Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.
Д

Демијан

Гостин
Не иде со ваков тим,со вакви играчи.Самите си се залажувавме цела сезона дека имаме шанси да скудето.Голем дел од овие играчи немаат победнички менталитет.Кога требаше да бидеме најсилни потфрливме.И не е само Киево и со други мали тимови ја усравме работата.Баш од тие мали тимови го изгубивме скудетото.

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.185
Поени од реакции
3.516
што е крив Раниери кога Мелберг игра бетер од Кнежевич,прво играше катастрофа,второ уште бетер,по негова грешка ги примивме головите,а беее,а оној Григера игра ли на терен?како можеше вакви грешки у одбрана да праиме?ко првпат да играат,а требаше да им дадеме пет гола во второ полувреме

F|eR

Мало смо се напили, пали смо у џбун!
Член од
7 јуни 2008
Мислења
2.006
Поени од реакции
393
Прво.. Животов ми го скратија за 10 години и повеќе..
Второ.. Да си му ебам се по список на тој Григера и Тиаго!! Па праку кур ми се качија со нивните ебени игри.. Ова веќе не бива..
Трето.. За двата гола беше виновен Мелберг.. Не знам што се дешаваше денес..
Четврто.. Дел Пиеро почнува да се филма, ко во Холивуд да е...
Петто.. Игачи со 1.90цм висни ги дупи едно пежужле..
Шесто.. Не досуден чист пенал за Јуве..
Седмо.. Само ебена магија можи да не доведи на првата позоција!!

Е сега нека му ја мислат лембетите од Јуве!! Браво за Јакинта, Џовинко, Каморанези, Зебина!! Другото се 100 единици под нормала!!:nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv:

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.256
Поени од реакции
8.172
Абе Раниери не е крив стриктно за мечов туку општо не ми се свиѓа како тренер затоа што човекот нема победнички менталитет и задоволен е со секој пласман на табелата што е над борбата за опстанок. Епа јас не сум задоволен со такви пласмани на Јуве. Сакам играчи од светска класа на лето и ТИТУЛА!!!

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.805
Поени од реакции
3.921
Срамота...едвај стигнавме до предност се измачивме и толку лесно ни даваат трет гол. Како да немавме одбрана.. како таа да не постоеше денеска. Мелберг... ја пимпла се чушка и ја изгуби. Абе лупај ја таа во аут и чао. И почна да трча по Ланџела ама не го стигна и застана..абре па се знае тука за дрес, нема друго чаре. Празна беше таа страна... Буфон.. првата и единствена одбрана ја имаше верувале или не во 75 минута. 3 гола му дадоа, а само еднаш интервенираше.
Среќа наша Салихамиџич се повреди па влезе Каморанези и учествуваше во 3 гола иначе којзнае што ке се десеше. Ке не демолираа...

Еве им полн состав... нели цела сезона повреди вака - така, само се вадевме нешто. Еве ти цел состав на располагање (со исклучок на Сисоко). Што не победиш. Ова не ни е прв пат, ова ни се случува неколку пати. И што да бараме сега услуга од Удинезе кога ни самите на себе не си правиме услуга. Кога најмногу треба да се победи они тогаш ке кикснат. И сеа што ке чекаме Удинезе да победи па да се радуваме?
Ронката надеж за титулата (ако ја има) ја гледам токму против Интер - дома. Без разлика на тоа што ке направи Интер сега од 19:00 шансите да ја освојат титулата им се некаде околу 80%.

Ептен лошо... Прифатиле - не прифатиле објективно ке кажам, со ваква игра не се освојува титула и се додека вака играме против малите екипи нема да освоиме титула. Ова не ни е прв пат и вака ни се протнаа неколку екипи.

Хакет Мен

Juventus Till I Die
Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.227
Поени од реакции
3.414
Ако тепа интер одат на +9 а тоа веќе е недостижно,со оглед на тоа што има уште 8 кола...

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
1. Да им го честитам бодот на Киево, макар шо во второто полувреме не покажаја деаго заслужват (ниту пак ние во првото) и така некако излегва правилен резултатов.
1а. Ко го видов Лангела дека влегва во игра искрено ми се стемни бидејќи типот лани со флокари праеја ршум и тоа се преку контри, значи за нашата заспана одбрана овај беше како шлаг на слаткото.
2. Браво Раниери шо покажа храброст и го извај Дел Пјеро, мислам дека малку седење на клупа добро ќе му дојди, па ќе се истури на Интер.
3. Каморанези пак покажа колку е битен за тимот, секоја чест 3 асистенции Браво.
4. Зебина - то мајсторе како го залепи пелисјер и какви излети имаше напред мислам дека ќе му го смени местото на ГРигера во греалка за клупа.
5. Малку ме нервира киелини ама ко ќе помислам дека мора да игра како зоро бидејќи немаме салам замена + денешниот гол му простувам.
6. Заборајте го Амаури, Јакинта-Трезеге(денес, челзи ... не е случајно) се закон можат да играат на пред без никаков проблем.
7. На моменти ме нервираше тркалото тиаго оти некако слабо добива топки. Имаше неколку добри моменти ама сепак мислам дека беше слаб. За разлика од него маркизио имаше сооолидни земања и мислам дека не му бега местото стандарден првотимец.

