Низ медиумиве се врти бројката од 10 милиони кои ја платиле Миланезите за Матиони, а Јуве даваше 7.. Второ, мислам дека се многу 10 милиони за Матиони..Трето, агентот на Матиони го убедувал својот клиент да потпише за Милан бидејќи таму имало многу Бразилци и подобро би се снашол...Поздрав и честитки до управата на Јуве. Матони официјално нов играч на Милан. Имаме најнеспособна управа во цел свет.
Aбе каков Гросо, и ние ли пензионери ке стануваме како милан. Треба да земеме некој играч со иднина. На пример Запата од удинезе би бил добар. Дури и 20 милиони да се потрошат да не ти биде криво.Нема простор за паника Го изгубивме Матиони, ама според шпекулациите Милан го платиле 10 милиони, плус менаџерот го убедувал да потпише за Милан бидејќи таму имало Бразилци и повеќе „би се снашол“.. И Јуве за да го ангажираше прво требаше да понуди повеќе од 10 милиони, а како второ требаше да го убедува дека Јуве е местото за него...
10 милиони јас мислам дека се премногу за тој играч,а камоли повеќе..Тие пари можиме да ги искористиме многу помудро..Пример, да додадат уште 3-4 милиони, и да се упати понуда за Гросо од Лион мислам дека би била сто пати подобра опција за Јувентус (знаејќи, дека летово Лион за него бараше минимум 14 милиони)...
И јас сум за Запата, ама Запата е централен дефанзивец не е бек! Јас само споредив дека се многу 10 милиони евра за млад сеуште недокажан талент во Италија..Aбе каков Гросо, и ние ли пензионери ке стануваме како милан. Треба да земеме некој играч со иднина. На пример Запата од удинезе би бил добар. Дури и 20 милиони да се потрошат да не ти биде криво.