Факултет за Електротехника и информациски технологии

Член од
18 март 2009
Мислења
1.120
Поени од реакции
343
Медицинска физика, ако ми тргни со повисок просек можи во трета да се префрлам на Астрономија.

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
Ај јас да прашам по 20 пат. Значи, за упис на факултет од дома ќе треба да носам само: диплома од матурата, свидетелствата, државјанство, уплатницата со уплатени 300 денари, таксена марка од 50 денари и извод, така? Другото се ќе ни биде дадено таму (пријава за запишување, интерен пријавен лист и изјавите). Дај кажете убо, пошо од Охрид сум, дан требит нешо друго. Поздрав

Член од
18 март 2009
Мислења
1.120
Поени од реакции
343
А уплатницава на кое име треба да биди, на факултетот. Од дома треба да ја платиш или таму ќе ти кажат,оти јас ништо немам платено мислам дека таму треба.

Член од
19 март 2008
Мислења
9
Поени од реакции
1
Дечки јас прашав кога треба да се уплати уплатницата и ми рекоја дека требало да се уплати пред уписите и тоа порано позелно би било

Airbus

Fighter Pilot
Член од
12 јануари 2008
Мислења
299
Поени од реакции
230
Ај јас да прашам по 20 пат. Значи, за упис на факултет од дома ќе треба да носам само: диплома од матурата, свидетелствата, државјанство, уплатницата со уплатени 300 денари, таксена марка од 50 денари и извод, така? Другото се ќе ни биде дадено таму (пријава за запишување, интерен пријавен лист и изјавите). Дај кажете убо, пошо од Охрид сум, дан требит нешо друго. Поздрав
Edit: Не прочитав убаво.
Се имаш спремно! Со среќа!

Член од
19 март 2008
Мислења
9
Поени од реакции
1
е дали треба да се уплати уплатницата пред уписите зошто јас прашав на електро и така ми кажаа и дали треба да се направи заверување на свидителствата и дипломата

Airbus

Fighter Pilot
Член од
12 јануари 2008
Мислења
299
Поени од реакции
230
е дали треба да се уплати уплатницата пред уписите зошто јас прашав на електро и така ми кажаа и дали треба да се направи заверување на свидителствата и дипломата

Само доколку ти требаат за нешто други , бидејќи оригиналите ти ги земаат.Минатата година јас уплатницата ја уплатив истиот ден кога се запишував.

Член од
27 ноември 2008
Мислења
402
Поени од реакции
88
uplatnicata nema veze koga ke ja uplatite bitno da ja uplatite i da im ja odnesete

*Slash*

Comfortably Numb
Член од
31 јули 2008
Мислења
760
Поени од реакции
1.209
А дали треба интерниот лист,изјавата за неподигање на документите и изјавата за национална припадност да се пополнат и онлајн и плус да ги имам испечатено за во понеделник?:smir:

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Една молба до сите од ФЕИТ кој познаваат и знаат нешто повеќе за ИНФО нека пишат.Не ми е јасна делот од програмата каде што вели дополнителни предмети од 4 годишни студии.Со која титула се стекнува?
Дали има пост-дипломски ? Голем поздрав :smir:
Што немало? После инфо 3 години, нема магистратура? Јас колку што разбрав има со тоа што е 3+2, а на другите е 4+1.
Yep , така е =)
Ако се однесува на кажаното од мојот пост за магистерските студии, го има на сајтот, го има во сите нивни брошури. Сакаш да ти покажам или ќе побараш сам? Ги имаш на сајтот брошурите.
Ајде ако не ти е тешко , да видам кај пишува за тие 2 години пост-дипломски :smir:
Не ми беше тешко, али неможам да ја најдам таа малата брошура што ни ја дадоа на отворениот ден каде што сите беа 4+1, а оваа 3+2.
Еве што има во другите 2 брошури.

На 15та страна во оваа брошура пишува дека има можност за продолжување на студиите

А во оваа брошура кај сите програми пишува дека се Додипломски, вклучувајќи го и инфо.

На отворениот ден исто така прашав за тоа 3+2, ми го потврдија неколку професори.
Нова информација добив од професор на електро. Постојат постдипломски 3+2 како што кажав, али само во Битола можело да се учат, немало во скопје. Може некој да ја провери оваа информација и да ми ја потврди?

А дали треба интерниот лист,изјавата за неподигање на документите и изјавата за национална припадност да се пополнат и онлајн и плус да ги имам испечатено за во понеделник?:smir:
Да треба. Таа за нацинална припадност не треба ако си македонец. Ако си друга националност, тогаш треба.

Член од
20 мај 2008
Мислења
961
Поени од реакции
43
Сте се собрале идни колеги, браво, браво. Само некако ми се чини многу помалку од минатата година има заинтересираност.

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
А уплатницава на кое име треба да биди, на факултетот. Од дома треба да ја платиш или таму ќе ти кажат,оти јас ништо немам платено мислам дека таму треба.
E па ќе одиш на сајтот на факултетот на кој шо ќе се запишуваш и има сметка т.е за на ПМФ има за други не знам.Кога сакаш плаќај ја,јас ја платив да не се замарам повеќе таму.

*Slash*

Comfortably Numb
Член од
31 јули 2008
Мислења
760
Поени од реакции
1.209
Епа со среќа на сите утре идни колеги!:vozbud:

Член од
21 февруари 2007
Мислења
234
Поени од реакции
10
СРЕЌНО идни колеги утре при уписите .. и да се запишите каде што сакате и да ви се оствари желбата :) :) Сега да удрите на едно добро спиење и утре наспани право карпош2 на пополнување на животната окупација т.е. иднина :) :)

Член од
27 јуни 2009
Мислења
14
Поени од реакции
0
Дај некој нека ми објасни што со тие смерови што ги пишуваме на интерниот пријавен лист ?
1. Ако јас ставам НЕ за кофинансирање тогаш дали ме распоредуваат на втората опција во државна квота?
2. Ако ставам ДА и влезам во приватна на основниот избор тогаш може ли да одам во државна на друг смер што ми е како втора опција се разбира ако исполнувам услови????

Kajgana Shop

На врв Bottom