Уште едно предавство..

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Dzabe se obiduvate da stavite nekoj seriozen predmet na diskusija... ne e rabotava samo da se istrcuva ova bilo fakt ona bilo fakt isto ko sto k ides na wikimoronija kade sto nekoj napisal sto mu lezi na srce i ke ti go pleska u faca.
Ova e praveno po naracka.. ima tooollkkaavii dupki sto poloso nemozele da go izvedat.
Sekogas koga nesto ne im odgovara na komunjarive pro-srpski odma sirat nekoja si bugarska paranoja... zaprasaj se kolku bugarski agenti im vo SDSM!
Dzabe krekate fakt,fakt,fakt koga nemate NISTO sustinsko!
Veke dobro se poznati site mestenki sto bea praveni od strana SDSM i nacinite kako toa gi izveduvaat so mestenje "dokazi" , prisilni izjavi, tortura na najbliskoto semejstvo i razvlekuvanje po mediumite za da se opravda celata prikazna.. me potseka na onie propagandisticki filmovi vo stilot na USA pa globalno iskrivuvanje na vistinata.

Treba da si epten ZELEN za da poveruvas vo tekstot pogore, a spored toa koja e celta na ovaa prikaska i protiv kogo nasocena mozete da izvlecete zaklucok koj ja naracal!
Ama sekogas ke se najdat "vikaci" koi se probutkaav na mitinzi i palat atmosfera.. eve Flava e tipicno pionerce !

Aj sega sto sledno. ke zabegate od tema i drug muabet...
za kraj da dodadam... PROCITANI STE !

:salut:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Па кој вели дека работите воопшто не тргнале од мртва точка?Тоа го велат за сите влади во Македонија барем во првата година од нивното владеење иако за обичниот народ тоа и не се приметува баш толку многу.Сите влади досега имаа скоро ист напредок во првите 12 месеци од владеењето но подоцна го анулираа тоа.Единствената разлика беше во тоа кој повеќе а кој помалку помпезно се сликал пред камери за да ги објави наводните "мега успеси".

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Дали този скандал не цели да подготви хората за една дестабилизациа на МК?От месец четем во пресата дека некои села сакали да прават референдум за отцепване от МК.Четем как МВР не може да контролира внатрешниа ред во држава.Полицај бил отвлечен.Хора в село в МК не дали на полицаи да влезнат в село и пукали срешто нив.Днес разузнаването на МК е предадено.Дали това не сака да дескредитира државата пред народа во неа и да нема вера во државата?Дали това не е св'рзано с нарастваштото напрежение заради нерешениа статут на Косово и готовността да пров'згласи независимост?Дали не се подготвја нова дестабилизација като в 2001 година и това да е началото?:salut:

Член од
12 февруари 2007
Мислења
892
Поени од реакции
4
Дали този скандал не цели да подготви хората за една дестабилизациа на МК?От месец четем во пресата дека некои села сакали да прават референдум за отцепване от МК.Четем как МВР не може да контролира внатрешниа ред во држава.Полицај бил отвлечен.Хора в село в МК не дали на полицаи да влезнат в село и пукали срешто нив.Днес разузнаването на МК е предадено.Дали това не сака да дескредитира државата пред народа во неа и да нема вера во државата?Дали това не е св'рзано с нарастваштото напрежение заради нерешениа статут на Косово и готовността да пров'згласи независимост?Дали не се подготвја нова дестабилизација като в 2001 година и това да е началото?:salut:
Super post.
Waz si tera svoja EU politika preku MK grb.
A nie ovci se karame...
Se prasuvam samo dali ce ima nekakov spektakl vo vrska slucajov?

Член од
12 август 2007
Мислења
47
Поени од реакции
0
Vakvi predavnici imaa vo sekoja agencija ... treba u zatvor vednas da go smestat

Ninja

Кајгана на око
Член од
15 мај 2005
Мислења
623
Поени од реакции
9
"Тој ги ископирал податоците во ноќна смена, кога во Управата има само неколку вработени."

