Факултет за Електротехника и информациски технологии

Д

Демијан

Гостин
Оди на електро.И заеби си го животот,јас сум на електро и тешко доста тешко иде сеа за сеа...За понатаму ако даде Господ,ама Господ не дава така да....

B

Blacks

Гостин
Prva godina dodeka bev nisho ne poloziv .. Samo angliski,, (so 10 ) hehe.. Mislam deka prosecen student na elektro zavrsuva na svojata 25-26 godina .. Popravete me ako gresam..

Член од
16 октомври 2008
Мислења
11
Поени од реакции
1
Abe brat jas sum na elektro veke tri godini,i iskreno kazano vo vrska so matematikite se lazes bidejki cel fakultet elektro se bazira na matematikata se se vrti okolu nea ako ne ja znaes ne si se upropastuvaj za dzabe t.e. begaj na drugo mesto

Член од
16 октомври 2008
Мислења
11
Поени од реакции
1
И сега по ова што го слушнав заклучив дека на ПМФ е полесно од Електро?Завршувам оваа година у ПТТ(електротехничар за електроника и телекомуникации) и се надевам дека стручните предмети како Основи на ел.тех и слично нема да ми бидат голем проблем.И математика добро ми оди ама пак сакав да слушнам совет од некој да ме усмери негде!Јас имав братучед што заврши на ПМФ(информатика) и вика дека е доста потежок од тој на Електро.А има ли некој на форумов што е на Електро или ПМФ?

Prati sea, i jas zavrsiv vo PTT pa i jas si mislev taka deka nema da mi bide problem pa mi bea i toa golem,mat 2 uste si ja vleckam zatoa nemoj da igras na taa karta mnogu.Ako si resen za na elektro togas znci si resen da se otkazes od tvojot privaten zivot i da go posvetis celoto vnimanie vrz fakultetot inaku znaes deka prva godina se uci isto bez razlika koj smer si

pozz

Член од
16 октомври 2008
Мислења
11
Поени од реакции
1
luge aj kazete mi sto mislite za smerot ksia? na sto da obrnam vnimanie sto mi e bitno , kakvi se profeosrite? pozz

Jas sum na toj smer i mnogu mi se sviga ako planiras na toj smer nema da se kaes mnogu e interesen, a profesorite se tie so si se ako ucis se dobri ako ne se losi i toa

pozz

Член од
16 октомври 2008
Мислења
11
Поени од реакции
1
Жити се, кажете каков е тој влезен колоквиум за Физика 1. По се изгледа наредниот четврток ќе имаме таков.

Boza skoro nikoj ne paga na toj se sto treba e da imas barem neso napisano i ke pomines ako dades prazna tetratka ke go padnes ama ne se potresuvaj ne e strasen

Член од
16 октомври 2008
Мислења
11
Поени од реакции
1
Деца ја на оваа тема почетник сум ама елетраш демек сум бил,бруцош па ме преместија од В во Г па да ми казете какви се професориве,кои се поз**бани, со кои како и слично.Па вака: електротехника - Кацарска Марија,математика 1- Катерина,програмирање Лошковска и вежби изглеа Ивица,физика Христина и Лихнида.Нешто за овие некој да ми каже оти ја никој незнам.А глеам за бифето нешо прајте муабет...На тој келнерот не му е арно нешо или грешам??:smir:

Kacarska e srce zena ubavo predava ama zatoa pak si bara mnogu ako slucajno i ides na konsultacii bidi si spremen t.e. znaj si go matrijalot da ne naebes:)

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
Abe brat jas sum na elektro veke tri godini,i iskreno kazano vo vrska so matematikite se lazes bidejki cel fakultet elektro se bazira na matematikata se se vrti okolu nea ako ne ja znaes ne si se upropastuvaj za dzabe t.e. begaj na drugo mesto
Па тоа што многу добро ми оди математика, е главната причина што ќе се запишувам на електро (ЕРПС). Само се плашам од физикава, пошо во мојава гимназија (а се надевам и во многу други) скоро ич не се обрнува внимание на решавање задачи. Затоа најубо ќе си видам за година дена како ќе биде.:toe:

Oi!

Член од
26 август 2008
Мислења
313
Поени од реакции
6
Prati sea, i jas zavrsiv vo PTT pa i jas si mislev taka deka nema da mi bide problem pa mi bea i toa golem,mat 2 uste si ja vleckam zatoa nemoj da igras na taa karta mnogu.Ako si resen za na elektro togas znci si resen da se otkazes od tvojot privaten zivot i da go posvetis celoto vnimanie vrz fakultetot inaku znaes deka prva godina se uci isto bez razlika koj smer si

pozz
Колку само тоа нема везе...се си зависи до студентот..ако си учи на време ке има време за се..е сеа ако ти нз како да си организираш времето тоа е веќе друго..ама немој така да плашиш деца...:)

Sportex

Hombre, karamba!
Член од
6 октомври 2008
Мислења
24
Поени од реакции
0
oiiiiiiiiiiiiiiii... izvini decko, daj i na mene izorganiziraj mi nesto, da ne se zamaram so fakultetov!:pos2: negooo... muabetot bese, ako nekoj saka da se upise na elektro, togas treba seriozno da si ja sfati rabotata. */deca, ne se zaebavajte!/*

Член од
28 октомври 2008
Мислења
74
Поени од реакции
1
е добро вас ве гледам шо сте електрашите тука не сте не нормални:pos2: па најнормално дека ке се има приватен живот само каков:toe:

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Sportex, едно обично школо треба да се земе сериозно, а да не правиме муабет за факултет. Потполно се сложувам со Oi!, доколку тераш како што треба, било кој факултет да е, ке имаш време за се. Нормално, кога ке запне нешто, секој ке се жртвува по малце.

Јас се мислам меѓу ИКИ и ИНФО смер, некој предлог/совет ? :wink:

*Slash*

Comfortably Numb
Член од
31 јули 2008
Мислења
760
Поени од реакции
1.209
a ima li nekoj so e zapisan na elektro ili pmf od tuka?na inf?
da napise lista na predmeti pls..:toe:

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Од моите сознанија дојдов до ова, поправете ме ако грешам.

Универзитет : “ Св. Кирил и Методиј “ – Скопје
Факултет за Електротехника и Информациски технологии

1. Инфо смер - Дипломиран Инжинер по Информатичка Технологија
- Математика
- Вовед во интернет
- Системска анализа и дизајн
- Структурно програмирање ( C, Java Script, CGI dynamic HTML )
- Англиски јазик

2. Ики смер - Дипломиран Електро Инжинер по Информатичка Технологија
- Математика
- Физика
- Електротехника
- Структурно програмирање
- Англиски јазик

Член од
30 октомври 2008
Мислења
56
Поени од реакции
5
Eve uste eden nov clen na forumot od A grupa :D
Za IKI i site dr. smerovi osven so 3 god. se tia predmetite samo so 2 semestar e objektno orientirano programiranje.....

Kajgana Shop

На врв Bottom