Факултет за Електротехника и информациски технологии

Член од
20 мај 2008
Мислења
961
Поени од реакции
43
uff...strasno zviuci ELEKTRO onaka ...svaka im cas na onie sto ke go zavrsat ..stvarno bravo!
Не бе воопшто не е страшно, мене па повеќе предизвикувачки ми звучи. А и познавам многу што имаат дипломирано на ФЕИТ и тоа со редовно чистење на година, па пак си се здрави, прави и цели... Еве и мене за 2 недели ми се уписите за факс и дефинитивно ќе одам на ФЕИТ.

Член од
2 септември 2007
Мислења
2.155
Поени од реакции
176
Не бе воопшто не е страшно, мене па повеќе предизвикувачки ми звучи. А и познавам многу што имаат дипломирано на ФЕИТ и тоа со редовно чистење на година, па пак си се здрави, прави и цели... Еве и мене за 2 недели ми се уписите за факс и дефинитивно ќе одам на ФЕИТ.
Опаа, колешка :back:

Член од
12 мај 2008
Мислења
506
Поени од реакции
25
Вие нема да се запишувате на Електро.Вие ќе се запишете на ФЕИТ.
За некоја година ќе ме сватите што сакам да ви кажам.
....Здравјето (најверојатно) ќе ви го сјебат комуњарите (професори пред пензија кои лечат комплекси на кутрото население) и онака...
останува да ви посакам успех и среќа.

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Вие нема да се запишувате на Електро.Вие ќе се запишете на ФЕИТ.
За некоја година ќе ме сватите што сакам да ви кажам.
....Здравјето (најверојатно) ќе ви го сјебат комуњарите (професори пред пензија кои лечат комплекси на кутрото население) и онака...
останува да ви посакам успех и среќа.
Леле чоек кажи ми која е разликате меѓу електро и ФЕИТ освен што феит како за поформално употреба е. Плус за сјебување и слично зависи каква среќа имате ќе биде работата еве брат ми учи таму, а и јас сакав да учам не електро ама изглеа на некое електро во Шведска ќе идам, но ова за мене нема врска работата беше дека брат ми ми кажува се за секој професор во случај да се предомислам и да сакам таму да учам. Не кажа ништо лошо за професори и дека сјебуваат.

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Сега ФЕИТ е веројатно полесен од она што беше Електро.

За Електро велеа дека се забегува, ама опасно. Сега не знам како е.

Но во секој случај, ако стигнете, спријателете се со луѓето од Елфаско. Отсекогаш биле закон. А списанието е устав. ;)))

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
uff...strasno zviuci ELEKTRO onaka ...svaka im cas na onie sto ke go zavrsat ..stvarno bravo!
Mene ne mi stoi strasno. I jas ke odam na elektro koga ke dojde vreme da se zapisuvam sega ne mi e vreme mal sum uste. Vo sredno mi trgna epten super i gajle nemam. Ne mi stoi tesko. So malku ucenje bi go zavrsil. Pozdrav

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
Сега ФЕИТ е веројатно полесен од она што беше Електро.

За Електро велеа дека се забегува, ама опасно. Сега не знам како е.

Но во секој случај, ако стигнете, спријателете се со луѓето од Елфаско. Отсекогаш биле закон. А списанието е устав. ;)))
A sto e razlikata pomegu FEIT i Elektro (ETF)??? Jas mislam deka samo sto dodadoja smerovi po informatika.

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
A sto e razlikata pomegu FEIT i Elektro (ETF)??? Jas mislam deka samo sto dodadoja smerovi po informatika.

Веројатно е финтата што *одземаа* неколку предмети, т.е. ги специјализираа насоките.

Јас бев на КТИА и она А претставуваше Автоматика - нешто што од старт знаев дека нема да ми треба, но морав да ги полагам тие предмети.

Сега си се многу фино поделени - компјутерски техники и автоматика. Има и луѓе на кои автоматиката баш им оди, а компјутерството не. И и за нив е подобра оваа поделба.

Плус тоа, мислам дека сега имате тестови секој ден или секој втор ден... Што е многу супер, зашто не може да се случи да се улежи студентот и да му текне да учи два дена пред испит - вака нон-стоп ве држат во тонус и оценката е многу пореална, а учењето многу поизразено и поактивно.

Лично сметам дека Електро веќе не е толку „утепувачка“ како што беше. Па затоа сега дури и би им препорачал на луѓето да се запишат таму. :smir:

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
Ok, fala mnogu. A kakvo mislenje imas za smerov ERPS??? Jas po se izgleda ke odam na toj smer.

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Ok, fala mnogu. A kakvo mislenje imas za smerov ERPS??? Jas po se izgleda ke odam na toj smer.

Ако мене ме прашуваш, не можам да ти помогнам, јас сум од старата гарда. :helou:

Но веројатно важи она - што ти вели интуицијата да направиш, тоа направи го. Тоа е најправилниот избор.

Член од
12 мај 2008
Мислења
506
Поени од реакции
25
ЕРПС-Електроника Радиотехника и Процесирање на Сигнали.
Модул од Електроника и Телекомуникации смерот.

Најкул смер кој опфаќа најмногу области од електротехничката индустрија во светот па и кај нас.Можеш да работиш буквално се и сешто..

Таму се Електрониките.Сите!!:)
Немаш млади асистенти шо незнаат Формат Це да направат,немаш лабави предмети како менаџмент или сл...Немаш новокомпонирани “проамерикански“ професори ами имаш стари комунистички створења кои добро ќе те испотат за насушената 6-ка..

Вредни за напомена се Џеков,Камиловски,Богданова,Петар Лазов,Марсо,Макрадули...

Целата тежина која ја имаше ЕТ смерот помина во ЕРПС...на ТК им ги оставија оние ТК предмети со огромни “усни“.

Значи ако сакаш диоптер 7.5,добар сексуален живот (сите да те е..т),мизерен факултетски живот..ти си на правото место.
Среќно!

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
ЕРПС-Електроника Радиотехника и Процесирање на Сигнали.
Модул од Електроника и Телекомуникации смерот.

Најкул смер кој опфаќа најмногу области од електротехничката индустрија во светот па и кај нас.Можеш да работиш буквално се и сешто..

Таму се Електрониките.Сите!!:)
Немаш млади асистенти шо незнаат Формат Це да направат,немаш лабави предмети како менаџмент или сл...Немаш новокомпонирани “проамерикански“ професори ами имаш стари комунистички створења кои добро ќе те испотат за насушената 6-ка..

Вредни за напомена се Џеков,Камиловски,Богданова,Петар Лазов,Марсо,Макрадули...

Целата тежина која ја имаше ЕТ смерот помина во ЕРПС...на ТК им ги оставија оние ТК предмети со огромни “усни“.

Значи ако сакаш диоптер 7.5,добар сексуален живот (сите да те е..т),мизерен факултетски живот..ти си на правото место.
Среќно!
Znaci, vo prevod na makedonski- najubav i NAJtezok. Ubo valjda sfativ :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom