Уписи на факултет[генерална дискусија]

• Креатор на темата Kacar
  • Време на започнување
Член од
26 ноември 2014
Мислења
834
Поени од реакции
1.368
на крај на пријавата имаш опција “испечати“.

Не знам дали на градежен е така, ама на најголем дел од факултетите, на ден на уписите има (официјални) луѓе кои треба да ти помогнат околу истото, т.е. да ти ја проверат пријавата и да ти испечатат тоа што треба. Така да, ако не се снајдеш, на факултет кога ќе одиш за упис, распрашај се :D
Зошто нема кај мене таква опција да не знаеш? Ја испратив пријавата едно 100 пати ама нема ништо такво кај мене.

Член од
23 декември 2012
Мислења
64
Поени од реакции
21
При електронското пријавување треба да се запишат сите оцени по ред, од сите 4 год. од средно. Но, имам предмети за кои имам само мислење ( пример, многу добар успех), а нема оцена.

Знае некој дали треба и тие да се запишат како оцени?

Ве молам, кој знае, да помогне :)

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
При електронското пријавување треба да се запишат сите оцени по ред, од сите 4 год. од средно. Но, имам предмети за кои имам само мислење ( пример, многу добар успех), а нема оцена.

Знае некој дали треба и тие да се запишат како оцени?

Ве молам, кој знае, да помогне :)
Не треба да се пишуваат описните :D

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Знае ли некој кога се втор рок уписи на правен факултет?

shumecha.tableta

Модератор
Член од
26 декември 2013
Мислења
3.324
Поени од реакции
17.789
Знае ли некој кога се втор рок уписи на правен факултет?
Јас ко шо знам, на сите државни факултети првиот уписен рок е 13 и 14 август.
Вториот е 3 септември.
И третиот 16 септември...

Член од
6 август 2015
Мислења
2
Поени од реакции
1
Дали некој знае каде може да се најде листа со слободни места за втор уписен рок?

Член од
23 септември 2015
Мислења
900
Поени од реакции
449
Koj od ovie fakulteti mislite deka e najdobar: finki uist feit ili ugd?

Член од
23 септември 2015
Мислења
900
Поени од реакции
449
Najdobar vo rang koj kolku e priznat, kolku se obrazovani profesorite i kakvo znaenje mozat da prenesat na studentite kolku se iskusni, koi predmeti gi ucis i kakvi se programite?

Член од
24 јуни 2011
Мислења
26
Поени од реакции
0
Јас веќе сум прва година на филозофски, ама сакам да се префрлам на друг смер. Дали некој знае како оди таа постапка, се плаќа ли нешто и колкава е шансата да не ме префрлат? Ви благодарам. :)

Член од
4 јануари 2010
Мислења
90
Поени од реакции
4
Што мислите за Штул информатички смер?

Член од
30 мај 2016
Мислења
2
Поени од реакции
0
Сакам да прашам колку би требало да е просек од прилика за упис во ФИНКИ(знам дека неможе да има точна бројка но сакам да знам за тие што се имате запишано, каков ви бил просекот)? Инаку сега сум втора година средно па сакам да знаам со што оцени би требало минимум да поминам за да можам да се запишам. Ви благодарам..

Член од
27 мај 2016
Мислења
13
Поени од реакции
1
Дали некој знае кога ќе излезе конкурсот за упис на факултет? Уште нема излезено :mad:

B

beaverknight

Гостин
Najdobar vo rang koj kolku e priznat, kolku se obrazovani profesorite i kakvo znaenje mozat da prenesat na studentite kolku se iskusni, koi predmeti gi ucis i kakvi se programite?
Отвори им ги страните на двата факултета, студиски програми имаш, прочитај, види што точно те интересира, кој смер, како што, тако даље (ги имаш и соодветните предмети по смер).
Моментално тие ти се два најдобри (најтешки) факултети у Македонија, со тоа што ФИНКИ поише се фокусира на програмирање, и на Електро имаш смер КТИ (Компјутерски Технологии и Инжинерство).
На било кој да отидеш нема да згрешиш, а тоа што поише сакаш да бидеш даље у животот само ти го знаеш, никој друг.
Конктретно ако сакаш подетално инфо за Електро пиши пп.

Kajgana Shop

На врв Bottom