Bianconero vero
Il Capitano
- Член од
- 10 ноември 2008
- Мислења
- 9.247
- Поени од реакции
- 8.159
Работата која во последно време ме нервира во играта на Јувентус е тоа што форсираат некоја игра која е несвојствена за нив, некоја англиска игра со долги топки од Буфон или одбраната директно кон напаѓачите, притоа прескокнувајќи ја средината. Во оваа игра ама ич не се снаоѓаме и како резултат на тоа доаѓаат и ваквите сиви изданија и мечеви во кои едвај создаваме една или две полушанси од некој шут како тој вчера на Диего од слободен удар. Јас откога знам за Јувентус, секогаш средината била важен дел од неговата игра и сме играле преку неа. Вчера тоа воопшто не беше случај и Диего имаше доста мала улога а и она малце што го одигра не беше кој знае што. Мислам дека нема потреба да повторувам колку ме изнервира Чиро кога ја направи измената Диего-Де Чеље. Исто како со Баерн, Диего-Поулсен. Не ми е јасно како може да се подобри играта кога го вади Диего и става некој од овие двајца. Доколку сакал нешто да смени во играта можел да стави некој сличен на Диего, на пример Џовинко или пак на мечот со Баерн, Дел Пиеро. Ајде за мечот со Баерн и да го сфатам некако, можеби сакал да го задржи резултатот 0-0 и сакл да добие на цврстина во одбраната и затоа го ставил Поулсен да и помага на истата. Ама кој ќе го објасни потегот од вчера при резултат 0-2 за противникот? Јас немам објаснување за тоа. Можам само да кажам дека со вакви подпросечни изданија не правиме ништо и дека ако набрзо не се промени нешто од корен во играта, црно ни се пишува.