а уствари зошо ти се подготвителни...Шо е бе ова 4000 денари за тој подготвителен курс по математика? Лани слушнав дека било 2000.
сакаш програмирање... оди на ИНФО... ни КНИ ни ИКИ немаат толку, ИНФО ти е програмерски смер, релативно полесен од тие горенаведените два, ама полесен ради шо се учат поинтересни/корисни работи (после прва година секако)Каде има повеќе програмирање во кни или ики?
дечки дали може вонредно да се запишам на финки?
aham prvpat slusam ovie so gi nabrojuvas ali ke se ,,stegnam '' od pocetok ke gledam se da racistam ako mozam eventualno i work& travel da otidam a vaka spored tvoevo iskustvo dali e podobro voved vo internet ili kompjuterski aplikacii posto moram da biram ili lesni se i 2teВо голема предност си што немаш Калкулус, пошто вчудовидувачки е мал бројот на студенти кои успеваат да го положат во првата сесија... материјалот и не е кој знае колку тежок, ама испитите знаат да ги направат зезнати А дискретна у прв семестар претежно само на логика ќе се задржиш, конјункции, дисјункции, импликации, еквиваленции и ред слични ствари
Вовед е интернет е ептен лесенaham prvpat slusam ovie so gi nabrojuvas ali ke se ,,stegnam '' od pocetok ke gledam se da racistam ako mozam eventualno i work& travel da otidam a vaka spored tvoevo iskustvo dali e podobro voved vo internet ili kompjuterski aplikacii posto moram da biram ili lesni se i 2te
Вовед е интернет е ептен лесен [/quote
site se zalat tesko e ccc, ti druze so prosek imas dane ispadne kako eden koa go prasuvav koga se zapisuvav tesko li e ova ona toa . mi ja prai lesno e odma sum pominal koga go prasav so prosek imas mi ja naprai 9.7 mi se stemni.. i use edno prasanje i ke te ostavam na mira t.e (2) lesni li se ,,profesionalni vestini , koncepti za razvoj na softver i 2to prasanje koe da go izberam kako polesno kompjuterski komponenti ili veb dizajn
најлесни се оние предмети шо те интересираатси се упишал на финки а не знаеш да цитираш...
Не можеш да ги бираш нив, тие ќе те одберат тебе во зависност од смерот на кој си.На страната на ФИНКИ под секој смер си пишува задолжителни, изборни и општо образовни предмети; е сега дали од тие општо образовни предмети ќе може да се бира или само од изборните ? како одат тие работи ?
Ги немам слушано тие предмети,ама претпоставувам Вовед во интернет дека е полесен...aham prvpat slusam ovie so gi nabrojuvas ali ke se ,,stegnam '' od pocetok ke gledam se da racistam ako mozam eventualno i work& travel da otidam a vaka spored tvoevo iskustvo dali e podobro voved vo internet ili kompjuterski aplikacii posto moram da biram ili lesni se i 2te
Го има во општо образовни предмети, а некој погоре кажа дека тие зависат од смерот, така да....не се радувајА зошто кај КНИ во задолжителни предмети не стои калкулус кога во прва година го има и калкулус 1 и калкулус 2. Нешто слушнав дека ќе биде исфрлен тој предмет од оваа година кај КНИ, точно ли е или ?
ај ако има некој што знае за ова и мене ме интересираЗбор-два за АСИ?