Убеди го атеистот

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
а од кај знаеме шо мислел господ односно кој е ексклузивен толкувач преведувач???

ма дајте де....исус (а.в.ц=а.сааа. ака САРС:vozbud:)

ја проколнал смоквата....како да го толкувам ова?????
Рајтеон, зошто погрешно ги сфаќаш логичките работи? Каде стои во Библијата цитат/изрека дека луѓето треба да се колат, бесат, убиваат, палат, дека треба да се водат војни за верата (крстоносните на пример, под патрон на папата)? Сето тоа го нема ако си ја читал Библијата. Таа зборува за мир, толеранција, почит, љубов кон ближниот и сл. Тоа што денес тие работи се искривени и не се почитуваат е друга работа.

R

RAYTHEON23

Гостин
Рајтеон, зошто погрешно ги сфаќаш логичките работи? Каде стои во Библијата цитат/изрека дека луѓето треба да се колат, бесат, убиваат, палат, дека треба да се водат војни за верата (крстоносните на пример, под патрон на папата)? Сето тоа го нема ако си ја читал Библијата. Таа зборува за мир, толеранција, почит, љубов кон ближниот и сл. Тоа што денес тие работи се искривени и не се почитуваат е друга работа.
епа сум ја читал де...и има етика...

ама нема логика...библијата е нелогична!!!!

египканите се божји народ и они се потомци на адам и ева...понатаму бог уценува преку мојсеј....и како тоа со змиите кога бог му ја дава големата магија на мојсеј:vozbud:

таа со пополно линијче па ја победува змијата на египканите ко на флипери те:toe:

чекај...ами новиот завет те учи да си утка...

дека е перење мозок тука се прикаските кои исус сарс ги думал на рајата(ова е без доказ валиден!!!!) исто и рибите(и ова!!!)

религијата е ЛАГА!!!!!

па што викаат во шоуто попови теолози оџи.. ко божем научници се...а зошто не викнат некој со докторат за делата на хемингвеј и алберт ками на пример...барем муабет ке има...а вака се е јасно

гет пеј гет леј:toe:

ке ги убедат атеистите(наводно)

а ке остане еден тврдокорен(читај рационален)
кој нема да прифати и тој ке биде пример за демоно опседнат...за шејтанство..па да беше кај нас ке направеа за него реклама..ТИ СИ ИДИОТ...така и во турки ке биде..тој ке го фиросаат максимално ке биде претставен грешно односно не како човек:toe:

ако не биде така незнам шо:vozbud:

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
епа сум ја читал де...и има етика...

ама нема логика...библијата е нелогична!!!!

египканите се божји народ и они се потомци на адам и ева...понатаму бог уценува преку мојсеј....и како тоа со змиите кога бог му ја дава големата магија на мојсеј:vozbud:

таа со пополно линијче па ја победува змијата на египканите ко на флипери те:toe:

чекај...ами новиот завет те учи да си утка...

дека е перење мозок тука се прикаските кои исус сарс ги думал на рајата(ова е без доказ валиден!!!!) исто и рибите(и ова!!!)

религијата е ЛАГА!!!!!

па што викаат во шоуто попови теолози оџи.. ко божем научници се...а зошто не викнат некој со докторат за делата на хемингвеј и алберт ками на пример...барем муабет ке има...а вака се е јасно

гет пеј гет леј:toe:

ке ги убедат атеистите(наводно)

а ке остане еден тврдокорен(читај рационален)
кој нема да прифати и тој ке биде пример за демоно опседнат...за шејтанство..па да беше кај нас ке направеа за него реклама..ТИ СИ ИДИОТ...така и во турки ке биде..тој ке го фиросаат максимално ке биде претставен грешно односно не како човек:toe:

ако не биде така незнам шо:vozbud:
Религијата има психолошко-компензаторска функција, оттука и етичкото во неа. А за логиката не би коментирал: она што некогаш било логично денес е лудост и обратно. Сепак треба да се види и периодот во кој е пишувана и како тогаш верувале/живееле луѓето.
За болдираното: ако тој е доволно паметен и начитан може и тој да ги надмудри, не влечи предвремени заклучоци. Секој со својата вистина!

