Уставен амандман 33

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.217
Поени од реакции
7.370
Pederi imalo i kje ima protiv toa se nemoze , toa e bolest koja e predizvikana vo tekot na detstvoto poradi nedovolna griza od strana na roditelite kon sopstvenoto dete za podocna taa negriza na roditelot mu nanese ogromna steta na svoeto dete ... Pederite najcesto se humanoidi so namalena funkcija na mozokot sozdadena poradi dolgotrajnosta na kompleksot koj go imaat " patenje od namalena ili skoro nikakva samodoverba " jas imam drugar koj bese peder no so rabota so socijaliziranje si se vrati na normalniot nacin na funkcioniranje i si odima semejstvo i dve deca sto me raduva najmnogu na svet . E sea da se navratam na toa sto mi bese zborot pogore deka funkcioniranjeto na grupacii kako LGBT se najcesto ili durektno povrzani so zapadot i sluzat kako alat za unistuvanje na opstestvata kade dominira pravoslvieto . Toa e edinstvenata pricina zosto se sozdavaat vakvi grupirovki i za nisto drugo.
Прво повикуваш на закон кој ќе не носи на присилна терапија, па ако тоа не бива, јавен линч, па потоа изиграваш психолог кој темелно ги простудирал хомосексуалците, за да излезеш на крај со заклучок дека ете, јас ум тоа што сум денес затоа што имам недоволно грижливи родители, и дека имам ниска самодоверба и проблем со социјализација ....

It must be fucking awesome to feel as if you have it all figured out, in your pathetic little bubble universe, doesn't it? Не живееме сите во некоја паралелна димензија како тебе Спасе, некои од нас имаат колку-толку допир со реалноста. За среќа. А за несреќа, шансите се тие, да ти веќе си, или ќе бидеш, татко на дечиња, и што немајќи од каде, од тебе ќе црпат мудрости уште од мали нозе. Господ нека им е напомош.
 
Член од
1 март 2010
Мислења
5.459
Поени од реакции
8.392
Pederi imalo i kje ima protiv toa se nemoze , toa e bolest koja e predizvikana vo tekot na detstvoto poradi nedovolna griza od strana na roditelite kon sopstvenoto dete za podocna taa negriza na roditelot mu nanese ogromna steta na svoeto dete ... Pederite najcesto se humanoidi so namalena funkcija na mozokot sozdadena poradi dolgotrajnosta na kompleksot koj go imaat " patenje od namalena ili skoro nikakva samodoverba " jas imam drugar koj bese peder no so rabota so socijaliziranje si se vrati na normalniot nacin na funkcioniranje i si odima semejstvo i dve deca sto me raduva najmnogu na svet . E sea da se navratam na toa sto mi bese zborot pogore deka funkcioniranjeto na grupacii kako LGBT se najcesto ili durektno povrzani so zapadot i sluzat kako alat za unistuvanje na opstestvata kade dominira pravoslvieto . Toa e edinstvenata pricina zosto se sozdavaat vakvi grupirovki i za nisto drugo.
За Алан Туринг би кажал дека имал намалена функција на мозокот?
Иан Меккелен има намалена функција на мозокот? Фреди Меркјури?

Со вториот дел сакаш да кажеш дека ЛГБТ здруженија не постојат во католички земји? Или тие веќе се уништени од хомосексуалците, па сега се намерачени на православните?
 

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.518
Поени од реакции
4.380
Еве, ти тврди хомосексуалец дека грешиш.

