаџер ...јас искрено жалам што го пуштивме Де Шамп да си оди ..и мн изгубивме

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Барем знаеш со Раниери си гарантирано.... втор, како што си кажа и сам пред една недела - не го интересира Скудетото.:tapp:

Лузериште... Среќа го избркаа.

Маршалот

Bianconeri
Член од
29 декември 2009
Мислења
2.091
Поени од реакции
2.398
ЗАкерони експериментално глувче но Чиро беше и е легенда на јуве , единствено не е негова вина шо беше фрлен на волците како јагне од страна на бланк и која будала не б прифатил да биде менаџер ...јас искрено жалам што го пуштивме Де Шамп да си оди ..и мн изгубивме
Нема врска тоа дека Чиро е легенда,кога немаше ниеден тим водено,СиВи-то празно.Ако успееше овој експеримент ќе беше далеку поарно за нас бидејќи сепак станува збор за легенда на клубот,ама за жал не успеа.Дешамп не го пуштивме да си оди туку тој си даде оставка заради несогласувањата што ги имаше со управата.Тоа помина и сега треба да видиме што ќе ни донесе времето пред нас.:salut:

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.810
Поени од реакции
17.750
Нема врска тоа дека Чиро е легенда,кога немаше ниеден тим водено,СиВи-то празно.Ако успееше овој експеримент ќе беше далеку поарно за нас бидејќи сепак станува збор за легенда на клубот,ама за жал не успеа.Дешамп не го пуштивме да си оди туку тој си даде оставка заради несогласувањата што ги имаше со управата.Тоа помина и сега треба да видиме што ќе ни донесе времето пред нас.:salut:
Па ние навивачите го пуштивме знам дека даде оставка али кога ни зборуваше за управата ние се молевме во раниери =( зза жал :salut:

Маршалот

Bianconeri
Член од
29 декември 2009
Мислења
2.091
Поени од реакции
2.398
Барем знаеш со Раниери си гарантирано.... втор, како што си кажа и сам пред една недела - не го интересира Скудетото.:tapp:

Лузериште... Среќа го избркаа.
Тоа само го реков за споредба.Додека тие другите двајца кај не донесоа,ако Раниери беше лузериште,тие што се тогаш?.А за оваа сезона уште е отворено прашањето за скудетото,па се може да се случи на врвот..А и тоа дека демек не го интересирало скудетото,верувате право,на кој не го интересира скудетото? Сигурно Раниери сака да не им задава дополнителен притисок на играчите туку да продолжат само да играт добро и да бележат позитивни резултати,а другото останува на Интер,ако киксне тогаш би дошло до промена на врвот.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.810
Поени од реакции
17.750
Тоа само го реков за споредба.Додека тие другите двајца кај не донесоа,ако Раниери беше лузериште,тие што се тогаш?.А за оваа сезона уште е отворено прашањето за скудетото,па се може да се случи на врвот..А и тоа дека демек не го интересирало скудетото,верувате право,на кој не го интересира скудетото? Сигурно Раниери сака да не им задава дополнителен притисок на играчите туку да продолжат само да играт добро и да бележат позитивни резултати,а другото останува на Интер,ако киксне тогаш би дошло до промена на врвот.
Се согласвам со тебе , која будала не би сакала скудето и плус на раниери само то му фали во неговото Богато СиВИ титула има освоено УЕФА куп , докажан градежник на тимови ( Челзи , ете сега и рома ) а и јас мислам дека го трга притисокот од градите на рома , затоа што и таму има не стаблни фудбалери кој пукаат под притисок ..а и доега одлично прави раниери не ми личи на онај раниери од јуве..Останува сега ние да го ебиме интер =) ништо др ...а ако му зависи на милан исто треба да дозволиме да не победат нас и онака ако изгубиме од каљари не ни менува=)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom