Па ја сум Македонец зашто сакам да бидам, а не да му се докажувам или рекламирам на некого. Кога таа наводна фантом организација ќе отиде да закачи знамиња во Тетово кои веќе со години не се веат на државни празници, одма рака ќе им дадам. А вакви провидни трикови за мачкање очи и одвлекување внимание на народот не проаѓаат кај мене.Епа скриј се дома и сите ќе знаат колкав Македонец си, додека грците рушат се што е наше со нивната пропаганда, нас ќе ни сметаат едни плакати, безразлика кој и како ги направил.
Мислам дека треба повеќе вакви, со ваква содржина да се лепат.
Колкави суми се потрошени за ништо, сеа сме се фатле за нешто што трба да ни причинува задоволство нешто со што треба да се гордееме дека многу пари се потрошиле, е баш ме интересира колку чинеле сите тие плакати.
Да, бе овие плакати сметаат. А овие подолу не, така?Па ја сум Македонец зашто сакам да бидам, а не да му се докажувам или рекламирам на некого. Кога таа наводна фантом организација ќе отиде да закачи знамиња во Тетово кои веќе со години не се веат на државни празници, одма рака ќе им дадам. А вакви провидни трикови за мачкање очи и одвлекување внимание на народот не проаѓаат кај мене.
Види сеа, и јас сум човек ама треба да правам човечни дела за да го докажам тоа.Па ја сум Македонец зашто сакам да бидам, а не да му се докажувам или рекламирам на некого. Кога таа наводна фантом организација ќе отиде да закачи знамиња во Тетово кои веќе со години не се веат на државни празници, одма рака ќе им дадам. А вакви провидни трикови за мачкање очи и одвлекување внимание на народот не проаѓаат кај мене.
Еве да те потсетам како беше во Тетово на последното празнување на Денот на независностаВиди сеа, и јас сум човек ама треба да правам човечни дела за да го докажам тоа.
А за во Тетово грешка си , јас колку што знам се веат и Македонски знамиња, а шо замачка ова очи и какво внимание одвлече, побуди кај тебе некои негативни чувства или ?
А прилогот на А1 за плакатите е уште една папетична соросоидна копрофагија, која директно чепка по мојот национален идентитет и мојата национална гордост.Уште еден во низата кич методи на сегашната гарнитура. Не мора да си пишам на чело за да покажам колку голем Македонец сум. Исто и со плакативе
За тоа сами сме си криви, каде биле Македонците од Тетово да реагираат? КОј ги ставил Албанските знамиња - самите албанци, а нашиот народ не реагира, затоа и се ставени овие плакати , за да се подигне свеста за нашето постоење. Мислиш дека твоите баби и дедовци порано живееле во подобри услови, па и тие се бореле за ова парче земја на кое живееш ти, и да го зачуваат она по кое ти сега се нарекуваш Македонец.Еве да те потсетам како беше во Тетово на последното празнување на Денот на независноста
http://www.maticanaiselenici.com/?page=read_news&id=7979&PHPSESSID=b2cf5fd9ba331363df1f6cf536d8bd9a
Немам јас ништо против плакатите, ама ми личат како потценување на народот во стилот: Вие бидете горди што сте Македонци, не е битно што состојбата во државава ни е катастрофа. Неблагодарно е со такви премногу чувствителни теми, како што е чувството за национална припадност, да го манипулираат народот. Не е убаво. Гордоста си има граница, пријателе. Кога на луѓето ќе им дојде нож до коска, забораваат и на гордост и на се останато.
Грешиш, во Тетово се веат македонски знамиња и за 1 мај и 24 мај, додуша заедно со албански ама такоев е законот, а да чукнам во дрво последниве 2 години барем овој закон се почитува.Еве да те потсетам како беше во Тетово на последното празнување на Денот на независноста
http://www.maticanaiselenici.com/?page=read_news&id=7979&PHPSESSID=b2cf5fd9ba331363df1f6cf536d8bd9a
Немам јас ништо против плакатите, ама ми личат како потценување на народот во стилот: Вие бидете горди што сте Македонци, не е битно што состојбата во државава ни е катастрофа. Неблагодарно е со такви премногу чувствителни теми, како што е чувството за национална припадност, да го манипулираат народот. Не е убаво. Гордоста си има граница, пријателе. Кога на луѓето ќе им дојде нож до коска, забораваат и на гордост и на се останато.
Samo so pozlateni rece ne biva,moze i po nekoja paricka da im se dade.Да им се позлатат рацете на тие што ги лепеа плакатите
Добро, еве бидејќи алудираш дека Владата ги има направено плакатите, кажи што ти пречи тебе, искористување на нашиот заенднички буџет во патриотски цели? И тоа во вакви круцијални моменти по нашата земја?Vazno e da se vrtat parite .Kako i zasto za toa nema javnost.Dali od vcera site sme patrioti pogolemi .Da site sme patrioti ama nekoj vo imeto na patriotizmot trosi nasi pari.Koga se krie ima i pricina.Vo svoja drzava da se kries i da zboris za patriotizam e mnogu e prijateli.Da bese vo Grcija Bugarija Srbija Albanija pa da se opravda .
Transparentnost e majka na site ekonomii.Makedonija ne se naoga vo nikakva custvitelna situacija .A ako bile patrioti so ime i prezime onaka maski kako sto miluvame da kazeme.Добро, еве бидејќи алудираш дека Владата ги има направено плакатите, кажи што ти пречи тебе, искористување на нашиот заенднички буџет во патриотски цели? И тоа во вакви круцијални моменти по нашата земја?
А нормално дека е ова само претпоставка, која не можеш да ја докажеш, што значи дека можностите се големи да Владата нема воопшто вмешано прсти.