Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

Amaterasu

123123113
Член од
17 април 2012
Мислења
1.247
Поени од реакции
1.316
Па и не баш, најверојатно ќе има да се докаже паскалов индетитет или вандермондов идентитен или некои други формули со комбинаторен доказ, а за матрици може многу да не заглават ако ни дадат докази од типот формулата за детерминанти со минори....
Па финтата е што немаме ниеден доказ со матрици на ауд. решавано, не би требало такви да се паднат. А иначе комбинаторниот доказ влегува во задачи според мене, не е теорија :D

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.033
Поени од реакции
12.727
^^Ептен. Убедена бев дека ќе положам пошо го знаев материјалот, ко стигнав на колоквиум се попарив.
Гледам сеа по групиве се зборува за намалување на бодовна скала, нешо шо било за да има положени.

Г

Грејвдигер

Гостин
Треба испод нула да ја спуштат за да положам. Станав си отидов кога ги видов задачите. :D

Amaterasu

123123113
Член од
17 април 2012
Мислења
1.247
Поени од реакции
1.316
Да не зборам дека поштено си не зезнаа за инверторот каде што ни рекоа дека може да има само еден влез, па беше невозможен да се реши, за тоа дека ако случајно ги напишеме и комбинаторниот и алегебарскиот доказ ќе ни дадат нула поени на двата без разлика дали ни се точни... На крајот комбинаториката испадна полесна од буловата алгебра....

Член од
8 ноември 2009
Мислења
30
Поени од реакции
15
за инверторот едвај ми текна што е финтата, ама многу време изгубив во него

Amaterasu

123123113
Член од
17 април 2012
Мислења
1.247
Поени од реакции
1.316
за инверторот едвај ми текна што е финтата, ама многу време изгубив во него
Абе кога ќе видиш не беше многу сложено, една нула решваше се во мојот случај, ама кому да му текне кога ќе ти речат прима само икс како влез :D

Емкаа

Член од
14 мај 2008
Мислења
5.033
Поени од реакции
12.727
Јас не ни разбрав шо требаше кај инверторот искрено,не ја ни решив, кај матриците ептен заебани троцифрени,четрицифрени бројки ми дојдоја ( па упм ако веќе не можит калкулатор нека напрает некој полесни ), булова дафак со 4 променливи ко ја проширив ми дојде функција од три реда не знаев од кај да почнам днф да барам. И комбинаторика шо ништо не чепнав да решавам,само читнав, се решив. И ај сеа.

Член од
20 јуни 2012
Мислења
147
Поени од реакции
40
Кај што има сила нема правдина, се обидував да се помирам со тоа 30 мин од кога ги видов задачите па после тоа решавав со нетолку голема мотивација.
Чисто информативно асс, Билјана Тојтовска ги креирала овие испитни.

Член од
25 февруари 2011
Мислења
336
Поени од реакции
88
Ne znam za vas, ali mene ne mi bese tolku tesko, uspeav da resam se :). Samo malku poveke vezbanje i se ke bide vo red ;)

Емкаа

Член од
14 мај 2008
Мислења
5.033
Поени од реакции
12.727
Кај што има сила нема правдина, се обидував да се помирам со тоа 30 мин од кога ги видов задачите па после тоа решавав со нетолку голема мотивација.
Чисто информативно асс, Билјана Тојтовска ги креирала овие испитни.
Мислам дека не беше Тојтовска, пошо мене ме чуваше и за грешките шо беа во колоквиумот се консултираше на телефон,баш на едно место кај шо имаше -- вика не знам шо сакала да напише со ова,почекајте да се јавам.
Кој и да беше не заеба поштено. :)

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.764
Поени од реакции
52.741
Да не ги има некој напишано сите формули што ни требаат по АОК?

Член од
20 јуни 2012
Мислења
147
Поени од реакции
40
Мислам дека не беше Тојтовска, пошо мене ме чуваше и за грешките шо беа во колоквиумот се консултираше на телефон,баш на едно место кај шо имаше -- вика не знам шо сакала да напише со ова,почекајте да се јавам.
Кој и да беше не заеба поштено. :)
Јас така слушнав дека Тојтоска била , но изгледа ова можеби колективно го спремале :) , however we will survive ...

Туку да те прашам за АОК , дали знаеш до која старана треба да се учи за прв колоквиум од базата што ја постира Toneh

Член од
10 февруари 2008
Мислења
845
Поени од реакции
447
Туку да те прашам за АОК , дали знаеш до која старана треба да се учи за прв колоквиум од базата што ја постира Toneh
Измешани се прашањата до 63 прашање негде учи све, после каде видиш нешто поврзано со материјал...

Емкаа

Член од
14 мај 2008
Мислења
5.033
Поени од реакции
12.727
Абе а на етест шо се прашањана заебани? :D
И едно прашање, NBCD код е уствари бинарно претставување?

Kajgana Shop

На врв Bottom