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
имам пробано да убедам атеист но на нив само што ке им се спомне Бог одма ги фака некоја нервоза и им се менува бојата на гласот како оној лукавиот да е во нив па одма бурно реагира дури има атеисти сто ке се скараат ако треба со мене ама нивниот збор да е последен. Имамприметено дека тие атеистите се "сезнајковци" и на не имаат одговор демек тоа не е Бог туку друго и на крај кога со докази ке им потврдам дека не може тоа и тоа да се случи само од себе тогаш почнуваат да се глупираат и да тонат во нивните лаги и глупости
Ти не си сретнал атеист во животот изгледа, па некој ти кажал дека тие се тресат (падавичари) гласот им трепери, им се врти главата за 360 степени (Егзорцист од Фридкин сеа беше на ТВ1000)

Ко ќе шеташ по улици пази да не ти излези атеист од негде па шејтанот и лукавијо и натемаго и Old Nick или зерзевуло зад него...
Не бе обични луѓе сме ни касаме ниту ни се врти главата ...

Ете сега имаш тоа шоуто на турска ТВ па ќе видиш...

Само не прифаќаме некој да ни продава некои работи...тоа е се...

R

RAYTHEON23

Гостин
епа секогаш има јуник:toe:

така и тука само овој да не биде ко драги ака шпага ли беше или шо??

инаку овој кога ке ги тропа од зид во зид верниците и тие квазинаучници ке има тииит ко демек е некултурен:toe:

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
епа секогаш има јуник:toe:

така и тука само овој да не биде ко драги ака шпага ли беше или шо??

инаку овој кога ке ги тропа од зид во зид верниците и тие квазинаучници ке има тииит ко демек е некултурен:toe:
Види, и да се соберат најдобрите научници (стручњаци за прашања поврзани со религијата) против најрелигиозните верници (свештеници, вероучители и сл.) на научна дебата, секој со своите ставови, повторно нема да се убедат, ниту пак ќе извлечат некој заклучок. Секој ќе си остане на својот став, никој нема никого да разубеди.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Не сакам раатот да ти го расипувам ама во стариот завет има едно чудо место каде се повикува на масакри,клања и геноцид. Ако сакаш ќе следат и цитати.
Е сега ако ја прифаќаш книгата на постанокот, дедо ное и други делови ос стариот завет дали деловите каде се бараат убиства на неверници не се во ред? А од истата книга...

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Не сакам раатот да ти го расипувам ама во стариот завет има едно чудо место каде се повикува на масакри,клања и геноцид. Ако сакаш ќе следат и цитати.
Е сега ако ја прифаќаш книгата на постанокот, дедо ное и други делови ос стариот завет дали деловите каде се бараат убиства на неверници не се во ред? А од истата книга...
Јас не сум сретнал цитати во кои директно или индиректно се повикува на убиства, масакри и сл. Ако имаш некои слободно постирај ги. Инаку ја споменав Библијата, меѓутоа индиректно мислев на Новиот Завет, бидејќи всушност тој е света книга за христијаните (не дека стариот завет не важи, меѓутоа во новиот завет е сместена суштината на христијанството).

R

RAYTHEON23

Гостин
Види, и да се соберат најдобрите научници (стручњаци за прашања поврзани со религијата) против најрелигиозните верници (свештеници, вероучители и сл.) на научна дебата, секој со своите ставови, повторно нема да се убедат, ниту пак ќе извлечат некој заклучок. Секој ќе си остане на својот став, никој нема никого да разубеди.
тогаш целта на шоуто е манипулација и лоботомија:toe:

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
тогаш целта на шоуто е манипулација и лоботомија:toe:
Слично како на пример да се соберат нашиве политичари и да не убедуваат која партија е најдобра. :smir: Никој нема да ги прифати аргументите на другиот.

R

RAYTHEON23

Гостин
Јас не сум сретнал цитати во кои директно или индиректно се повикува на убиства, масакри и сл. Ако имаш некои слободно постирај ги. Инаку ја споменав Библијата, меѓутоа индиректно мислев на Новиот Завет, бидејќи всушност тој е света книга за христијаните (не дека стариот завет не важи, меѓутоа во новиот завет е сместена суштината на христијанството).
во стариот завет евреите се божји народ и точка...ние сме дериват на ОКТА штетен...ма дааајј

ни едното ни другото...

