Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
11 јули 2008
Мислења
4.799
Поени од реакции
3.887
Ммммм Касерес влегува во вториот дел:).
Баш ме интересира што ке покаже!

Ке заборавев, нека му е со лесно. . .

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.251
Поени од реакции
8.168
Ај наздравје нека ни е!!!

Абе реков јас да го отпуштиме Канаваро пред почетокот на сезоната. Како може овој циркузант да го носи дресот на Јуве? Не е ни свесен колку е смешен. Да не беше жалосно ќе се утепав од смеење. ДЕБИЛ!!!!!

Ова што го гледам е срамота и не му доликува на Јувентус иако е пријателски меч. Срамота!!!

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.799
Поени од реакции
3.887
Скапо го чинеше Ферара, коцкањето со Трезеге, Маркизо, Молинаро. Првиот дел го одиграа очајно и влегоа во вториот дел со негатива. На почетокот од вториот се поправија но ги скрши оној глупиот втор гол на Виљареал. Од тука се тргна надоле. . .
Веројатно и Виљареал се импресионирани од помислата дека играат со Јуве, па како да играат Шемпионс Лиг финале па даваат 120% од своите можности.

Енивеј, Молинаро беше катастрофа. Се плашам оти нема да ја играаме сезоната со класичен лев бек, туку дека Брацо ке ја покрива. Ако Молинаро е фудбалер тогаш јас сум Јури Гагарин!
Манингер е добар голман но се осека отуството на Буфон. Тој е тој што ја команда одбраната. Виљреал често правеше контри и често правеше играч повеке па лесно влагаа во шанса. Тоа ретко се случува кога на гол е Буфон.

Го уништија дебито на Касерес. Човекот влезе во игра, почна одлично но се вклопи во сивилото. Како и да е, се гледа дека има потенцијал.

Каморанези често правеше грешки. Не можеше да даде пас на 2 метра од него. Не знам зошто, а важи за еден од подобрите пасери во Италија. Веројатно станал на лево маде сабајлево па од тоа му е.
Маркизо - дрво. Можеби зашто не играл до сега летово, но ипак мислам дека за толку брзо време не се заборава фудбал.
Џовинко, не одигра како што се очекува од него. Му фали некој сантиметар во главата. По дома ке треба да му ги стават нозете во саксија и да го полеваат со водичка. Велат, така се растело.
Дел Пиеро - слабо
Трезеге - апла слабо

Од натпреварот барем јас, сватив дека Молинаро не треба да биде играч на Јуве и дека Јуве треба да се ослободи од него во првата шанса што ке им се укаже.
Дека Тиаго е препороден под Ферара и дека после Сисоко и Мело, тој треба да биде прв што ке влета од клупа.
Дека Трезеге, иако сум голем фан негов, треба да седи на клупа. Моментално е 4ти напаѓач во Јуве.
Дека Амаури треба да игра прв тим.
Дека Јакитна е најдобро да се искористи како џокер.
Дека многу ни фали Сисоко
Дека фали и Диего.

Добро е што е само пријателска па може да се видат грешките и да се поработи на санирање на истите и да се поразговара малце со дрвата. Лошо е што првенството ке почне побрзо од што мислат.
Колку што знам нема веке контролни средби(освен тоа срањето со Интер и Милан од по 3 мин), па така сите грешки треба да се видат и да се острануваат на тренинг.

Летниот скор е позитивен со само 1 пораз, 2 нерешни и се останато победи.
Не е лошо ама секогаш може и подобро.

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Не го гледав мечот али според резултатот:nesum:.Сигурно играле слабо незнам што е работата али не смеат да играат вака.Маркизио под итно да се подобри зошо со вакви игри не го примаат ни во Сериа Б.Истото важи и за Трезегол па да не прексртиме во Трезеаут.Џовинко да му текне дека не е звезда и да се уозбили у моментов.Касерес не е воопшто крив за поразот вчера дојде.Манингер да се разгиба малце ако сака повеќе да игра и во купот.Канаваро под итно да се стегне зошо Легро му ќе му го лапне местото.Итн инт има за сите по некој збор али сите мора да се попраат и да гледаме шампионски Јуве од Киево па натаму:tv:

Член од
4 јуни 2009
Мислења
145
Поени од реакции
2
bas se razo4arav od igrata na juve...ama ako nema veze natprevarov prijateski e...ama sepak ne trebase da izgubat..ama sepak si ostanuvaat Forza Juventus..i naj jaki sme dzabe im e na stie vaa sezona nasa e titulata..pozz:vozbud:

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.420
Ај баш дај ми податоци да видам:vozbud: Грешка си братче Јувентус има најголем број на фанови во светот од сите клубови :vozbud:
AC Milan remains the best supported Italian club according to a new report from sports marketing company SPORT+MARKT Italia.
Although FC Barcelona and Real Madrid lost in numbers of fans, they are still the two most popular football clubs in Europe according to the second edition of the SPORT+MARKT report “Football Top 20”, based on research among over 9,600 football fans between 15 and 69 years of age in 16 European countries*.
The most popular Italian club is AC Milano with 21 million followers in Europe. With the help of foreign fans, AC Milano reaches the 8th position in the Football Top 20.
Although Juventus is the most popular club within Italy, AC Milano reaches the bigger fan base abroad and therefore beats the rival in number of fans. This makes them an attractive sponsorship platform for international companies”, comments Michele Uva, Director di SPORT+MARKT Italia.
AC Milan has 17 million foreign fans – with an impressive high female support. “Women account for more than half of the foreign fans of AC Milano. I’d say, the Beckham deal was a very smart move of the team to broaden their fan base internationally," Uva said.
напишано во Фебруари оваа година

