Не знам нешто конкретно да ти кажам ама имам познаници што се и на финки и на машински и се презадоволни во однос на учењето и на знаењето кое го добиваш.Мислам дека што и да одбереш нема да згрешиш.Ако јас се прашувам би одела на Финки на информатика,мислам дека е смер каде што можеш да напредуваш,да се надоградуваш и да најдеш работаBaram eden sovet od site sto smetaat deka pozapoznaeni se so ovie raboti, uste nemam odluceno sto na fakultet, skoro site fakulteti me vlecat finki,masinski najmnogu sto mislite deka e poperspektivno?
Финки,за знаење ќе добиеш и ваму и таму ама попреспективно ти е ИТ.Baram eden sovet od site sto smetaat deka pozapoznaeni se so ovie raboti, uste nemam odluceno sto na fakultet, skoro site fakulteti me vlecat finki,masinski najmnogu sto mislite deka e poperspektivno?
Средното со факултетот нема да ти проблем воопшто затоа што се почнува од најопшто па се трга понатака така да ќе се снајдеш,ако навистина сакаш тоа да го учиш,учи го.Времето пополека минува, и се наближува првиот уписен рок на факултетите, а јас сеуште сум во дилема. Се двоумам помеѓу Правен, Економски и Земјоделски. Најмногу ме влече земјоделскиот и сите тие работи поврзани за животната средина, но бидејќи имам средно економско, малку ми е страв како ќе се снајдам во сето тоа. Па затоа ги ставив Правниот и Економскиот, како втори опции. Затоа ве молам да ми кажете ако имате поголемо искуство во тоа, да ми дадете некој совет. Секое мислење е добредојдено.
Има во Скопје факултет за нутриционизам?Мислење за нутриционизам?
Чим имаш струка што те влече воопшто немој да се двоумиш. Пола другари ми се запишаа на факултети заради ,,работно место", па еве ги сега ќе се презапишуваат на тоа што го сакале.Времето пополека минува, и се наближува првиот уписен рок на факултетите, а јас сеуште сум во дилема. Се двоумам помеѓу Правен, Економски и Земјоделски. Најмногу ме влече земјоделскиот и сите тие работи поврзани за животната средина, но бидејќи имам средно економско, малку ми е страв како ќе се снајдам во сето тоа. Па затоа ги ставив Правниот и Економскиот, како втори опции. Затоа ве молам да ми кажете ако имате поголемо искуство во тоа, да ми дадете некој совет. Секое мислење е добредојдено.
Сега ќе отвараат на Фармацевтски Факултет смер „Нутриционизам“, ама и на „Лабораториско инженерство“ и „Магистер по фармација“ смеровите има добри предмети поврзани со квалитет на храна, биологија, нутриционизам, а и за квалитет на козметички производи. Со тоа, можеш да ги продлабочиш твоите знаења поврзани со храната и козметиката, ако тоа те интересира и на твоите критики, да им додадеш и некоја научна нота, a не само уметничка и еротска, што морам да признаам дека допира до емоциите на секој читател.Има во Скопје факултет за нутриционизам?
aww ne sumnjav <3Верен фан сум ти и те читам нонстоп. <3