Сосема природно би било да се претпостави дека, во институција како УБК, се применуваат соодветни и современи мерки за заштита на податоците од доверлив карактер. Од цитираниот напис може да се заклучи дека аналитичарот И.С. сосем непречено се "прошетал" до т.н. главен компјутер и сосем непречено префрлил податоци од (нај)доверлива природа на дури три дискети (!) и едно ЦД. Прво, се наметнува прашањето како тоа информации во врска со, на пример, мрежата на оперативци и плановите за нивно извлекување (не е можно ваквите сето ова да не бидат заштитено со највисок степен на класификација на податоци), му биле воопшто достапни на аналитичарот И.С. Второ, освен ако новинарката не ја утнала работната позиција на дотичното лице во Управата и под претпоставка дека кражбата навистина е извршена, нели би можело да се заклучи дека И.С. не работел соло? :) Сепак, "прошетките" низ УБК (значи, институција од витално значење за безбедноста на Р Македонија) и изнесувањето податоци од таму, не би претставувале "мачкина кашлица" - секако, под претпоставка дека податоците од доверлив карактер во Управата се соодветно заштитени :).

"Изворите на "Дневник" посочуваат дека биле украдени и податоците за планови за извлекување теренски агенти во случај на опасност. Неофицијално, исчезнати се податоци со кои ќе се разоткрие нашата разузнувачка мрежа и за чија обнова ќе бидат потребни две децении."

До мене ли е или новинарката е прилично конфузна? Контраразузнавањето е во надлежност на УБК; разузнавањето е во надлежност на Агенцијата за разузнавање! Зошто воопшто во архивата на УБК би се чувале податоци од сферата на дејствување на АР? Или чинителите на македонскиот безбедносен систем ја подигнале меѓусебната соработка на највисоко ниво? :) Претходното е помалку веројатно, па изгледа новинарката нешто испобркала :). Бтњ, до кога бе со тоа "разузнУвање"?!

Како и да е, доколку веста е точна, ј'зк на сторителот/сторителите ... и ј'зк на надлежните доколку не повикаат никого од повисоките на одговорност! Башка што тајмингот за вакво нешто е прилично лош! А прашањата пак што ги наметнува една ваква вест ... :kesa:

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Ebate bezbednost kade nekoj analiticar doaga u gluvo doba noci....i na disketa siminja nesto tolku bitno kako sto se krtovi vo BG, a sistemot ne reagira i batkata ne e zapren na vrata...ili e PATKA VACOVSKA ili ke trebe denovive da slusneme nekoi priguseni istreli vo dvorot na toa OPLJACKANATA AGENCIJA....i nekoj promet na toa Ladite od Butel...:):)!!!

Член од
17 март 2007
Мислења
702
Поени од реакции
26
Абе пичове, вие вервате ли на тези глупости?
Чета сега това и немате представа каков смех ме е хванал. Баси, ми това е прекрасен сценариj за холивудски екшан-триллер от рода на Джеjмс Бонд - нешто от рода -
"И.С. пристига в архива сус специално тунингована Лада 2107 имашта стелт покритие и други такива екстри, познати ни от Golden Eye. Вапросното возило е специална порачение на ген. Бриго Аспарухов - бивш шеф на бугарското разузнаване. То е доставено от Божидар Димитров, а каналот през браздата е организиран от Краси Каракачанов.
Разбира се Доста Димовска не е знаела што е имала таков племенник, а и да е знаела веке не го знае.
След успешно проведената операциjа по износ на документациjа, И.С. е награден с орден "Мадарски конник" трета степен, титлата "Герој на република Б'лгарија", както и двуседмична почивка на Сланчев брег.
Наконец, Георги Прванов като бивш шеф на Бугарската социалистическа партиjа, дава сагласие на ген. Бриго Аспарухов да се кандидатира за градоначалник на Софиjа за изборите сега през октомври".

