Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
А како да се најавам на меил системот ? Која платформа ја користат ? Не ме гледајте така чудно се префрлив од фон, сега тука главата не знам кај ми е o_O

Г

Грејвдигер

Гостин
А како да се најавам на меил системот ? Која платформа ја користат ? Не ме гледајте така чудно се префрлив од фон, сега тука главата не знам кај ми е o_O
Од Мајкрософт тоа шитот го користат. Најави се на students.finki.ukim.mk со индексот и од таму може да пристапиш до Outlook.

Peterson15

A TryHard
Член од
20 мај 2012
Мислења
169
Поени од реакции
188
Бруцошкава ви беше тапа. Бината за играње ја направија шеталиште децава. Next stop, ФЕИТ парти. Бар ако не сакаш да се стегаш во гужвиве ќе искочиш надвор на пивце.....

Г

Грејвдигер

Гостин
Бруцошкава ви беше тапа. Бината за играње ја направија шеталиште децава. Next stop, ФЕИТ парти. Бар ако не сакаш да се стегаш во гужвиве ќе искочиш надвор на пивце.....
Ваљда ќе се поправат на роденденската журка на пролет, ако се организира таква... многу здрвени беа, во смисла дека беа окочени. А на ФЕИТ е правата журка, мада таму се има, само студенти не :)

/МIRЧ3_МкД\

Временски патник
Член од
7 март 2012
Мислења
380
Поени од реакции
102
еј , абе знае некој шо професорка е оваа по англиски розита ? Многу строго се постави уште од прв час и бара редовност на предавања.. Цело време е таква ? или само кога е на факс :D

Peterson15

A TryHard
Член од
20 мај 2012
Мислења
169
Поени од реакции
188
еј , абе знае некој шо професорка е оваа по англиски розита ? Многу строго се постави уште од прв час и бара редовност на предавања.. Цело време е таква ? или само кога е на факс :D
:pos:

Seriously dude.
Англиски е. Кога учиш на ФИНКИ, the least of your worries. Сите ќе положите.

/МIRЧ3_МкД\

Временски патник
Член од
7 март 2012
Мислења
380
Поени од реакции
102
^ така и си мислев , ама сепак.. затоа и зима сила изгледа :D

Г

Грејвдигер

Гостин
Абе идете дремете на предавања, ионака од дома ќе полагате на крај. Ќе треба да пишете CV, мотивационо писмо и есеј на некоја од темите што ќе ви ги даде. Немајте гајле :)

Higuain

Madridista!!!
Член од
30 декември 2010
Мислења
42
Поени од реакции
2
Дечки мислам дека е време да барам факултет..и заинтересиран сум за компјутери бидејќи на него сум скоро цел ден се разбирам во фотошоп, правам веб страни, веб дизајн и др работи. Ме интересира дали на ФИНКИ е многу тешко како што ми викаат ако се запишеш нема да завршиш. Англиски сум слаб , а математика не ја сакам многу ама ако седнем да учим ми иде. просек ми е 4. И којсмер е најлесен на овој факултет, односно кој би ми препорачале? :)

RaZ-R

Артилерец
Член од
8 ноември 2009
Мислења
3.415
Поени од реакции
2.550
Абе идете дремете на предавања, ионака од дома ќе полагате на крај. Ќе треба да пишете CV, мотивационо писмо и есеј на некоја од темите што ќе ви ги даде. Немајте гајле :)
Оваа година мислам дека нема да се полага од дома

Г

Грејвдигер

Гостин
Оваа година мислам дека нема да се полага од дома
Ако се учи истото, најверојатно пак ќе е така. Сигурно нема, а и глупо е да се полага на испит, односно ќе седнеш и ќе си куцаш CV, мотивационо писмо... за есеј може да помине така.

Peterson15

A TryHard
Член од
20 мај 2012
Мислења
169
Поени од реакции
188
Дечки мислам дека е време да барам факултет..и заинтересиран сум за компјутери бидејќи на него сум скоро цел ден се разбирам во фотошоп, правам веб страни, веб дизајн и др работи. Ме интересира дали на ФИНКИ е многу тешко како што ми викаат ако се запишеш нема да завршиш. Англиски сум слаб , а математика не ја сакам многу ама ако седнем да учим ми иде. просек ми е 4. И којсмер е најлесен на овој факултет, односно кој би ми препорачале? :)
E-технологии можеби. Професионални студии по информатика.

Не се запишувај на КНИ. У никој случај АСИ.

Тешко е. Со просек 4, се надевам дека ти оди логиката во математиката, бидејќи подоцна истата ќе мораш да ја преточиш во кодирање. Калкулусот гледај да го избегнеш. Втора година се набутани предмети шо е малку нелогично да се слушаат во исти семестри и да се успее да се извади жива глава, ама којзнае, може и ќе менват со време.
На крај, чим сам си се заинтересирал за тие ствари без факултетот мислам да укажува дека ти повеќе заслужуваш да си на факулетот и да се здобиеш со таква диплома од некои десеткаш(к)и шо се затупуваат у материјали, а надвор од предметите на компјутер не знаат да зумираат и одзумираат со цтрл скрол.
Твоја е одлуката. Со среќа у секој случај :)

Higuain

Madridista!!!
Член од
30 декември 2010
Мислења
42
Поени од реакции
2
E-технологии можеби. Професионални студии по информатика.

Не се запишувај на КНИ. У никој случај АСИ.

Тешко е. Со просек 4, се надевам дека ти оди логиката во математиката, бидејќи подоцна истата ќе мораш да ја преточиш во кодирање. Калкулусот гледај да го избегнеш. Втора година се набутани предмети шо е малку нелогично да се слушаат во исти семестри и да се успее да се извади жива глава, ама којзнае, може и ќе менват со време.
На крај, чим сам си се заинтересирал за тие ствари без факултетот мислам да укажува дека ти повеќе заслужуваш да си на факулетот и да се здобиеш со таква диплома од некои десеткаш(к)и шо се затупуваат у материјали, а надвор од предметите на компјутер не знаат да зумираат и одзумираат со цтрл скрол.
Твоја е одлуката. Со среќа у секој случај :)
Фала ти на одговорот, и други ми препорачаа за Е-технологии таму било најлесно и помалку има математика.. па 90% ќе терам таму. :)

Член од
15 октомври 2012
Мислења
2
Поени од реакции
0
Дали некој знае каде да ја најдам просоријата 223м?
Утре имам предавања али незнам каде е...

Kajgana Shop

На врв Bottom