Факултет за Електротехника и информациски технологии

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Ќе може некој да ми објасни како идат полагањата во Јунска и Августовска сесија? Во двете сесии можам да пријавам испит за кој предмет сакам, независно дали е од парен или непарен семестар? Ај малце објаснување ако не ве мрзи како идат работиве...

A

apidrone

Гостин
Ќе може некој да ми објасни како идат полагањата во Јунска и Августовска сесија? Во двете сесии можам да пријавам испит за кој предмет сакам, независно дали е од парен или непарен семестар? Ај малце објаснување ако не ве мрзи како идат работиве...
Во јунска сесија пријавуваш испити што би ги положил или мислиш да ги положиш преку колоквиуми (слично на јануарската за зимскиот семестар), ако не ги положиш истите од летниот семестар, како и оние што ти останале од зимскиот семестар, а во август можеш било што да пријавиш што не си положил или сакаш да преполагаш. Нема врска парен непарен семестар, пошо во секоја сесија, све се полага. Е сеа, сега во јунската, прво се полагаат предметите од зимскиот семестар, а потоа предметите од летниот, исто и во августовската.

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Во јунска сесија пријавуваш испити што би ги положил или мислиш да ги положиш преку колоквиуми (слично на јануарската за зимскиот семестар), ако не ги положиш истите од летниот семестар, како и оние што ти останале од зимскиот семестар, а во август можеш било што да пријавиш што не си положил или сакаш да преполагаш. Нема врска парен непарен семестар, пошо во секоја сесија, све се полага. Е сеа, сега во јунската, прво се полагаат предметите од зимскиот семестар, а потоа предметите од летниот, исто и во августовската.
Чекај, нешто не ми е јасно, зошто спомнуваш колоквиуми, кога збориме стриктно за испити. И кажи ми, лани кога беа Јунската и Августовската сесија? Фала на одговорот во секој случај.

A

apidrone

Гостин
Чекај, нешто не ми е јасно, зошто спомнуваш колоквиуми, кога збориме стриктно за испити. И кажи ми, лани кога беа Јунската и Августовската сесија? Фала на одговорот во секој случај.
Добро ако збориме само за испити. Тогаш пријавуваш било што што не си положил, а го имаш запишано нели. Лани, јунската почна на 28 мај (три дена по последниот колоквиум), па на 4 јуни беше последниот испит од зимските семестри, па на 8 јуни беше првиот испит од летните семестри, па се до 17 јуни кога заврши сесијата. А августовската почна на 16 август, за една недела завршија сите испити од зимските семестри, па на 24 почнаа од летните, и така до 3 септември мислам беше.

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.729
Поени од реакции
897
Да не има некој инфо за докторски студии? :)

Член од
18 декември 2008
Мислења
1.277
Поени од реакции
323
Блиц прашање, имаш информација дали овие прашања беа и преклани? Чисто ради статистика :)
Во испитните од копирница имаше еден лист некој теориски испит и баш иститие ги имаше, ама не пишуваше ни дата ни година. Иначе Андреа баш на вежби ни потенцираше да учиме за Ленцов закон, закон за одржување на флукс, интересно нели?

A

apidrone

Гостин
Немам информација што имало преклани, пошо во копирница немаше теоретски прашања, само задачи. Денес полагавте нели? Како пројдовте? Што имаше? :)

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.265
Поени од реакции
2.261
Кај мене в група имаше единици за јачина на магнетно поле и за магнетен флукс. Второто беше да напишеш се за транслаторен генератор(тоа да ти бил линискиот, а јас 3 страни испишав за ротационен, па кога кажаа дека е линиски, чкртај, бриши, пишуј одново, трагедии). Третото беше даден долг спроводник и правоаголна контура еднаш поставен во должина до спроводникот, втор пат во висина и да пишеш каква е индуктивноста во двата случаи(поголема, помала или иста)...

Kajgana Shop

На врв Bottom