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.331
Поени од реакции
6.013
Од натпреварот барем јас, сватив дека Молинаро не треба да биде играч на Јуве и дека Јуве треба да се ослободи од него во првата шанса што ке им се укаже.
Дека Тиаго е препороден под Ферара и дека после Сисоко и Мело, тој треба да биде прв што ке влета од клупа.
Дека Трезеге, иако сум голем фан негов, треба да седи на клупа. Моментално е 4ти напаѓач во Јуве.
Дека Амаури треба да игра прв тим.
Дека Јакитна е најдобро да се искористи како џокер.
Дека многу ни фали Сисоко
Дека фали и Диего.
Се согласувам со тебе..Молинаро играше брилијантно во вториот дел на минатата сезона, и се надевав дека ќе продолжи во исто темпо..Но на овај натпревар беше тотално индиспониран, тотално неконцентриран..Се надевам дека нема да покажува вакви игри повеќе..
За Тиаго и тоа како си во право, секоја чест на играчот, сепак на крај докажа дека е вреден фудбалер и ќе биде од огромно значење во тимот нареднава сезона..Полека но сигурно под водство на Чиро ќе си ја врати формата која ја имаше во Лион..
И за Трезеге се сложувам..Доби стартно место и против Астон Вила, и сега против Виљареал, но сега неможе да го обвинува Раниери дека не го става, ниту да обвинува некој друг дека не е во форма..Реално според распоредот на силите на терен, се сложувам со твојата констатација дека моментно Трезеге според формата е 4ти напаѓач во Јувентус..Едноставно, немаше ниту еден добар потег, изгледаше тотално незаинтересирано, отсечено во нападот заедно со Пинтуричио..
Амаури, моментно е најдобриот напаѓач во Јуве..Кога влезе во второто полувреме заедно со Јакинта одма се почувствува подруг Јувентус, поагресивен во нападот, и покреативен..
Дел Пиеро, слаб натпревар, тотално отсечени со Трезеге во нападот во првото полувреме..
Фали Сисоко, и тоа како, негова специјалност е сечењето топки на центарот на теренот, и е од голема корист на одбраната, и се надевам дека што е можно побрзо ќе се врати 100% фит од повредата која ја заработи против Торино!
Џовинко исто така не блескаше овој натпревар..Повеќе се трудеше да биде атрактивен, да дрибла, отколку да гледа да му помогне на нападот во креирање на сериозна шанса..
Касерас, се гледа дека има огромен потенцијал детето, и се надевам дека правилно ќе го искористи пред се Чиро Ферара, а гарантирано е дека му претстои светла иднина во црнобелиот дрес..

Чиро го смета овој пораз од една страна како добар за Јувентус, и е сигурен дека овој пораз ќе ги направи Јуве уште посилни.. линк

"It is sometimes good to suffer a heavy blow at this time of the year. We suffered a heavy defeat because we did not play well and we did not show our capabilities against a good team. In my opinion this blow will do us good. We worked hard yesterday and are preparing for the start of the season. We accept the defeat and must get back to work to continue where we left off".
Според Тутоспорт Јуве и наредното лето ќе има 50 милиони за трошење, а тоа е резултат на доста профитабилното работење изминатава сезона..Јувентус е еден од малкуте гигантски тимови кои трансфер периодов го заврши со позитивно салдо..Се спомнуваат имињата на Рибери, Мексес, Пандев, Касано...

A исто така Тутоспорт јавува дека нареднава недела е одлучувачка за тоа каде Поулсен и Алмирон ќе ја продолжат својата кариера..За Алмирон биле заинтересирани Бари, Болоња и Ливорно, а за Данецот Ливерпул, Барса и Фиорентина...

Наредниот натпревар на Јуве е против Примавера тимот, на 11 Август во 17 часот...

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.492
Поени од реакции
5.586
Едно прашање На која позиција играше вчера Касерес?

Овој Каморанези многу сумњив ми изгледа. Сите за колено ги фаќа:pos2:
Дури фаќа стари (Дел Пиеро и Кана) добро само да не почни да ги ѓиба младите да ги расипи на млади години:pos2::pos2:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.331
Поени од реакции
6.013
Десен бек.

А да прашам јас кога играме Берлускони куп и овој што е со Интер,Милан и Јувентус?
Берлускони Купот е на 17 Август.

Среќна вест за Клаудио Маркизио..Марчело Липи го викна во Репрезентацијата на Италија..Првиот тренинг за Репрезентацијата ќе го одржи во Понеделник..Нека му е со среќа на Маркизио, ја заслужи бојата на Италијанскиот национален дрес..

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Берлускони Купот е на 17 Август.

Среќна вест за Клаудио Маркизио..Марчело Липи го викна во Репрезентацијата на Италија..Првиот тренинг за Репрезентацијата ќе го одржи во Понеделник..Нека му е со среќа на Маркизио, ја заслужи бојата на Италијанскиот национален дрес..
Нека му е со среќа да се покажи:smir:

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.251
Поени од реакции
8.168
Ајде нека му е со среќа на нашиот Маркизио повикот во репрезентацијата. Мислам дека со своите игри потполно го заслужи.

Инаку, ќе се навратам на мечот против Виљареал. Тоа што го видов беше срамота за екипа од некој понизок ранг на натпреварување, а не за Јувентус. Такво нешто не смее да се повтори во иднина и можеби е добро што добивме таков шамар пред почетокот на сезоната. Сега Чиро ќе има можност за корекции во составот и тактиката.

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.740
Поени од реакции
11.624
Како изигра Касерес вчера? :wink:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop