Уписи на факултет[генерална дискусија]

• Креатор на темата Kacar
  • Време на започнување

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Ај вака, дали некој знае на правен факултет, во понеделник во колку саат ќе има т.н. академски час? Колку трае тоа чудо?
Бев до правен, немаше истакнато ништо, бев и на студен. прашања и таа таму не знаеше ништо. Ми вика ќе имало на интернет со се распореди, ја прашав кога ќе биде објавено и тоа не знаеше да ми каже.
Да не има некој(а) било каква информација?

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Ај вака, дали некој знае на правен факултет, во понеделник во колку саат ќе има т.н. академски час? Колку трае тоа чудо?
Бев до правен, немаше истакнато ништо, бев и на студен. прашања и таа таму не знаеше ништо. Ми вика ќе имало на интернет со се распореди, ја прашав кога ќе биде објавено и тоа не знаеше да ми каже.
Да не има некој(а) било каква информација?
денес треба да излезе распоредот без гајле ;)

Член од
22 февруари 2014
Мислења
51
Поени од реакции
35
Се известуваат сите студенти од прва до четврта година дека на ден 15.09.2014 год. (понеделник) со почеток во 12:00 часот ќе има промотивно обраќање од страна на Деканската управа од Правен факултет Кичево, за што студентите се молат за задолжително присуство на промотивното обраќање во горенаведениот термин, а од 16.09.2014 год. наставата ќе се реализира според објавениот распоред на предавња и вежби објавен на интернет страната на факултетот.

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Ај еве термини кои факултети започнуваат со академските часови, но правниот (за некое чудо) го нема: http://ukim.edu.mk/mk_vest.php?v_id=146

Ако некој знае, уште еднаш, ќе го замолам нека каже. Фала

Член од
31 јули 2015
Мислења
6
Поени од реакции
1
Дали некоја ја попуни електронската пријава за на фах? Мене ми вика дека не може да продолжам со пополнувањето после резултатите од матура а веќе ги има...или само кај мене е така?

Член од
6 јуни 2014
Мислења
295
Поени од реакции
64
Зa нa секoј фaх требa електрoнскa пријaвa?

Член од
31 јули 2015
Мислења
6
Поени од реакции
1
па за на уким треба а за другите не знам

Член од
26 ноември 2014
Мислења
834
Поени од реакции
1.368
А каде се наоѓа таа тн. скриптара на УКИМ, од каде што треба да се земат пријавите? Немам стапнато близу факултетиве па затоа прашувам.

Член од
28 ноември 2009
Мислења
117
Поени од реакции
10
Здраво дали на Гоце Делчев може да се запишам со завршна матура ?

Член од
31 јули 2015
Мислења
6
Поени од реакции
1
Здраво дали на Гоце Делчев може да се запишам со завршна матура ?
може,ама предност имаат тие со државна матура[DOUBLEPOST=1439241520][/DOUBLEPOST]
А каде се наоѓа таа тн. скриптара на УКИМ, од каде што треба да се земат пријавите? Немам стапнато близу факултетиве па затоа прашувам.
Луѓе помагајте :) и вие знаете како ви било кога сте биле на уписи...

shumecha.tableta

Модератор
Член од
26 декември 2013
Мислења
3.324
Поени од реакции
17.789
Дечки, сеа стварно не е битно колку е стар изводот и државјанството (како што пишува на апликацијата iknow) или не треба да бидат постари од 6 месеци?

Член од
21 јули 2015
Мислења
4
Поени од реакции
0
Здраво. Сакам да прашам дали одземаат бодови за намалено (добро) поведение кога се запишуваш на факс. Доколку одземаат, колку?
Само една година имам намалено поведение.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Здраво. Сакам да прашам дали одземаат бодови за намалено (добро) поведение кога се запишуваш на факс. Доколку одземаат, колку?
Само една година имам намалено поведение.
Јок. :kajgana:
Јас се запишав со четири години намалено поведение :D[DOUBLEPOST=1439244964][/DOUBLEPOST]
Дечки, сеа стварно не е битно колку е стар изводот и државјанството (како што пишува на апликацијата iknow) или не треба да бидат постари од 6 месеци?
Кај нас, не праат проблеми тетките, ама не можам и не смеам да гарантирам дека тоа е случај сегде. Али вака општо земено, да те врата само заради тоа, е прилично глупо :D

Член од
26 ноември 2014
Мислења
834
Поени од реакции
1.368
Луѓе помош. На веб сајтот на Градежен во потребни документи за упис, меѓу другото пишува и „испечатена електронска пријава“. Може да ми каже некој на што се мисли со ова и како може(ако може) да се испечати електронската пријава. Јас веќе ја пратив пријавата и на iknow, во делот за потребни документи не пишуваше ништо слично. Линк

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Луѓе помош. На веб сајтот на Градежен во потребни документи за упис, меѓу другото пишува и „испечатена електронска пријава“. Може да ми каже некој на што се мисли со ова и како може(ако може) да се испечати електронската пријава. Јас веќе ја пратив пријавата и на iknow, во делот за потребни документи не пишуваше ништо слично. Линк
на крај на пријавата имаш опција “испечати“.

Не знам дали на градежен е така, ама на најголем дел од факултетите, на ден на уписите има (официјални) луѓе кои треба да ти помогнат околу истото, т.е. да ти ја проверат пријавата и да ти испечатат тоа што треба. Така да, ако не се снајдеш, на факултет кога ќе одиш за упис, распрашај се :D

Kajgana Shop

На врв Bottom