финки/феит >>> (much greater than) >>>> УИСТЧитам низ форумов и неможам да се изначудам за какви малверзации, плагијати, и далавери се случуваат на факултетот УИСТ во Охрид.Јас размислував дали да заминам во Охрид да студирам на овој факултет или да се запишам на финки или ФЕИТ, ваш став, ваше мислење?
Абе се ти зависи од тоа шо сакаш да учиш, ама сепак ФЕИТ>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>УИСТ!Читам низ форумов и неможам да се изначудам за какви малверзации, плагијати, и далавери се случуваат на факултетот УИСТ во Охрид.Јас размислував дали да заминам во Охрид да студирам на овој факултет или да се запишам на финки или ФЕИТ, ваш став, ваше мислење?
Батали физика и електротехника, тоа се учи (а и ако не ти иде, си зимаш приватни часови и то). Кажи си како ти иде програмирањеАјде едно блиц и падобранско прашање
Дали може човек да заврши на ИКИ ако во средно немал предмети од физика или електротехника, туку само математика 1ва и 2ра со голема посветеност и земање на приватни часови ?
Можеш да дојдеш на електро од било кое средно каде што си учел математика, физика и сл. и да го завршиш со 10.00 просек... теоретски. Реално и практично ќе биде малку поинаку. Електро е совршен факултет за оние што учат/учеле во Михајло Пупин, затоа што добри 90% од материјалот го има на електро и многу ќе им е познат. А што јас во гимназија ништо не учев од ова што го учиме сега на факултет... Ниту логичка порта не нацртавме, барем за општа култура. Затоа и не случајно е кажано дека со средно, посебно со гимназија си неписмен и немаш никаква струка, па најдобро би било да продолжиш со студиите. Исто и електротехника ништо не учевме во средно... на крај краева сe' се учи и положува. Ама пак ќе кажам оние што доаѓаат од средното електротехничко училиште Михајло Пупин веќе имаат огромна основа за она што се учи на ИКИ, па и другите смерови. Нека ја потврди некој оваа теза... знам дека е така. Така што одговорот е јасен, ако имаш добра логика и ти оди математика, електротехника, физика и програмирање, можеш да дојдеш на ИКИ. Јас мислам не се бара многу како услов успешно да ги завршиш студиите, па процени сам.Ајде едно блиц и падобранско прашање
Дали може човек да заврши на ИКИ ако во средно немал предмети од физика или електротехника, туку само математика 1ва и 2ра со голема посветеност и земање на приватни часови ?
?? Новиве смерови не се информатички, не знам шо е “у нашето лице“ тука.
1. ИКИ се трансформира во КТИ (значи тоа е ново).?? Новиве смерови не се информатички, не знам шо е “у нашето лице“ тука.
“Новиве“ смерови не се нешто многу нови:1. ИКИ се трансформира во КТИ (значи тоа е ново).
2. Да не ги барам постовите како тоа електро бил застарен и неперспективен факултет, со застарени програми и без никакви идеи, не го следел трендот и слично.