1. Да им го честитам бодот на Киево, макар шо во второто полувреме не покажаја деаго заслужват (ниту пак ние во првото) и така некако излегва правилен резултатов.
1а. Ко го видов Лангела дека влегва во игра искрено ми се стемни бидејќи типот лани со флокари праеја ршум и тоа се преку контри, значи за нашата заспана одбрана овај беше како шлаг на слаткото.
2. Браво Раниери шо покажа храброст и го извај Дел Пјеро, мислам дека малку седење на клупа добро ќе му дојди, па ќе се истури на Интер.
3. Каморанези пак покажа колку е битен за тимот, секоја чест 3 асистенции Браво.
4. Зебина - то мајсторе како го залепи пелисјер и какви излети имаше напред мислам дека ќе му го смени местото на ГРигера во греалка за клупа.
5. Малку ме нервира киелини ама ко ќе помислам дека мора да игра како зоро бидејќи немаме салам замена + денешниот гол му простувам.
6. Заборајте го Амаури, Јакинта-Трезеге(денес, челзи ... не е случајно) се закон можат да играат на пред без никаков проблем.
7. На моменти ме нервираше тркалото тиаго оти некако слабо добива топки. Имаше неколку добри моменти ама сепак мислам дека беше слаб. За разлика од него маркизио имаше сооолидни земања и мислам дека не му бега местото стандарден првотимец.
За крај, мал осврт на табелата. -6 ХММММ, мислам дека нема интер да избегаат на -9 напротив мислам ќе останат на -6 ама сепак ова е гооолем кикс требаше(мораше) да се победи киево денес.
Околу играта пакќе кажам дека не смееме да дозволиме да играме УРА УРА напред мора малку тактички да се поставиме и да играме против слабата страна на противникот. Киево денес не наттрча и тоа убо. Според мене Раниери малку зеба шо ги оставање Киелини и мелберг да излегуваат многу напред и да мораат да се наттрчваат со Пелисјер (коментаторот на ОБН рече дури и дека е 3 пати побрз од нив (па дури и мислам дека се замисли да речи и 3пати побрз од нив комбиниран ама подзастана)). Не смееја да прават онакви излети ниту киелини ниту пак мелберг. За мелберг особено ќе потенцирам дека неколку пати дури и спиеше и заеба офсајд стапица, за среќа и тој убавиот помошник исто така спиеше па немаше последици од тие грешки.