туку христијанството е кражба и модификација кој одговара на условите тогаш...за контрола и стрпение...величаствије и што ти знам:toe:

Слично како на пример да се соберат нашиве политичари и да не убедуваат која партија е најдобра. :smir: Никој нема да ги прифати аргументите на другиот.

интерес ако има ке прифати:toe:

како се станува од МК државјанин на трета држава:toe:ај политика нема место ке ме казнат ама твојата компарација вреди:zver::zver::zver::zver:

Член од
10 февруари 2006
Мислења
358
Поени од реакции
8
Ти не си сретнал атеист во животот изгледа, па некој ти кажал дека тие се тресат (падавичари) гласот им трепери, им се врти главата за 360 степени (Егзорцист од Фридкин сеа беше на ТВ1000)
според она што го кажуваш делуваш доста експлозивно + некултурно исто како што опишав.
Атеистите се деца на лукавиот и тие можат да отепаат и човек доколку бидат сигурни дека нема да ги гони законот и нема да имаат ниту жал ниту перде.
Нажалост многу атеисти има и веке не сакам со нив да се замарам а најмалце да им објаснувам и не си трошам време повеке со нив оти не вреди

П.С. Тоа што викаш дека не сум сретнал хахаха има едно правило, вистината не зависи од твоето кажано (тропнато)

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444

Се извинувам што ќе се на англиски ама ме мрзи да преведувам

Observe what I command you this day. Behold, I am driving out from before you the Amorite and the Canaanite and the Hittite and the Perizzite and the Hivite and the Jebusite. Take heed to yourself, lest you make a covenant with the inhabitants of the land where you are going, lest it be a snare in your midst. But you shall destroy their altars, break their sacred pillars, and cut down their wooden images (For you shall worship no other god, for the Lord, whose name is Jealous, is a jealous God.)

Exodus, Chapter 34, verses 11-14

You will chase your enemies, and they shall fall by the sword before you. Five of you shall chase a hundred, and a hundred of you shall put ten thousand to flight; your enemies shall fall by the sword before you. For I will look on you favorably and make you fruitful, multiply you and confirm My covenant with you. You shall eat the old harvest, and clear out the old because of the new.
Leviticus, Chapter 26, verses 7-9

Deuteronomy 7:2 "And when the Lord your God gives them over to you, and you defeat them; then you must utterly destroy them; you shall make no covenant with them, and show no mercy to them."

Joshua 10:40, "So Joshua smote the whole land; he left none remaining, but utterly destroyed all that breathed, as the Lord God of Israel commanded."

(убиј се живо и диво, не оставај ништо...јасна заповед)
1 Samuel 15-2:3 - Thus saith the LORD of hosts ... go and smite Amalek, and utterly destroy all that they have, and spare them not; but slay both man and woman, infant and suckling, ox and sheep, camel and ass. (Целосно уништи ги не поштедувај никој до последен чоек,жена,дете и новороденче, вол и овца, камила и магаре...)

Има уште многу вакви примери...

Плус од Аврама господ барал да си го заколи синот за да докажи дека е прав верник...

R

RAYTHEON23

Гостин
според она што го кажуваш делуваш доста експлозивно + некултурно исто како што опишав.
Атеистите се деца на лукавиот и тие можат да отепаат и човек доколку бидат сигурни дека нема да ги гони законот и нема да имаат ниту жал ниту перде.
Нажалост многу атеисти има и веке не сакам со нив да се замарам а најмалце да им објаснувам и не си трошам време повеке со нив оти не вреди

П.С. Тоа што викаш дека не сум сретнал хахаха има едно правило, вистината не зависи од твоето кажано (тропнато)
кој дискриминира....

ма имаш ли поим што напиша...ке убие човек и мака нема да има:tapp::tapp::tapp::tapp:

ако е психа...или хМММ ИНКВИЗИТОР:vozbud:

T

theTinule

Гостин
Ме мрзеше да ви ги читам постовите пошо ми се спие ама че ги прочитам утре :)

Иначе интересна емисија..баш ќе биде интересно како ќе се „надмудруваат“ треба и превод да акнат пошо со мојов турски...ни а нема да разберам :)
А од кога почиња ова?

Kajgana Shop

На врв Bottom