Bojan Van Buuren
Колектор
- Член од
- 11 април 2008
- Мислења
- 8.394
- Поени од реакции
- 12.058
Е како не сум пробал, шо скопјанец ќе сум ако не сум пробалСи пробал?
![Пукам од смеа! :ROFLMAO: :ROFLMAO:](/styles/default/xenforo/smilies/roflmao.png)
Е како не сум пробал, шо скопјанец ќе сум ако не сум пробалСи пробал?
Стар?Е како не сум пробал, шо скопјанец ќе сум ако не сум пробал![]()
Дур нема директива од горе да се проба, никој не мораДобар ти е овој израз ТРЕНДСега е тренд да си педер знам ама не мора сите трендови да ги пратиме
![]()
Шо стар ?Стар?
скопјанец.Шо стар ?
Процедурално само да кажам дека Хрватска исто така забрани истополови бракови со референдум.Извини ама пак не разбирам - па ако е тоа законска, а не уставна одлука, дека во брак смеат да стапат само две лица од различен пол, тогаш ќе може да се земаат? Не разбирам која е разликата од досегашната ситуација. Според мене ништо не мења дали според уставот или според законот не смеат да се земат, битно немаат право на брак, а тоа е тоа што е битно. И не ми е јасно како тој до сега планирал тука да се земе и тек сеа ради промената на уставот ќе морал да иде за Хрватска за да се земат, од кај тоа дека иначе со стариот устав тука ќе можел да се земе??
тоа е за непартијциДур нема директива од горе да се проба, никој не мора![]()
Не гледам каква врска има неодобрување на геј брак со кондоми и наталитет. Иначе на педерите и лезбејките не треба да им се дозволи брак туку законско право на било кои луѓе што живеат под ист кров после извесно време да имаат право на наследство. Тоа што се толерираат девијантности не значи дека треба и посебни права да добиваат.Процедурално само да кажам дека Хрватска исто така забрани истополови бракови со референдум.
Инаку кога веќе им се добродојдени даноците од изопачените и не се срамат да ги земат паричките од нов, тогаш нека бидат фер и им дозволат право да си направат граѓански брак луѓето.
Како што тргнале да не покрстуваат ајваниве, ќе почнат да праќаат екипи и проверуваат дали и кондоми употребуваме и спречуваме да расти нацијата и секако соодветни казни.
тоа е за непартијци[DOUBLEPOST=1421523125][/DOUBLEPOST]
Не гледам каква врска има неодобрување на геј брак со кондоми и наталитет. Иначе на педерите и лезбејките не треба да им се дозволи брак туку законско право на било кои луѓе што живеат под ист кров после извесно време да имаат право на наследство. Тоа што се толерираат девијантности не значи дека треба и посебни права да добиваат.
Уставот се менува со 81 глас ЗА, Законот со 62.Извини ама пак не разбирам...
Сите права ги имаат освен право на брак. Еве тебе како либерален (колку се злоупотребува овој термин тоа е чудоСамо доловувам до каде можат да одат со затупеноста конзервативците со кондомите.
Девијанта појава е растеглив поим, пример во некое друго општество експлоатација на деца за политички цели е девијантна појава.
Еве логички колку што може конзервативец да има логика, ако сакаш да одговориш...Што тебе лично ти смета ако двајца полнолетни луѓе кои живеат во оваа држава, си ги плаќаат сите даноците како сите останати да имаат право како сите останати граѓани во државата?
Тоа разбрав, ама пак, не разбирам каква врска има тоа со 90% од целата критика во текстот? Значи испаѓа единствената промена е дека сега потешко ќе биде да се смени дефиницијата за бракот бидејќи на овој начин ќе биле потребни повеќе гласа... А во текстот се збори за тоа како сега истополовите брака немале веќе да важат (ко боже до сега важеле или можни биле??) и како сега хомосексуалците ќе бидат дискриминирани и нема да имаат право на брак (ко боже до сега имаа па променава да мења нешто), и ко боже не е во пола Европа иста ситуацијава па сега единствени што ќе сме биле каде хомосексуалците немаат право на брак, и ко боже со тоа што сега ќе бидат потребни повеќе гласа за менување на ова правило, со тоа значело дека владата директно ќе ни ги раководела семејствата.. Разбирам дека е минус што сега потешко ќе може да се сменат работите оти ќе бидат потребни гласови, ама да кажеш дека поради тоа од еднаш се влошени или скратени правата на хомосексуалците е крајно смешно, во суштина се си е апсолутно исто во поглед на нивните права само што за тоа да би се сменило би биле потребни неколку гласа повеќе него до сега.Уставот се менува со 81 глас ЗА, Законот со 62.
Ако во блиска иднина опозициска партија дојде на власт и сака да воведе истополови бракови, нема да може да собере 81 глас и да го анулира амандманот, како предуслов за менување на Законот за семејство.