Факултет за Електротехника и информациски технологии

Член од
12 мај 2008
Мислења
506
Поени од реакции
25
Панчо замина во пензија иначем :))

А на која книга математика мислиш да се прочита?
На математичка анализа ли?
Божице,има таму една книга..од Петар Лазов.Кога ја издал ја прогласиле за најдобра во Југославија.
Секоја равенка,запис,закон или било какво правило(аксиома или сл.) ти се нумерирани во таа книга.
Нумерирани се во сите други книги,ама Лазов откога ќе го спомне еднаш некој закон,на пр:

О‘=Ѕ!....(3.52)

после веќе се служи само со (3.52).
И ти цела книга ќе ја поминеш читајќи го следново...

Значи,преку 3.52 надоврувајќи се на 4.20 и повикувајќи се на општата теорема на Лаплас 9.87 може лесно да се дојде до заклучок дека:
Мерцедес+Дрога=Кока Кола....(12.98)

Мошне смешно ама веруј ми поарна книга за вектори не постои.
Следете ги внимателно сите тие равенки(некогаш Лазов ќе те врати и три теми наназад за да видиш од каде излегува формулата) и сигурно ќе научиш.

Панчо у пензија значи....ех времиња....младост...убавини...колку сакам сега да се вратам барем на 2 саата да одседам едно предавање кај Панчо...

nozo.mk

Ultras Karpos Boys
Член од
6 септември 2007
Мислења
472
Поени од реакции
18
Дајте совет за математика 1 усното :) Има некои одредени лекции што ги вртат редовно? Кај Анета сум.

Член од
20 мај 2008
Мислења
961
Поени од реакции
43
Од денеска и официјално сум бруцош на ФЕИТ. Честитки на сите. Се гледаме од октомври.

Член од
26 ноември 2007
Мислења
55
Поени од реакции
3
Поздрав колеги и колешки! :smir: Се гледаме од први!
BTW ке каже ли некој што учите по Руски и тешко ли е бидејки изборен избрав Руски јазик имам желба го научам! :salut:

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.858
Поени од реакции
5.709
Поздрав колеги и колешки! :smir: Се гледаме од први!BTW ке каже ли некој што учите по Руски и тешко ли е бидејки изборен избрав Руски јазик имам желба го научам! :salut:
и да знаеш дека ќе го научиш за чиста десетка :pos: :pos: иди му редовно на час и имаш 10 или 9 и пак ништо нема да знаеш ама не е тоа важното

BusHav

Е ајде де.....можеш и така
Член од
5 декември 2005
Мислења
4.343
Поени од реакции
81
Бев денес до факултет да си видам резултати........внатре толку гужва немало од прва колоквиумска,кога се полага Физика 1 (затоа што е тој најчесто прв колоквиум во неделата и сите се палат да го положат,па после некои се откажуваат хахахаха)
Ако,со лесно нека им е на младите,со подобро имплементиран ЕКТС,гледам и индексите ви ги смениле,малце и пријавните листови,нешто демек работат хаха

Член од
20 февруари 2008
Мислења
11
Поени од реакции
0
A ме интересира за ова подготвителната настава по физика и математика.
Дали вреди да се дадат пари или онака е тоа само гола вода , истото од средно.
Јас лично мислам дека математика нема да ми требаат тие часови али физика морам да ги одам зашто труп сум.

BusHav

Е ајде де.....можеш и така
Член од
5 декември 2005
Мислења
4.343
Поени од реакции
81
Порано,на подготвителна настава се решаваа задачите што паѓаа на приемни,сега пошто нема такво нешто,не знам што ќе се дешава и дали вреди да си ги дадеш парите

Член од
20 мај 2008
Мислења
961
Поени од реакции
43
Еј, само мене не ми отвара веб-страната на ФЕИТ ???:toe:

Член од
3 мај 2008
Мислења
849
Поени од реакции
40
Здраво дечки!И официјално сум нов студент на ФЕИТ.Па дај малку кажете што,како ќе е,од што да се плашам,на што да се опуштам и уште некои битни и интересни работи.Подгответе ме вие малку;)ех
позз.:helou:

Член од
11 јули 2008
Мислења
26
Поени од реакции
0
zdravo, jas sum na ksia sega zapisuvam vtora, ke moze li da mi dadete sovet okolu izbornite predmeti?? fala

Член од
11 јули 2008
Мислења
26
Поени од реакции
0
и да знаеш дека ќе го научиш за чиста десетка :pos: :pos: иди му редовно на час и имаш 10 или 9 и пак ништо нема да знаеш ама не е тоа важното

hihihi, ne e bas taka jas zemav vo prva ruski demek da ne se macham so angliski site vikaa taka, ali se zeznav najmnogu, togas se prijavivme najmnogu luge i ne izmaltretira za ocena 5 pati polagav i morav da odgovaram na nefkusni prasanja od strana na profesorot, na kraj mi kaza 6 ka ama zosto bese redovna eve 7ca. tipot e lud

Oi!

Член од
26 август 2008
Мислења
313
Поени од реакции
6
Епа дечки ете и ја се упишав на Феит на ИКИ (али колку гужва имаше..95 бода и па у приватна..али нема везе)..епа сеа дајте некој совет шо,како,колку треба да се учи,кој професор е заебан(шо го дрви)...инаку изборен одбрав англиски(да не згрешив случајно??)..
молам за одговор...:smir:

Член од
20 мај 2008
Мислења
961
Поени од реакции
43
Абе бруцоши, беше ли некој по индекс, оти 2 другарчиња ги одбиле од студентски прашања, демек биле зафатени околу втор уписен рок, па немал време деканот печат да стави... свашта.

Kajgana Shop

На врв Bottom