Бракот како концепт ги засега сите граѓани на една држава кои освен што сакаат да се скрасат, ги сакаат бенефициите кои доаѓаат со стапување во брачна заедница. Со ваков потег, без притоа да го следи нешто како граѓанска унија/цивилно партнерство со еднакви права и бенефиции како тие што се во брак, тогаш се става група граѓани на државава во не втор, туку трет ред (веќе сме втор по многу прашања), а тоа треба некој да го потсети Грујо дека е противуставно, а и се коси со кампањана за толеранција и еднаквост на која лупна shitload of money без око да му трепне. Може толеранција и еднаквост, освен за LGBTI особи мислел. Не знам, не беше јасен. Како и да е, бракот е повеќе од традиционален обичај. Кукањево е од правен аспект да се изедначи полето.
Бракот е заедница помеѓу маж и жена, така било отсекогаш, но благодарение на троловите од ЛГВТФ заедницата, Грујо го зацементира и го дефинира бракот во Уставот.
Ако мислиш на социјални бенефиции како здравствено осигурување, право на имот итн, зошто да не, јас немам ништо против тоа, најдете име за таа заедница,
Грак, Мрак, Фрак, значи било кое име освен Брак.
 

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
7.570
Поени од реакции
11.007
Pederi imalo i kje ima protiv toa se nemoze , toa e bolest koja e predizvikana vo tekot na detstvoto poradi nedovolna griza od strana na roditelite kon sopstvenoto dete za podocna taa negriza na roditelot mu nanese ogromna steta na svoeto dete ...
Толку мала реченица, а толку голема глупост е собрано во нејзе...
Ај да поврзеш пораст на малолетничката деликвенција со негрижа на родителот зошто има истражувања кои го говорат тоа, ама хомосексуалност со негрижа на родителот ?!
Жити се дај ми некое истражување кое покажува причинско последична врска меѓу овие две !
 

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.217
Поени од реакции
7.370
Бракот е заедница помеѓу маж и жена, така било отсекогаш.
That is debatable. But not a debate that we can engage here.

Другово, браво, барем не се повикуваш ко другиве на традиција over правна еднаквост.
 

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.518
Поени од реакции
4.380
That is debatable. But not a debate that we can engage here.

Другово, браво, барем не се повикуваш ко другиве на традиција over правна еднаквост.
Ќе видиме дали ќе викаш браво кога ќе дојде развод, кога ќе ти бара пола стан, колата, и патиките што ти ги купил за роденден,
а тоа што ќе ти остане ќе го потрошиш на адвокати и лекови.;)
 

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
7.570
Поени од реакции
11.007
Ќе видиме дали ќе викаш браво кога ќе дојде развод, кога ќе ти бара пола стан, колата, и патиките што ти ги купил за роденден,
а тоа што ќе ти остане ќе го потрошиш на адвокати и лекови.;)
Не мора да се во брак за да му бара пола од имотот. Тоа право го имаат и оние што се во вонбрачна заедница :D
 

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.217
Поени од реакции
7.370
Ќе видиме дали ќе викаш браво кога ќе дојде развод, кога ќе ти бара пола стан, колата, и патиките што ти ги купил за роденден,
а тоа што ќе ти остане ќе го потрошиш на адвокати и лекови.;)
Тоа е мој проблем. Можеби никогаш нема ни да стапам во брак, поентата е да се има таа опција, озаконета. Такви проблеми има на секој агол кај хетеросексуалците па не видов луѓево да прекинаа да стапуваат во брак ради тоа :).
 
Член од
12 март 2009
Мислења
12.462
Поени од реакции
6.452
Не мора да се во брак за да му бара пола од имотот. Тоа право го имаат и оние што се во вонбрачна заедница :D
да, Хрватска го усвои тоа, но незнам како се докажува. Имено што праиме ако со лични карти не се на истата адреса, а кај нас и ви брак има што не ги менуваат личните карти, еве на пример вселени се а објектот не е предаден. Освен тоа имало и ќе има случаи, посебно кај луѓе што многу патуваат, да имаат вонбрачни заедници на 2 места. По мене само венчаница признавам ( а дури и тоа се злоупотребува, се склопува брак со постаро лице само да се земе пензија или наследство). Со признавање на вонбрачно право ќе им се загорча животот на децата наследници ако родител удовец/ца не живее со нив на иста адреса...
 

