Утринско расположение

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
I'm not a morning person...unless it involves me being awakened by a lovely girl giving me full cowgirl procedure!!

Но, после втората абортуша (јако, дупло еспресо или топло нес бе змлеко и шеќер), од немукает и морање, станувам, одам да бркам работа.

Член од
16 октомври 2009
Мислења
593
Поени од реакции
28
Не ме нервира звоното на алармот и расположението ми е исто како и во текот на целиот ден-весело.

Член од
19 март 2007
Мислења
372
Поени од реакции
2
зависи за што е планиран денот ако ми е за нешто интересно ми е топ, ама ако е безврска денот тогаш едвај станувам од кревет

Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.157
Поени од реакции
18
Koga moram da stanam ne zboram kutam i edvaj mi se otvoreni ocite i mi se poduvani hahah, od koga ke se sredam vo wc se e podobro :pipi:

Milla*

100% Milla
Член од
15 јуни 2009
Мислења
254
Поени од реакции
41
Кога треба да станам за на факултет, го навивам саатот уште во 6ч. за да се расонам до 8ч, да испијам кафе и ми се плаче што мора да станувам јас, а сестра ми така слатко продолжува да спие на топло, надвор уште темно, ја така се влечам по соба... малку нервозна ама после кафето се доаѓа во нормала :)

Член од
22 септември 2008
Мислења
153
Поени од реакции
13
Тапа ми е прва смена. Лесно се будам од алармот (може зашо гласно звони :)) ама убиство ми е кога треба да го тргнам јорганот, од што ми е топличко. И едно 10 минути сум како намќор додека не се расонам. А втора смена е друга приказна. Не праам напори да станам, наспиена сум и баш ми е пријатно, ќе си седам под кебе гледајќи ТВ.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.853
Поени од реакции
50.243
Лошо без исклучоци, што год да треба да правам во денот, првите пола саат после будење не сум за пред јавност, муабет не ми се прави, а ако отворам уста обавезно паѓа пичкарање некое.

Тек кога ќе легне кафето со пар цигари и кога ќе прекинам да зевам сум нормален

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
Убоо. Вчера лабав помин, малку алкохол, за вечера печена тиква, и неговите пижами на мене, спиење со него до 13 попладне, будење и смешкање ко во тупава романтична комедија, јадење гибаница од мајка му спремена, гледање филм до касно пладне, и еве ме дома сега, спокојно си зобам кикирики и одлично ми е.
Денешното тоа е.
А генералното зависи од денот што ме чека.
Но, во принцип сум ведар ранобудец, не кенкам и не сум немтур, пијам кафе за да прогледам и многу сакам кога ќе се разбудам одморена.

Ada?

мјаууууу
Член од
4 април 2009
Мислења
490
Поени од реакции
54
Се зависи во колку часот сум си легнала претходната вечер дали поранко или доцна ..инаку станувањето рано не ми претставува голем проблем понекогаш на прва смена станувам и еден час пред училиште иако би можела од тој 1 час да преспијам 2/3 и секогаш кога станам си пуштам на VIVA и си немам мака.
Бај `д `веј лил адвајс никогаш не ставајте ја омилената песна со која ќе ви звони алармот зошто ќе ви стане најомразена.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Скоро никад не ѕвони....или се успивам, или станувам некој 3 до 4 минути пред да ѕвони, ретко си ја слушам мелодијата.

Најчесто расположен, иако не станувам веднаш. Ми требаат некои 20 минути лежење и зјапање у таванот, може и малце утринска гимнастика (читај: будење на војникот под шаторското крило) колку да тргне денот, не идеме до крај.

Викаат денот по утрото се познава... my ass!

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
Бај `д `веј лил адвајс никогаш не ставајте ја омилената песна со која ќе ви звони алармот зошто ќе ви стане најомразена.
Тоа е толку вистинито.

Но, после три месеци речиси редовно будење во 7 и 30 прераснува во навика.Моето утринско расположение најчесто зависи од тоа колку наспано се чуствувам, што нема никаква врска со тоа колку часа сум спиела.Исто така важен фактор е температурата во собата.Оваа зима имаше неколку денови кога не сакав да се мрднам од под постела.Самата помисла на времето кое е потребно да се најдам од креветот до купатилото е катастрофална а не сакам ни да зборувам за помислата на ладна вода која е само на неколку степени од тоа да стане мраз.Уништувачка е.И секако фактор е тоа што имам планирано за тој ден.Ако имам непожелни обврски тогаш ке излезам од постела со цимолење.И последниот фактор кој е независен од сите останати и се нарекува ,,Како ќе ми се сони,,.Има денови во кои објективно речиси се е против мене и мојата желба да уживам и да си удоволувам но сепак расположеннието ми е зачудувачки добро и весело.Ах колку ги сакам тие денови....

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Да беше убаво сабајле коа стануваш сите ке станувавме се порано и порано за да ни биде поубаво.

Вака е грдо. Убаво си спиеш и сеа треба да станеш. Тие први минути се ужас. Одкога ке помине време се менува расположението, во поглед на обврските тој ден. Ако е убаво ке бидеш расположен, а ако се напорни и непосакувано обврски секако ке биде нерасположен.

Иначе на рингтон ми е дифолт музиката од мобилниот. Песна за будење не бива да ставиш твоја омилена песна. Ке ја мразиш. Слушаш каде било и ти иде она чувство коа треба сабајле да станеш.

~windy~

urban hippie
Член од
10 септември 2008
Мислења
774
Поени од реакции
120
Убаво е рано кога стануваш. Мене ми е убаво. Многу сакам кога ќе се издигам уште во 8 и ќе испијам лезетски, циметно кафе без да брзам ко нетокму низ сите соби и да ја м'кнам шолјата со мене зашто не сакам да ја оставам недопиена.
Озбилно. Убави се раните утра, посебно ако станам наспана и свежа, спремна да летнам низ денот откако ќе се искофеинизирам.
Какво сака нека е утрото, кафето мора да биде дупло, црно, горко со мирис на цимет.
Скокотка сетила.
Последниов месец, ма и повеќе, обично легнувам рано сабајле и станувам по неколку саати. Изреметен, студентски живот.
Рани утра и лезет, утрински кафиња ми станаа луксуз.
Штета.

InSuLaNeR

A man who never was a boy.
Член од
13 јули 2009
Мислења
878
Поени од реакции
107
Епа другар да ти кажам кога станам на сабајле сум весел ама без аларми или такви работи кога сум наспан тогаш сум весел и расположен потоа со другари на по едно кафенце и така!!!!:helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom