Edit: Не прочитав убаво.Ај јас да прашам по 20 пат. Значи, за упис на факултет од дома ќе треба да носам само: диплома од матурата, свидетелствата, државјанство, уплатницата со уплатени 300 денари, таксена марка од 50 денари и извод, така? Другото се ќе ни биде дадено таму (пријава за запишување, интерен пријавен лист и изјавите). Дај кажете убо, пошо од Охрид сум, дан требит нешо друго. Поздрав
е дали треба да се уплати уплатницата пред уписите зошто јас прашав на електро и така ми кажаа и дали треба да се направи заверување на свидителствата и дипломата
А дали треба интерниот лист,изјавата за неподигање на документите и изјавата за национална припадност да се пополнат и онлајн и плус да ги имам испечатено за во понеделник?:smir:Ај јас да прашам по 20 пат. Значи, за упис на факултет од дома ќе треба да носам само: диплома од матурата, свидетелствата, државјанство, уплатницата со уплатени 300 денари, таксена марка од 50 денари и извод, така? Другото се ќе ни биде дадено таму (пријава за запишување, интерен пријавен лист и изјавите). Дај кажете убо, пошо од Охрид сум, дан требит нешо друго. Поздрав
Една молба до сите од ФЕИТ кој познаваат и знаат нешто повеќе за ИНФО нека пишат.Не ми е јасна делот од програмата каде што вели дополнителни предмети од 4 годишни студии.Со која титула се стекнува?
Дали има пост-дипломски ? Голем поздрав :smir:
Што немало? После инфо 3 години, нема магистратура? Јас колку што разбрав има со тоа што е 3+2, а на другите е 4+1.
Yep , така е =)
Ако се однесува на кажаното од мојот пост за магистерските студии, го има на сајтот, го има во сите нивни брошури. Сакаш да ти покажам или ќе побараш сам? Ги имаш на сајтот брошурите.
Ајде ако не ти е тешко , да видам кај пишува за тие 2 години пост-дипломски :smir:
Нова информација добив од професор на електро. Постојат постдипломски 3+2 како што кажав, али само во Битола можело да се учат, немало во скопје. Може некој да ја провери оваа информација и да ми ја потврди?Не ми беше тешко, али неможам да ја најдам таа малата брошура што ни ја дадоа на отворениот ден каде што сите беа 4+1, а оваа 3+2.
Еве што има во другите 2 брошури.
На 15та страна во оваа брошура пишува дека има можност за продолжување на студиите
А во оваа брошура кај сите програми пишува дека се Додипломски, вклучувајќи го и инфо.
На отворениот ден исто така прашав за тоа 3+2, ми го потврдија неколку професори.
Да треба. Таа за нацинална припадност не треба ако си македонец. Ако си друга националност, тогаш треба.А дали треба интерниот лист,изјавата за неподигање на документите и изјавата за национална припадност да се пополнат и онлајн и плус да ги имам испечатено за во понеделник?:smir:
E па ќе одиш на сајтот на факултетот на кој шо ќе се запишуваш и има сметка т.е за на ПМФ има за други не знам.Кога сакаш плаќај ја,јас ја платив да не се замарам повеќе таму.А уплатницава на кое име треба да биди, на факултетот. Од дома треба да ја платиш или таму ќе ти кажат,оти јас ништо немам платено мислам дека таму треба.