Факултет за Електротехника и информациски технологии

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
Ја погледав страната на ИКИ на ФЕИТ и имам неколку прашања:
- Во една година колку семестра се?
- Дали од изборните предмети се бира само еден?
Јас колку што сум запознаен со факултетов, има по 2 семестри (тоа сум сигурен), а за избор на изборните предмети МИСЛАМ дека во прва година се избира само по 1, а потака се избрираат онолку колку што се потребни за во секој семестар да имаш по 5 предмети. Така електраши??

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Јас колку што сум запознаен со факултетов, има по 2 семестри (тоа сум сигурен), а за избор на изборните предмети МИСЛАМ дека во прва година се избира само по 1, а потака се избрираат онолку колку што се потребни за во секој семестар да имаш по 5 предмети. Така електраши??
Фала за информациите. Утре се уписи и се одлучив за ПМА, па се надевам дека добро ќе поминам:salut:

Член од
4 јануари 2008
Мислења
611
Поени од реакции
9
Фала за информациите. Утре се уписи и се одлучив за ПМА, па се надевам дека добро ќе поминам:salut:
Па ако не те бива математика, никој не може да то помогне добро да поминеш...

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
Па ако не те бива математика, никој не може да то помогне добро да поминеш...
Да, во право си. Трета година е најтежок материјал по математика, па ако немаш нешто "од Господ дадено" за математика (зборувам за ПМП А), нема да ти биде лесно. Ова ти го кажувам од искуство, пошо ги гледам другариве со мене шо учет, а се на мојава насока, некако многу тешко им оди. Ќе те посоветувам да вежбаш во секое слободно време и мислам дека добро ќе ти биде. Ако имаш некој проблем, слободно кажи.
Извините за офтопиков.

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Да, во право си. Трета година е најтежок материјал по математика, па ако немаш нешто "од Господ дадено" за математика (зборувам за ПМП А), нема да ти биде лесно. Ова ти го кажувам од искуство, пошо ги гледам другариве со мене шо учет, а се на мојава насока, некако многу тешко им оди. Ќе те посоветувам да вежбаш во секое слободно време и мислам дека добро ќе ти биде. Ако имаш некој проблем, слободно кажи.
Извините за офтопиков.
Ako ne naucil na vreme sega da vezba i po celi denovi nisto ne go spasuva. Matematika treba na casovite da vnimavas za da sfatis.

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
Ako ne naucil na vreme sega da vezba i po celi denovi nisto ne go spasuva. Matematika treba na casovite da vnimavas za da sfatis.
Да, во право си. Јас она го пишував само под услов да има солидно знаење од математика.
П.С.:Не ни кажа детево кај се запиша.

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Да, во право си. Јас она го пишував само под услов да има солидно знаење од математика.
П.С.:Не ни кажа детево кај се запиша.
Се запишав на ПМА и не викам дека не ми оди математиката, туку еве две години како сум средно, професорите по математика што ми се паднаа беа тапа и се морав сам да работам оти ништо не објаснуваа. Мене ме чуди што сите се жалат дека на ПМА имало највеќе материјал и било најтешко, а од кај мене од клас се запишаа околу 20 души.

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Jas koga ke dojde vreme za zapisuvanje za fakultet sakam da odam na Elektro, ama seuste ne sum odlucen za sto smer na Elektro. Ajde ako ima nekoj neka dade predlog. Pozdrav.Joker a ti na kakov fakultet si ili ne se zapisa?

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
Се запишав на ПМА и не викам дека не ми оди математиката, туку еве две години како сум средно, професорите по математика што ми се паднаа беа тапа и се морав сам да работам оти ништо не објаснуваа. Мене ме чуди што сите се жалат дека на ПМА имало највеќе материјал и било најтешко, а од кај мене од клас се запишаа околу 20 души.
За учење најмалку имаш на ПМП-А и на ЈУП. Значи, во трета немаш:географија, право, социологија (предмети за бубање), немаш латински, а имаш уште 2 математики, ама кога веќе ти оди математика, немаш проблем. Во 4та ќе имаш математичка анализа што била многу поврзана со обичната математика од 4та, физика, но нема да имаш ни биологија, ни историја, ни географија, значи немаш ништо од предметиве што се за бубање. Иначе најубав потег направи што се запиша на овој смер. Потоа претпоставувам ќе одиш на техничкиве факултети на пример електро и како сите што кажуваат (јас сеуште немам искуство такво) ќе си живејш ко цар :D:D

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
Jas koga ke dojde vreme za zapisuvanje za fakultet sakam da odam na Elektro, ama seuste ne sum odlucen za sto smer na Elektro. Ajde ako ima nekoj neka dade predlog. Pozdrav.Joker a ti na kakov fakultet si ili ne se zapisa?
Јас братче сега завршив трета година. За факултет сум одлучен веќе од средина на трета година (пред тоа сакав да одам на архитектура или на машински) и ќе одам на електро 100%. За смер скоро сигурно е дека ќе се запишам на ЕРПС (електроника, радиотехника и процесирање на сигнали) а има ептен мали шанси на КСИА (компјутерско и системско инжењерство и автоматика). Ми се правеше мерак за телекомуникации ама се премислив. Сепак имам уште година дена да размислувам, па ќе видам точно на што ќе одам.

Член од
29 јули 2008
Мислења
3
Поени од реакции
0
Јас сум јако загреан за електро за на ИКИ али прашање е дали ке ме примат поради тоа што слушам многу кокуренција имало.
Со се ова матурава и успех иам накај 93 поени од 100 па да се надам дека ке влезам у тие 200 души без разлика во која квота и онака одамна се откажав од државна

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
Јас сум јако загреан за електро за на ИКИ али прашање е дали ке ме примат поради тоа што слушам многу кокуренција имало.
Со се ова матурава и успех иам накај 93 поени од 100 па да се надам дека ке влезам у тие 200 души без разлика во која квота и онака одамна се откажав од државна
Aj so srekja

H

HCL

Гостин
Ако не ти е важна која квота тогаш немаш лимит на примени. Само за државна е лемитирано. Треба АПЛА малку бодови да имаш за да неможеш да влезеш и во приватна квота.

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Jas se mislam megu elektro i arhitektura. Dobar sum za elektrotehnika i zatoa sum za elektro, a vluben sum vo arhitekturata i zatoa sum i za arhitektura. Koj ima problem so zadaci po elektrotehnika ke probam da resam. Ne vetuvam deka ke ja resam, ama ke probam. Pozdrav.

candybabe

~ПЛАВУШКА~
Член од
16 јули 2008
Мислења
588
Поени од реакции
9
uff...strasno zviuci ELEKTRO onaka ...svaka im cas na onie sto ke go zavrsat ..stvarno bravo!

Kajgana Shop

На врв Bottom