R
RAYTHEON23
Гостин
а како рационален човек ке убедиш во нешто нерационално,односно нешто кое се базира на верување???
вера си е вера и не и е местото на ТВ шоу
Прво, Будизмот е атеистичка религија, тоа може лесно да се провери. Они не беруваат во бог ни во рај ни пекол, туку во реинкарнација само овде на оваа земја, така да нема што да убедуваат атеисти, а тие од Тибет се секта во Будизмот многу далеку од изворното Будино учење.
Офтопик:
Ти збориш за Ламаизмот , не за Будизмот.Второ не се секта туку најстаро учење познато денес.И далеку од тоа да се атеисти.Прочитај,осознај ,па ќе дискутираме.Со вакви затуцани размислувања не идеш далеку
Турската телевизија Kanal T во октомври ќе започне со емитирање на помалку бизарна емисија насловена „Натпревар на покајаниците“ (Tövbekarlar Yarışıyor). Станува збор за риалити шоу во кое четворица духовни водачи (еден имам, еден православен свештеник, рабин и будистички монах)
a ti citaj malku bolje neZAtucan...
Исто како што тој рационален човек те убедува да не веруваш во Господ, односно ти кажува дека Господ не постои. Атеизмот е всушност религија чија основна цел е докажување дека Бог не постои. Атеистите се дури и пофанатици во напорите да ги убедат другите во своето мислење. :smir:а како рационален човек ке убедиш во нешто нерационално,односно нешто кое се базира на верување???
односно јас ако мислам да се разнесам во дискотека во име на бога...тоа е мое право и добро ми еИсто како што тој рационален човек те убедува да не веруваш во Господ, односно ти кажува дека Господ не постои. Атеизмот е всушност религија чија основна цел е докажување дека Бог не постои. Атеистите се дури и пофанатици во напорите да ги убедат другите во своето мислење. :smir:
Секој си има право да верува во тоа што сака и што мисли дека му е добро.
:pos2::pos2::pos2:имам пробано да убедам атеист но на нив само што ке им се спомне Бог одма ги фака некоја нервоза и им се менува бојата на гласот како оној лукавиот да е во нив па одма бурно реагира дури има атеисти сто ке се скараат ако треба со мене ама нивниот збор да е последен. Имамприметено дека тие атеистите се "сезнајковци" и на не имаат одговор демек тоа не е Бог туку друго и на крај кога со докази ке им потврдам дека не може тоа и тоа да се случи само од себе тогаш почнуваат да се глупираат и да тонат во нивните лаги и глупости
1. Не ти ја сфаќам поентава на ова. Дали пишува во некоја света книга дека "самоубиството во име на Бога" е света работа или препорачлива работа?1. односно јас ако мислам да се разнесам во дискотека во име на бога...тоа е мое право и добро ми е
атеизмот не е религија(за да имаш религија треба да е лага).....
2. атеизмот нема цел...не ветува ништо
не условува...не ти кажува кое животиња да го јадеш а кое не:jaj:
е како не ја сфакаш...јас така мислам мое право1. Не ти ја сфаќам поентав
а на ова. Дали пишува во некоја света книга дека "самоубиството во име на Бога" е света работа или препорачлива работа?
2. Како бе нема цел?!? Непостоење на Бог, основна цел! А христијанството да не ти кажува кое животно да го јадеш?
фифти цент го копираат де....гет пеј гет лејПолоша религиозна пропаганда не сум видела.
Не знам што мислеле овие кога го смислувале ова ТВ Шоу?
Браво, ако не можат на спиритуален начин да ги натераат луѓето да веруваат во нешто, секако, финансиската страна е секогаш тука.
Жално.:nesvest:
Со оглед на тоа што ке си “еб*ваат матер“ ке паѓа “се*сање“ и тоа како....Језда не сум по таков вид на религиозна “еротика“...иако би сакал да видам кој ке има појаки аргументи...Религија? Тапа. Да имаше секс ке беше гледано.
-----------------------------------------
Не ја сфаќам поентава на целово ова освен од страната на парите.
Истите тие научници веруваат во Бог, истите тие научници постигнале врвни резултати иако биле со силно религиозно убедување. Дарвин кој ја докажал теоријата за настанокот на човекот, пред смртта побарал да се исповеда пред свештеник бидејќи бил верник и верувал во Бог.е како не ја сфакаш...јас така мислам мое право
пиша секој има право во што да верува...а кога успејаа историјата да ја модификуваат во мокно оружје..за религијата не правам збор-инаку кинески играчки калашникови се трошат ко алва во палестина
непостоење на бог:pos2:
атеистите не докажуваат ништо...така е
е сега има некои со опсесија или тронка сомнеж па мораат ете да вријат
и да разграничиме науката не се замара со лаги и измишљотини(тука атеистите немаат никаква врска ниту пак верниците..бидејки има и научници верници,нив мотив им е дарбата од природата ИНТЕРЕСОТ и сакањето на работата која ги исполнува а и трудот вложен не е занемарлив иако резултати често изостануваат)
Мислиш религијата е првенствено наменета за деструктивни цели? Не би рекол...Суштината во повеќето религии се мирот, толеранцијата, љубовта, помагањето, еднаквоста и сл. Грешката се состои во погрешното толкување на светите книги и нивна ЗЛОупотреба за лични и воено-политички цели.добро така е верувањето во бог ке го оставиме настрана...но зарем ова злоупотреба нели може да се соџвака ко УПОТРЕБА
а од кај знаеме шо мислел господ односно кој е ексклузивен толкувач преведувач???Мислиш религијата е првенствено наменета за деструктивни цели? Не би рекол...Суштината во повеќето религии се мирот, толеранцијата, љубовта, помагањето, еднаквоста и сл. Грешката се состои во погрешното толкување на светите книги и нивна ЗЛОупотреба за лични и воено-политички цели.