Ајде едно блиц и падобранско прашање
Дали може човек да заврши на ИКИ ако во средно немал предмети од физика или електротехника, туку само математика 1ва и 2ра со голема посветеност и земање на приватни часови ?
Можеш да дојдеш на електро од било кое средно каде што си учел математика, физика и сл. и да го завршиш со 10.00 просек... теоретски.
![Зелен :D :D](/styles/default/xenforo/smilies/biggrin.png)
Реално и практично ќе биде малку поинаку. Електро е совршен факултет за оние што учат/учеле во Михајло Пупин, затоа што добри 90% од материјалот го има на електро и многу ќе им е познат. А што јас во гимназија ништо не учев од ова што го учиме сега на факултет...
![Лут :mad: :mad:](/styles/default/xenforo/smilies/mad.png)
Ниту логичка порта не нацртавме, барем за општа култура.
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
Затоа и не случајно е кажано дека со средно, посебно со гимназија си неписмен и немаш никаква струка, па најдобро би било да продолжиш со студиите. Исто и електротехника ништо не учевме во средно... на крај краева сe' се учи и положува. Ама пак ќе кажам оние што доаѓаат од средното електротехничко училиште Михајло Пупин веќе имаат огромна основа за она што се учи на ИКИ, па и другите смерови. Нека ја потврди некој оваа теза... знам дека е така.
![Намигнување ;) ;)](/styles/default/xenforo/smilies/wink.png)
Така што одговорот е јасен, ако имаш добра логика и ти оди математика, електротехника, физика и програмирање, можеш да дојдеш на ИКИ. Јас мислам не се бара многу како услов успешно да ги завршиш студиите, па процени сам.
![Јазиче :P :P](/styles/default/xenforo/smilies/tongue.png)