Sega ke sum vtora godina sredno i najmnogu mi odi elektrotehnika. Matematika i elektrotehnika mi se najlesni premet4inja. PozdravDecko koe oddelenie/godina si?? A dobro ti ojt matematika??
Не е тешко,ама не е ни лесно,некои предмети ќе те натераат да загрееш столче бајаги,некои ќе ги поминеш прилично лесно.......А како е на КСИА? Јас сакам на тој смер.
Зависи до поединецот.Јас програмирање не знам и не сакам.Znaci, vo prevod na makedonski- najubav i NAJtezok. Ubo valjda sfativ
Isto mislenje sme imale i dvajcata. Ni jas ne sum mnogu mnogu po programiranje, a znam deka i toa mi e dosta potrebno (na primer kaj mikrokontrolerite). Ama sepak me vlecit malku i KSIA, ama mislam deka ERPS e podobar.Зависи до поединецот.Јас програмирање не знам и не сакам.
Некој сака.
Ако јас се прашам, ЕРПС е најзакон смер на електро.
Pretpostavuvam deka studiras ili vekje imas zavrseno na elektro. A na koj smer??Е сега вака .... пошо гледам сте отвориле тема...
Совет...за сите оние млади и полни со ентузијазам што сакаат да се запишат на електро или веќе го направиле истото....
1.Седење на маса и решавање (секој ден барем 2-3 саати)+викенди
2.Нема муабет "леле ме мрзи денес да учам"
3.Пиење кафе секој ден (обавезно) со пријатели и непријатели (се мисли на колеги и колешки) и тоа во бифе
4.Кој не знае математика нека си седне уште од утре да си повтара
5.Гледајте да имате вонсериска блискост со колешките (повредни се и секогаш ги имаат правилните материјали)
6.Колоквиумите се ОБАВЕЗНИ
7.И може најбитно од се НЕ СЕ ОТКАЖУВАЈТЕ, на електро имаат систем да ви ги истестираат нервите и трпението.....(кога ќе дипломирате ќе им битете благодарни.... на некој начин.. )
Некој претходно спомна "најдобар и најтежок" .... апсолутно ТОЧНО ....
При крај...Pretpostavuvam deka studiras ili vekje imas zavrseno na elektro. A na koj smer??
ќе треба да си прашаш како идеше со уписите и квотите...Учам у ПТТ...прва година поминав 4,67 просек а втора 6,55...за трета и четврта иам намера да поминам одличен (со сигурност) со просек околу 6,8...ќе ме примат у електро??
Или да се смените со некој колега....тој го сака твојт смер ти неговиот.......:helou:Ако имаш просек 9+ во прва,од втора можеш без пари да си се префрлиш на кој смер ти сакаш.
Ovoj najzakon smer mi stoi. Jas i taka sakav na telekomunikacii, ama posle gi smeniv planovite, ama ovoj smer ke da e. Gledav na FEIT na stranata i ne go najdov smerot sto predmeti ima. Moze nekoj da objasni sto predmeti ima i slicni stvari. PozdravЕРПС-Електроника Радиотехника и Процесирање на Сигнали.
Модул од Електроника и Телекомуникации смерот.
Најкул смер кој опфаќа најмногу области од електротехничката индустрија во светот па и кај нас.Можеш да работиш буквално се и сешто..
Таму се Електрониките.Сите!!
Немаш млади асистенти шо незнаат Формат Це да направат,немаш лабави предмети како менаџмент или сл...Немаш новокомпонирани “проамерикански“ професори ами имаш стари комунистички створења кои добро ќе те испотат за насушената 6-ка..
Вредни за напомена се Џеков,Камиловски,Богданова,Петар Лазов,Марсо,Макрадули...
Целата тежина која ја имаше ЕТ смерот помина во ЕРПС...на ТК им ги оставија оние ТК предмети со огромни “усни“.
Значи ако сакаш диоптер 7.5,добар сексуален живот (сите да те е..т),мизерен факултетски живот..ти си на правото место.
Среќно!