Факултет за Електротехника и информациски технологии

nozo.mk

Ultras Karpos Boys
Член од
6 септември 2007
Мислења
472
Поени од реакции
18
Го има ли некој слушано предметов Комуникациони Технологии? Да ми каже кој професор го држи, лесни ли се задачите и тн.. :)

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Ај некој совет за математика 2. Што да се учи, од каде да се учи, колку да се учи :)

newone

no titula
Член од
10 декември 2009
Мислења
16
Поени од реакции
0
Кога има консултации проф. Коста Митрески знае некој?

AleksandarT

Reckless
Член од
16 ноември 2005
Мислења
180
Поени од реакции
9
да го најдеш коста во кабинетот ептен тешко :) најубаво е да дојдеш кога има часови во Д паралелка ако ти треба нешто од него

Член од
20 мај 2008
Мислења
961
Поени од реакции
43
Ај некој совет за математика 2. Што да се учи, од каде да се учи, колку да се учи :)
Многу се учи. За разлика од Математика 1, многу погломазни се задачите. Најубаво да си бидеш на аудиториски редовно, не е многу тешко, ама има некои цаки што треба да се научат убаво. И ќе се дупнеш од решавање интеграли (неопределени, определени, несвојствени, двојни, тројни, површински, криволиниски.....) и после ќе ја знаеш таблицата и во сон. За литература, кај секој професор посебно. И збирката од Јолевска, Начевска, Санева & co. помага, многу задачи паѓаат од таа на испит.

Член од
2 март 2006
Мислења
41
Поени од реакции
0
Ај ако може да ми каже некој каде можам да најдам збирка задачи или примери некој за комбинaции пермутации варијации. О
д нет или некоја од скопскиве библиотеки .

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Луѓе абе знае ли некој на нет некоја страна на која и убаво е објаснето за да се научи структурирано програмирање и објектно ориентирано. Ја сум на енергетскине смерови ама кога тогаш ќе мора да го откачам предметов па некој ако знае слободно нека стави линк. Ај објектново сеа почнаа со предавање за почетоков го разбирам ама така беше и со структурирано и после се сјебав.

AleksandarT

Reckless
Член од
16 ноември 2005
Мислења
180
Поени од реакции
9
Луѓе абе знае ли некој на нет некоја страна на која и убаво е објаснето за да се научи структурирано програмирање и објектно ориентирано. Ја сум на енергетскине смерови ама кога тогаш ќе мора да го откачам предметов па некој ако знае слободно нека стави линк. Ај објектново сеа почнаа со предавање за почетоков го разбирам ама така беше и со структурирано и после се сјебав.
пробај убаво да ги разбереш задачите од аудиториските, не ти треба повеќе материјал , а и плус тоа овој предмет ти е најлесен од прв семестар така да немаш гајле :D

Член од
20 август 2006
Мислења
25
Поени од реакции
0
Ај плс помош, дали има објавено термин за кога ќе биде првиот колоквиум компјутерска електроника 1? Отприлика барем?

Фала :smir:

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
пробај убаво да ги разбереш задачите од аудиториските, не ти треба повеќе материјал , а и плус тоа овој предмет ти е најлесен од прв семестар така да немаш гајле :D
И јас така викав и не учев и го паднав па сеа глеам вториов семестар барем ова објектново да го фатам па за првово во јуни или септември.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Ај помош од повозрасните. Што прашања се паѓаат на прв колоквиум от теорија Електротехника 2?

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Има некој тука што слушал и положил Компјутерски Архитектури, па сега тера Скопска шема*?

*Ако ви предавал Тентов, најверојатно ќе сфатите што бладам. :pos:

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Има некој тука што слушал и положил Компјутерски Архитектури, па сега тера Скопска шема*?

*Ако ви предавал Тентов, најверојатно ќе сфатите што бладам. :pos:
Јас го положив лани предметов, ама на ИНФО сум - пола предмет ни беше вовед во логички кола, пошо немаме таков предмет.

Kajgana Shop

На врв Bottom