- Член од
- 28 декември 2008
- Мислења
- 1.356
- Поени од реакции
- 184
ДМ на 28 го преместив^
Според распоредов, полагам два предмети во ист ден, и во исто време. Не само јас, туку и неколку други колеги. Што да правиме?
ДМ на 28 го преместив^
Според распоредов, полагам два предмети во ист ден, и во исто време. Не само јас, туку и неколку други колеги. Што да правиме?
Ти. Си. Ѕвер. :salut:ДМ на 28 го преместив
Во јунска сесија пријавуваш испити што би ги положил или мислиш да ги положиш преку колоквиуми (слично на јануарската за зимскиот семестар), ако не ги положиш истите од летниот семестар, како и оние што ти останале од зимскиот семестар, а во август можеш било што да пријавиш што не си положил или сакаш да преполагаш. Нема врска парен непарен семестар, пошо во секоја сесија, све се полага. Е сеа, сега во јунската, прво се полагаат предметите од зимскиот семестар, а потоа предметите од летниот, исто и во августовската.Ќе може некој да ми објасни како идат полагањата во Јунска и Августовска сесија? Во двете сесии можам да пријавам испит за кој предмет сакам, независно дали е од парен или непарен семестар? Ај малце објаснување ако не ве мрзи како идат работиве...
Чекај, нешто не ми е јасно, зошто спомнуваш колоквиуми, кога збориме стриктно за испити. И кажи ми, лани кога беа Јунската и Августовската сесија? Фала на одговорот во секој случај.Во јунска сесија пријавуваш испити што би ги положил или мислиш да ги положиш преку колоквиуми (слично на јануарската за зимскиот семестар), ако не ги положиш истите од летниот семестар, како и оние што ти останале од зимскиот семестар, а во август можеш било што да пријавиш што не си положил или сакаш да преполагаш. Нема врска парен непарен семестар, пошо во секоја сесија, све се полага. Е сеа, сега во јунската, прво се полагаат предметите од зимскиот семестар, а потоа предметите од летниот, исто и во августовската.
Добро ако збориме само за испити. Тогаш пријавуваш било што што не си положил, а го имаш запишано нели. Лани, јунската почна на 28 мај (три дена по последниот колоквиум), па на 4 јуни беше последниот испит од зимските семестри, па на 8 јуни беше првиот испит од летните семестри, па се до 17 јуни кога заврши сесијата. А августовската почна на 16 август, за една недела завршија сите испити од зимските семестри, па на 24 почнаа од летните, и така до 3 септември мислам беше.Чекај, нешто не ми е јасно, зошто спомнуваш колоквиуми, кога збориме стриктно за испити. И кажи ми, лани кога беа Јунската и Августовската сесија? Фала на одговорот во секој случај.
http://www.feit.ukim.edu.mk/mk/information/doktorski-stara-programa-03-11.htmlДа не има некој инфо за докторски студии?
Повеќе за ова http://www.feit.ukim.edu.mk/mk/studii/ekts/iii_ciklus.html само што немаат ставено програма ... мада факери!
Блиц прашање, имаш информација дали овие прашања беа и преклани? Чисто ради статистика
Во испитните од копирница имаше еден лист некој теориски испит и баш иститие ги имаше, ама не пишуваше ни дата ни година. Иначе Андреа баш на вежби ни потенцираше да учиме за Ленцов закон, закон за одржување на флукс, интересно нели?Блиц прашање, имаш информација дали овие прашања беа и преклани? Чисто ради статистика
Од 3 полагамеНемам информација што имало преклани, пошо во копирница немаше теоретски прашања, само задачи. Денес полагавте нели? Како пројдовте? Што имаше?