За крај, мал осврт на табелата. -6 ХММММ, мислам дека нема интер да избегаат на -9 напротив мислам ќе останат на -6 ама сепак ова е гооолем кикс требаше(мораше) да се победи киево денес.

Околу играта пакќе кажам дека не смееме да дозволиме да играме УРА УРА напред мора малку тактички да се поставиме и да играме против слабата страна на противникот. Киево денес не наттрча и тоа убо. Според мене Раниери малку зеба шо ги оставање Киелини и мелберг да излегуваат многу напред и да мораат да се наттрчваат со Пелисјер (коментаторот на ОБН рече дури и дека е 3 пати побрз од нив (па дури и мислам дека се замисли да речи и 3пати побрз од нив комбиниран ама подзастана)). Не смееја да прават онакви излети ниту киелини ниту пак мелберг. За мелберг особено ќе потенцирам дека неколку пати дури и спиеше и заеба офсајд стапица, за среќа и тој убавиот помошник исто така спиеше па немаше последици од тие грешки.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Еееееееее да игравте у прво полувреме како што игравте во второ ќе беше супер. Ама одбранава денеска незнам. Толку слабо во одбрана одамвна ги немам гледано Јувентус да играат

Д

Демијан

Гостин
Абе какво стигање на Интер што ви е?Не глумете нешто што нема да се случи.Ова мораше да биде победа,едноставно МОРАШЕ.Неопростливо е да не се победи Киево во клучниот период од сезоната.Џабе ќе биде и пораз на Интер.Верувајјте готово е.Башка и Јуве не заслужува титула оваа година.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Прво.. Животов ми го скратија за 10 години и повеќе..
Второ.. Да си му ебам се по список на тој Григера и Тиаго!! Па праку кур ми се качија со нивните ебени игри.. Ова веќе не бива..
Трето.. За двата гола беше виновен Џорџо.. Не знам што се дешаваше денес..
Четврто.. Дел Пиеро почнува да се филма, ко во Холивуд да е...
Петто.. Игачи со 1.90цм висни ги дупи едно пежужле..
Шесто.. Не досуден чист пенал за Јуве..
Седмо.. Само ебена магија можи да не доведи на првата позоција!!

Е сега нека му ја мислат лембетите од Јуве!! Браво за Јакинта, Џовинко, Каморанези, Зебина!! Другото се 100 единици под нормала!!:nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv:
Браво за постов, особено црвените :D.

За пенал ако мислиш на нај над маркизио не беше. А за зебина после шамарот шо му го залепи на Пелисјер ќе свршев, браво.

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.556
Памет за дру пат,толку е еден гол може многу да значи:toe:

Д

Демијан

Гостин
Епа гледате што може на направи брз напаѓач на бавни и крути дефанзивци.Им еба мајката.

Pinturicio

Forza Juventus !!!
Член од
22 септември 2007
Мислења
1.705
Поени од реакции
109
Браво за постов, особено црвените :D.

За пенал ако мислиш на нај над маркизио не беше. А за зебина после шамарот шо му го залепи на Пелисјер ќе свршев, браво.
Луд е Зебина ... неможе да се контролира типот , недај боже некој да му пререче нешто мислам дека ќе го закопа директно на терен и ке му се измоча одозгора

Хакет Мен

Juventus Till I Die
Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.227
Поени од реакции
3.414
Го потценивме Киево ....за првото полувреме немам зборови КАТАСТРОФА ...во второто благодарение на одличната игра на Џовинко,Јакинта и КАМОРАНЕЗИ ја свртевме но среќата не беше на наша страна-примивме гол во 92 минута ....главни виновници за поразот според мене се Мелберг и Киелини...на 3-2 многу се изнапромашивме и стигна казната во последните моменти ... шансите за титулата не се целосно изгубени.со евентуален пораз на интер разликата ќе биде +6,а и ги пречекуваме на домашен терен...

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.185
Поени од реакции
3.516
Го потценивме Киево ....за првото полувреме немам зборови КАТАСТРОФА ...во второто благодарение на одличната игра на Џовинко,Јакинта и КАМОРАНЕЗИ ја свртевме но среќата не беше на наша страна-примивме гол во 92 минута ....главни виновници за поразот според мене се Мелберг и Киелини...на 3-2 многу се изнапромашивме и стигна казната во последните моменти ... шансите за титулата не се целосно изгубени.со евентуален пораз на интер разликата ќе биде +6,а и ги пречекуваме на домашен терен...
не дека ги потценивме него како што напиша подоле,Киелини и Мелберг одиграа слабо,поготово Мелберг,како може Пелисиер да ти даде три гола и тоа у Торино?да беше одбраната бар за 20 проценти подобра,ќе се десеше Болоња

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom