Па мојата класификација на турбо фолкот е сите српски пејачи освен старите групи како бело дугме, чорба, црвена јабука, парни ваљак итн.
Преферирам да слушам хип хоп и реге повеке него српско затоа можеби и не ги препознавам. Еве го мојот идол можеби ке ме сватиш зошто не ги разбирам
Ти пријателе со таа класификација нема далеку да стигнеш
Да не зборам што Парни ваљак и Дугме не се српски бендови
--- надополнето: 14 јануари 2012 во 13:22 ---
Жити се. Звонко го коментирам а тебе тоа те навредува. Турбо фолкот од кај е ако не е од Србија? Од Афганистан да не е ,или пак тоа е турбо јихад- гранка на турбофолк.
Според мене нема разлика во петранка со гавазова во стилот на пеењето. Само едната радо би ја
а другата не сакам ни на улица да ја сретнам. Патетично но реално
Радо би ја дркал ?
--- надополнето: 14 јануари 2012 во 13:32 ---
Да си пишам нешто и јас, мое мислење е дека не се слуша кај нас до толку турбо фолк, исто како и во околните земји како што изгледа на прв поглед, ако се слуша активно тоа е по селата повеќе(не да навредам само кажувам). Проблемот е што кај нас си имаат луѓето во глава некој тик стаено дека не можеле да пијат на друго нешто освен турбо-фолк. Што нема везе нели секако. Грешка правиме што по кафичиве обавезно после 12 си рокаат т.ф., и нормално луѓе нема да си идат дома ради тоа, песните влагаат во глава и така тој станува се поприфатлив.
Самото негово настанување говори многу за неговиот квалитет, во време на криза во Србија, многу буткан од власта во тоа време, пушти му на народот
што било, само нека не паничи од сите овие војни, санкции кризи итн.
А мене лично најмногу ми смета мешање на турбо-фолк со староградска, народна музика како пријателот погоре што Звонко Богдан му бил „прифатлив“ од турбото
.
Се спомнува Америка, немаат турбо фолк точно, ама јас ништо квалитетно ново од кај нив не слушнав да излезе. Рапот си е*ба матер, панкот одите у си знаете каде, беше извор на сета квалитетна музика, сега можам официјално да ги оценам како најнемузикална нација, посебно младината.
Викаат за вкусови не се расправа, ама кога на некој му се свиѓа турбо-фолк, тогаш итекако се расправа.
п.с. Српско =/= турбо-фолк.