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
7.570
Поени од реакции
11.007
да, Хрватска го усвои тоа, но незнам како се докажува. Имено што праиме ако со лични карти не се на истата адреса, а кај нас и ви брак има што не ги менуваат личните карти, еве на пример вселени се а објектот не е предаден. Освен тоа имало и ќе има случаи, посебно кај луѓе што многу патуваат, да имаат вонбрачни заедници на 2 места. По мене само венчаница признавам ( а дури и тоа се злоупотребува, се склопува брак со постаро лице само да се земе пензија или наследство). Со признавање на вонбрачно право ќе им се загорча животот на децата наследници ако родител удовец/ца не живее со нив на иста адреса...
Прaвoтo нa дел oд имoтoт стекнaт вo вoнбрaчнa зaедницa гo имa и кaј нaс. Вo Хрвaтскa не знaм кaкo е, aмa зaтoa ти збoрaм кaј нaс декa пoстoи oвa. Кaкo се утврдувa не знaм, не сум нaвлезен тoлку вo семејнoтo прaвo, aмa сигурнo си пoстoјaт нaчини.
А инaче тoa штo гo кaжувaш зa мoжнoстa некoј дa oснoвa две вoнбрaчни нa рaзлични местa би требaлo дa се реши сo вoведувaње нa брaчните пречки и вo oднoс нa вoнбрaчнaтa зaедницa. Пример денес кaј нaс не пoстoјaт пречки зa вoнбрaчнa зaедницa и пример вaквa зaедницa мoжaт дa oснoвaaт брaт и сестрa дa речеме.
Зa децaтa не те сфaтив штo сaкaш дa кaжеш зoштo децaтa oд брaк и децaтa нaдвoр oд брaк се изеднaчени.

Sent from my LG-D620 using Tapatalk
 
Член од
12 март 2009
Мислења
12.462
Поени од реакции
6.452
не се работи за вонбрачни деца, туку вонбрачниот партнер ќе им земе на децата
 

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
7.570
Поени од реакции
11.007
не се работи за вонбрачни деца, туку вонбрачниот партнер ќе им земе на децата
Не знам дали те сфатив најубаво, ама истата ситуација ќе ја иаме и кај бракот.
Ако денес родителите се венчаат и после 5-10 години се разведат пак секој ќе си ја земе половината од имотот стекнат за време на брак и значи пак според тебе ќе бидат оштетени децата како наследници ?
Во оставинска маса како шо памтам не влегува целиот имот односно не влегува заедничкиот имот туку влегува имотот што е сопственост на оставителот, затоа и не знам шо сакаш да кажеш.
 

ʞönig

Миле... ми текна!
Член од
29 декември 2014
Мислења
129
Поени од реакции
613
... Човек не може да каже дека се согласува со нешто, веднаш скокаат бугароман КОНИГ...
Ова навреда ли треба да биде?
Може ли човек да е Бугар и бугароман у исто време?

Форумот е за слободно изразување на мислењата и спротиставување. Тоа што у штабот ве учат само да климате со главите и истото го очекувате од другите овде, е ваш личен проблем.
 
Член од
12 март 2009
Мислења
12.462
Поени од реакции
6.452
Не знам дали те сфатив најубаво, ама истата ситуација ќе ја иаме и кај бракот.
Ако денес родителите се венчаат и после 5-10 години се разведат пак секој ќе си ја земе половината од имотот стекнат за време на брак и значи пак според тебе ќе бидат оштетени децата како наследници ?
Во оставинска маса како шо памтам не влегува целиот имот односно не влегува заедничкиот имот туку влегува имотот што е сопственост на оставителот, затоа и не знам шо сакаш да кажеш.
ako počine eden od roditelite, negovata polovina od zaedničkiot imot se deli na decata i živiot bračen drugar. Ako e živiot roditel na decata, tie pak od nego nasleduvaat. Ako e vonbračen ( maćea ili očuv) od nego nasleduvaat drugi naslednici
 
На врв Bottom