Како думате, таков филм ште стане ли бестселар? При всички случаи филма треба да е коопродукциjа между Бугариjа и Македониjа, за автентичност, САД, за участието на ЦРУ, како и Русиjа. Ако нема мало участие на КГБ нема да се спечели западниот зрител.
Като второстепенни роли нема да е лошо да има неколко арабски терористи от Ал Каjда с врзка с албанската мафиjа :-D
И сега, не може в един холивудски екшан-трилар да побеждава империjата на злото.
Та от Македонското контраразузнаване е проведена штателно организирана операциjа за врштането на документите на родна земьа. С активното участие на доброволното партизанско движение "ОМО" е отвлечен грцкиот амбасадор в Бугариjа. Грциjа е толкуз много уплашена, што викаjки НАТО, Европол и Интерпол на помошт успеват да вземат тази документациjа и с помошта на МОСАД да ја доставjат в Скопjе без да се разбере че се е случило нешто.
Немедленно грцкиот амбасадор е освободен от ОМОвци, с едно мало поражение - бил е леко "неразположен" благодарение от инквизициjата, извршена врху него - изпити 10л. Узо с 10 кг салата от маслини с кромид.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Па многу јака државна безбедност имаме и ако го киднапираат шефот на државната безбедност мислите дека тоа е голема работа?Украле податоци од комјутер и дрн,дрн,дрн сензација од невидени размери.Абе "к.. се треси во ладна вода" па нашата државна безбедност е многу јака и доколку излегле податоци ќе има "смак света".

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Kako mozhete da veruvate na takvi novinarski patki? Mojot PC ima pasword (i nema da go probiete za 5 minuti) a kamo li zashtiten kompjuter na DBK.

Smeshno mi e duri i da diskutiram na temava.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Kako mozhete da veruvate na takvi novinarski patki? Mojot PC ima pasword (i nema da go probiete za 5 minuti) a kamo li zashtiten kompjuter na DBK.

Smeshno mi e duri i da diskutiram na temava.

Нема потреба од пасворди на комјутерите во ДБК,тие и онака не содржат бог знае какви доверливи и вредни информации освен статистика која ја знае скоро секој граѓанин на оваа држава доколку барем малку се интересира.Или си приметил дека ДБК има некакви акции со кој се дознало нешто ново?Јас лично не гледам ни трага од такви успеси а се сложувам дека и голем број Македонци не приметиле ништо со што ДБК би се истакнала во својата работа освен со утката што ја направи за Ел Масри за која бевме ставени на стубот за срам во светот.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
3 дискети и цеде ејјјј.......... Ова новинароф шо ја напишал сторијата изглеа го глеал Трансформерс купен од најблискиот пират, па си измислил сторија како бугарски десептикон ни упаѓа у ДБК и за 5 секунди го хакнува главниот компјутер со Brute Force (со специјална игла де) Главниот копјутер ко за беља се погодил 386ка, па пошто не поддржувал УСБ, овој морал да ги ископира СИТЕ податоци од него на 3 дискети, а потоа да изреже едно цеде на 2х брзина. Потоа, пред да дојдат стражарите, тој се трансформирал у касетофон и затоа не го фатиле.

Јебига, на ова нашиве офци од народ сигурно ке поверуваат и ке си кубат коси коа ке го прочитаат у весник.........

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Ma ova se smejurii od SDSMovskata Fabrika na lagi i dezinformacii.

A najsmeshno e tvrdenjeto deka Bugarot mu se javil na Sasho Mijalkov na mobilen (demek brojot na mobiliot bil vo ukradenite podatoci). Ovaa fora so javuvanjeto mislam deka ja prepishale od Mission Impossible 2.:kesa:

Sepak, porazitekno e soznanieto deka SDSM e vo sostojba da prodade bilo shto samo da ja osvoi vlasta.

Isto taka, losho e shto vo DPMNE se ushte ima tipovi koi rabotat diretno ili indirektno vo bugarska polza.

Член од
26 јануари 2007
Мислења
201
Поени од реакции
1
Запукат ли шипт'рите в Македонија власта веднага насочва обштественното мнение в правилна посока "Бугарите са виновни"
В Македонија бугарашите са виновни "by default"

Kajgana Shop

На врв Bottom