Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

Член од
28 октомври 2019
Мислења
1.055
Поени од реакции
2.037
Kolegi dali za prolazna ocena OOP , pokraj toa sto se napisani site raboti treba da se kompajlira programata i da pominat site test primeri za samo edna prolazna 6?
Има за секој конструктор, метод шо ќе га напишеш посебно поени, ќе ти пишува за кое колку има и ако ти се точно напишани добиваш ги поените за тај конструктор/метод. Немора да помине тест примери, бар на мене не ми помина и положи.
 
Член од
20 октомври 2020
Мислења
131
Поени од реакции
46
Здраво дечки, сега кај и да е ќе треба да имам доиспрашување по Бизнис статистика како последно пред положување на предметот. Дали некој од вас има искуство со доиспрашување кај проф. Методија ( а и кај било кој друг проф. по тој предмет ), да знам дали испрашува само за 2риот колоквиум или и за првиот ? ( претходно сме немале вакво доиспрашување )
 
Член од
29 јуни 2018
Мислења
30
Поени од реакции
7
Здраво дечки, дали професорот Методија додава поени на увид?
Да сподели некој искуство од увид
 
Член од
19 февруари 2021
Мислења
4
Поени од реакции
0
Знае некој или има ли некаква база за какви прашања се паѓаат К1 теорија?
 
Член од
28 мај 2021
Мислења
2
Поени од реакции
2
Некој што има положено АПС и е спремен, замолувам ако можи да ми пиши?
 
Член од
28 јануари 2020
Мислења
101
Поени од реакции
18
Sto isprasuvaat statistika za potvrduvanje na ocena? :)
 
Член од
22 ноември 2019
Мислења
24
Поени од реакции
2
АПС треба Java на испит или може и во C?
 
Член од
28 јануари 2020
Мислења
101
Поени од реакции
18
Nekoj sto bese na isprasuvanje biznis statistika da kaze sto isprasuvaat za usno?
 
Член од
29 јуни 2018
Мислења
30
Поени од реакции
7
decki moze li nekoj da mi objasni kako raboti sintaksava, nemozam da ja razberam logikava, prv pat naiduvam na vakov program segment

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>


int func(int a, int b,int c){
return (a<b ? a<c ? a : b : c);
}
int main()
{

printf("%d",func(5,4,3));
return 0;
}
 
Член од
13 јуни 2021
Мислења
1
Поени од реакции
0
Здраво колеги. Дали некој го има изработено проектот по предметот Виртуелизација/Виртуелизација и пресметка во облак или знае некој кој го изработува истиот? Или некој кој го имал предметов минатите години и го изработил проектот ако може да ми пише да се договориме:)
 

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
22.077
Поени од реакции
48.558
decki moze li nekoj da mi objasni kako raboti sintaksava, nemozam da ja razberam logikava, prv pat naiduvam na vakov program segment

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>


int func(int a, int b,int c){
return (a<b ? a<c ? a : b : c);
}
int main()
{

printf("%d",func(5,4,3));
return 0;
}
Прво влага во main. Од main во printf ја повикува другата функција func со параметри a = 5, b = 4, c = 3.
Таа фунцкија ќе ти врати резултат од условот (a<b ? a<c ? a : b : c). Ова е тернарен оператор, пандан на if/else. Се пишува во формат "услов ? вредност ако е true : вредност ако е false условот".

a<b ? a<c ? a : b : c ова би било

Код:
if (a<b)
{
    if(a<c)
    {
        return a
    }
    else
    {
        return b
    }
}
else
{
    return c
}
За вредностите a = 5, b = 4, c = 3, a<b = false, така што ќе влезе во else делот и ќе ти ја врати вредноста за c, т.е. 3
 

Kajgana Shop

На врв Bottom