- Член од
- 6 септември 2007
- Мислења
- 8.220
- Поени од реакции
- 8.328
http://niko.com.mk/proizvodi/hdd/ssd/ssd-sam-120gb-840-evo-basic-detailНе го купувај тоа ѓубре. Ништо под 120GB не вреди, и тоа не Kингстон.
ova>?
http://niko.com.mk/proizvodi/hdd/ssd/ssd-sam-120gb-840-evo-basic-detailНе го купувај тоа ѓубре. Ништо под 120GB не вреди, и тоа не Kингстон.
Незнам, најдобро јави се и прашај. Матичната што ја имаш не е баш АМ3+, ќе треба да правиш биос апдејт, моментално ти е на F3 верзија(претпоставувам), ќе ти треба F5 верзија за Vishera/Piledriver процесорите како FX4300, FX 6300 и FX 8300 сериите. Матичната што ја имаш е на прилично стар 760g chipset, за најдобра работа и перформанси кај Vishera/Piledriver процесорите би било пожелно да имаш матична со 970 или 990 chipset.Еве оваа http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4311#ov a mebius вршат достава низ други градови освен Скопје пошто не сум од Скопје.
Биосот ми е F5 уште кога ја земав. Со оглед на тоа што не планирам да го клокам ќе ми работи како што треба штом го има на supported листата.Незнам, најдобро јави се и прашај. Матичната што ја имаш не е баш АМ3+, ќе треба да правиш биос апдејт, моментално ти е на F3 верзија(претпоставувам), ќе ти треба F5 верзија за Vishera/Piledriver процесорите како FX4300, FX 6300 и FX 8300 сериите. Матичната што ја имаш е на прилично стар 760g chipset, за најдобра работа и перформанси кај Vishera/Piledriver процесорите би било пожелно да имаш матична со 970 или 990 chipset.
Не викам дека нема да работи, ама подобро земи FX 6300 со матична со 970 или 990 chipset или уште подобро i3 + H81. За Интел комбинацијата ќе ти испадне негде 8500, додека за АМД комбинацијата ќе биде 10500.
Финтата е што најефтината матична со 970 chipset кај нас е 4500, додека Н81 се наоѓа за 2400-2500.
Најдобро по делови барај да ти понудат до таа цена од повеќе места па види си кое најмногу ти одговара.Здраво, ако може да ве прашам за совет. Планирам да купам компјутер до 25 000, најмногу ми е за гејмање, меѓутоа не дека ми треба многу јак играм само Дота 2, CS GO, моментално имам Intel Core 2 Duo E4600 2.40 GHz и графичка Nvidia GT620 и можам да кажам дека ми служи и немам проблеми. Сакав да ве прашам, дали да купувам на делови па да го составувам или да купам цела конфигурација. Како е поефтино? Oд која македонска продавница има најевтини делови? И другари ми кажувале дека ако купам целосна конфигурација можно е да ми стават стари делови и слично, дали е можно?
Подобро е сам да си ги одбереш деловите, на секој посебно си имаш гаранција, отколку кај веќе предходно склопен компјутер купен од некоја од продавниците. Кај предходно склопен компјутер имаш целокупна гаранција од 2-3 години, и дури и да сакаш да го отвориш да го исчистиш, ќе ја тргнеш гаранцијата и не ти важи веќе. Вака сам ако си го склопуваш можеш да правиш што сакаш со него и да го чистиш и да си менуваш делови во иднина.Здраво, ако може да ве прашам за совет. Планирам да купам компјутер до 25 000, најмногу ми е за гејмање, меѓутоа не дека ми треба многу јак играм само Дота 2, CS GO, моментално имам Intel Core 2 Duo E4600 2.40 GHz и графичка Nvidia GT620 и можам да кажам дека ми служи и немам проблеми. Сакав да ве прашам, дали да купувам на делови па да го составувам или да купам цела конфигурација. Како е поефтино? Oд која македонска продавница има најевтини делови? И другари ми кажувале дека ако купам целосна конфигурација можно е да ми стават стари делови и слично, дали е можно?
1. За игри у главно1. Намена
2. Колкав и кој монитор го имаш
До колку пари?1. За игри у главно
2.лг лед 19ен33
Не сум сигурен, но мислам дека тие што ги видов во Setec беа Ivy Bridge. Или можда сум ги помешал со i3 или i5 што беа, не знам. Има i7 Ivy Bridge или сите се Haswell?Во моментов имаш 2 избора, 840 pro за SSD, и WD10EZEX хард, од нив нема подобар избор на пазарот кај нас, нема шанси.
Процесор, ќе биде малце потешко затоа што, мислам дека нема веќе Ivy Bridge во Македонија. Haswell-те не се компатабилни со таа матична.