Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
Ферара “Јас го сакам морето , а на нашето сега има олуја. Но јас нема да го напуштам бродот. оставка воопшто не ми доаѓа на памет“

Да поѓиниш во олуја чорав еден ... и ти и тие околу тебе ...

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.938
Поени од реакции
5.568
Интервју на Раниери после поразот на Јуве од Катанија. Изјави дека тој не го сакал Диего како засилување, бидејќи со неговото ангажирање ќе морал да промени тактика, и му соопштил на Блан дека нема лесно да оди таа промена на тактика, со оглед на тоа што Јуве веќе долго време игра 4-4-2 формација.
No wonder the challenge of Juventus fans: here you have to win, there's little to do. I have nothing to add.All I had to say I told to Blanc: I have asked for the Europa League and I immediately brought the Champions. Ferrara must now win. But I knew it would not be easy, so I did not want Diego. I asked a deputy Nedved, the company has offered me.I have only brought Diego: I said OK, but do not expect to win soon because changing form of the game is not easy.The Bianconeri had a 4-4-2 in DNA.Now I do not care more, I'm glad the coach of my Rome
.
It is certain that if I had been Ferrara, I would be hunted during a practice match on Thursday, even after a defeat in the league. "
„Не ме чуди однесувањето на фановите на Јувентус: овде мора да се победи и тоа е најмалку што можеш да направиш. Немам повеќе што да надодадам. Се што имам да речам му го реков и на Блан: Јас бев ангажиран да го пласирам Јувентус во ЕуроЛигата, ама јас го пласирав во ЛШ. Ферара сега мора да победи. Но знаев дека нема да бидел лесно, и јас не го сакав Диего. Јас барав само замена за Недвед, и клубот ми го предложи само Диего. Јас реков ОК, но не очекувајте да освоиме нешто наскоро бидејќи смена на формацијата во играта не е лесно. Бјанконерите ја имаат 4-4-2 во својата ДНА. Сега, не ме интересира ништо повеќе, мене ми е убаво што сум тренер на Рома. И јасно е тоа дека ако јас бев Ферара, јас ќе добиев отказ уште на тренинг сесијата во Четвртокот, и тоа после еден пораз во Лигата“

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
И Управата треба да си даде оставка заедно со Чиро.

Андреа Ањели - Претседател
Марчело Липи - Технички Директор
Роберто Бетега - CEO
Пјерпаоло Марино - Спортски Директор
Тренер: Гус Хидинк
Оставка управата нема да си поднесе затоа што е подржана од американецон шо себе си се нарекува внук на Џани Ањели ...

така да ова шемава со ја напиша со претсетадел , технички директор итд ќе ја дочекаме кога Елкан ќе го продаде Јувентус... дотогаш да уживаме во проектот кој ти и го подржуваше до пред некое време ...

Cuore Rossonero

Rσššσηєјаσ e ιℓ мισ cυσјає
Член од
18 април 2009
Мислења
2.344
Поени од реакции
345
Лелее нема ли да добие отказ ??? Па дали е могуче ова? :uvo:
Да земат некој тренер од 3 лига со тие играчи ќе ја тепа катаниа :uvo:

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
гледав слики од натпреварот и ова ми падна во око:

"Ciao Diego, sempre uno di noi"

Добро е после сите срања кои ги напишаа новинарите, да се прочита ваков плакат од оние на кои најмногу им значи клубов - навивачите!
Се надевам дека Диего го видел ова и знае дека има поддршка!

Лелее нема ли да добие отказ ??? Па дали е могуче ова? :uvo:
Да земат некој тренер од 3 лига со тие играчи ќе ја тепа катаниа :uvo:
Ќе видиме утре после состанокот, ама скептик сум дека ќе јаде клоца...

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.938
Поени од реакции
5.568
Antonio Conte го следел натпреварот Јувентус - Катанија, и тоа директно од штандот на Јувентус на Олимпико во Торино.

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Добредојден е Конте место Ферара,дури и Астарџиев е пожелен место Ферара!

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.893
Поени од реакции
44.790
Конте ке биде бетер и од Ферара, т.е. ај, да не ме нападнете одма :), ќе биде уште еден несигурен експеримент а у моментов сите бараат човек кој ке гарантира успех а Конте не е таков.
Башка пред некој месец ја превзема Аталанта, не верувам дека има лице веднаш да ги напушти за Јуве.

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Има правило кое вика дека еден тренер не може да води 2 или повеќе екипи од иста лига, во една сезона. Така да заборавете на тренер од Серија А барем до крај на сезоната.

Закерони се нуди да биде тренер на Јуве...:zid:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.938
Поени од реакции
5.568
Конте ке биде бетер и од Ферара, т.е. ај, да не ме нападнете одма :), ќе биде уште еден несигурен експеримент а у моментов сите бараат човек кој ке гарантира успех а Конте не е таков.
Башка пред некој месец ја превзема Аталанта, не верувам дека има лице веднаш да ги напушти за Јуве.
Ако му стигне понуда од Јуве не верувам дека ќе ја одбие (иако мислам дека постои правило 1 тренер не може да води ист тим од исто првенство во рок од една година). Се сложувам со тебе дека моментално на Јуве му треба тренер од калибарот на Гус Хидинк, и Јуве треба да оди на сигурна опција - докажано тренерско име со голем успех и многу трофеи.

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
Многу тажни фаци имало денеска на Олимпико на кои воопшто не им се допадна фудбалот:tapp: Тоа е, сега само да се надеваме на отпуштање на Чиро и да се најде некој асален тренер бидејќи одкога се вративме од Серие Б никао неможеме да најдеме некој асален тренер кој ќе се задржи повеќе од 1-2 години и кој ќе изгради историја тука:tapp:

V

VeniVidiVici

Гостин
Ќе пукнам уште малце. Од 94 навивам за Јувентус, ваква работа не сум видел, од 6 средби, 5 порази. ДА ВИ ЕВАМ СЕ ЖИВО ДА ВИ ЕБАМ !!! Сите метла од таму па со младиот состав да се започне и нова управа и претседател и се! И пионерите да играа од 6 средби барем 2 нерешено ќе изиграа. ЕБАТЕ КЛОШАРИТЕ !!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom