Тупурко: БЦ и Киро се виновни за референцата ФИРОМ

Член од
28 март 2006
Мислења
17.883
Поени од реакции
12.419
ембаргото беше...
Ембаргото беше откако се воведе Македонија во ОН.
Ма што и да кажеме, и Америка да се открие повторно, назад нема, џабе е више.

Нешто друго ме интересира, претпоставка...ако тогаш сме го добиеле името Македонија, дали по некое време ќе гарантирал некој дека грците нема да променат став и да ни прават проблем? Што ако официјално сме Македонија, а грцине ни удреа пак ембарго, забрана за влез во тие асоцијации...економско ембарго и слично. Со такви ѓубриња никогаш не си начисто.

R

RAYTHEON23

Гостин
епа тоа велам...наместо да ги повлечевме по ветото војн иците...ние пак:tapp::tapp::tapp:

а зошто после ветото на грција не покажавме надворешна политика и да си ја вратиме војската дома!!!!!

тоа се 50 милиони годишно кон НАТО за туги цели!!!!!

СДСМ нема вина...односно ја плати...изгуби од велепредавникот љубчо!!!

е СЕГА што се случува и како се случува...кој ке биде одговерен ако не....сегашната власт...

е сега дали ДПМНЕ е виновно или пак кога го сменија името СДСМ се виновни...за мене е исто...веруј тоа е направено од позиција на влада..

значи ако имаат капацитас овие чуму чекаат...или може
на џорџе ке му стаса депеше да изјави...

мајкл џексон е црн волк во овчја кожа:pos2:

точно..кој сега е на власт...оваа влада..трена да покаже зџрелост а не безидејност...па кај се 100-те чекори или ко на жар да одиме:toe:

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
Се разбира,секогаш ќе има такви,некои тоа го прават за всушност да не ја превземат вината од тоа што им давале безрезервна подршка и на БЦ и КГ како “слепци“,па сега од срам сеуште веруваат во нивните искрени намери.:toe:
Токму затоа реков дека таквите се или наивци или верни партиски војничиња, не гледам дека тие луѓе размислуваат со своја глава.
Како што кажав претходно, Груески нема да ја добие мојата доверба ако додаде или одземе барем едно делче од нашето уставно име. Верувам дека исто би постапиле и повеќето граѓани, а Груевски многу добро го знае тоа, најпаметно би му било веднаш да ги прекине преговорите, иако постојат х причини и притискање зошто не може да го направи тоа, но да не навлегуваме подлабоко.
Значи муабетов ми беше овие преку ноќ го сменаа знамето, ја ставија референцава без никаква консултација со народот, и сеуште постојат луѓе кои се колнат во нив. :toe: но тоа ти е...

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.574
Поени од реакции
293
Па дали ќе дојде тоа да се промене!!! А што си СДС крив, крив си е!!!
Taka e,kriv e shto ja definira Makedonija kako drzhava so chlenstvo vo ON i mnogu drugi megjunarodni organizacii kaj shto Makedonija ima pregovarachko mesto i kriv e shto gi vovede site reformi od nezavisnosta pa dosega,isto taka kriv e i za dobivanjeto status chlenka na EU i NATO na Makedonija vo 2006tata.

Вината за референцата паѓа И на македонскиот народ. Кој ги бираше Бранко и Киро. И после воведувањето на референцата пак продолжи да ги бира.
Branko i Kiro vodea odgovorna politika i snosija odgovornost a ovoj Minhauzen denes ja prefrla odgovornosta na gragjanite so mozhen referendum.Vinata ili odgovornosta za referencata pagja na samata vlast a ne na nekoj tret ili chetvrt,nie gi birame da sproveduvaat odgovorni odluki ne nekoj drug ili ushte pomalku narodot.

Са бе зар се сомневаш во тоа
Chisto sumnjam.Ama ako e taka kako shto tvrdish i pokazhish stav i eden arshin togash kje ti pruzham raka.

ај те молам одговори ако сакаш кој го смени името а и знамето
Aj vaka kje ti odgovoram so kontra prashanje jas ako mozhe,ako e taka kako shto tvrdish deka SDSM go smenil znameto i imeto,shto ne se zalaga Grujo da go vrati togash?Neli imate 64 pratenici i badenter?Neka pokazhe Grujo shto znae a ne kompromis kje prael i kichmi kje vitkal.Pa neli 3godini e na vlast shto ne go vrati staroto zname i imeto?

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
Taka e,kriv e shto ja definira Makedonija kako drzhava so chlenstvo vo ON i mnogu drugi megjunarodni organizacii kaj shto Makedonija ima pregovarachko mesto i kriv e shto gi vovede site reformi od nezavisnosta pa dosega,isto taka kriv e i za dobivanjeto status chlenka na EU i NATO na Makedonija vo 2006tata.
1)ПОД КОЕ ИМЕ ВЛЕГОВМЕ во ООН???------------БЈРМ
2)КОИ РЕФОРМИ???????--------лошата приватизација,корумпирано и партизирано ЗДАРСТВО и СУДСТВО
СЛУШАТЕ,ЗА ОВА ТРЕБА ДА МУ КАЖЕМЕ ФАЛА на Б.Ц. и неговата СДС:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.574
Поени од реакции
293
СЛУШАТЕ,ЗА ОВА ТРЕБА ДА МУ КАЖЕМЕ ФАЛА на Б.Ц. и неговата СДС:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
Da ne beshe Branko, kje bevme ko nekoe pleme sega shto nikoj vo svetot ne go znae i samo nekoi patepisci kje raskazhuvaa deka vo eden del od Bugarija postojat lugje koi shto tvrdat deka poteknuvaat od drevna Makedonija.

1)ПОД КОЕ ИМЕ ВЛЕГОВМЕ во ООН???------------БЈРМ
Pod Republika Makedonija so BJRM refenca za nadvoreshna upotreba.

2)КОИ РЕФОРМИ???????--------лошата приватизација,корумпирано и партизирано ЗДАРСТВО и СУДСТВО

Reformite vo ARM,vo Policijata,granicata,Ekonomijata,Zdravstvoto,Sudstvoto itn. da ne nabrojuvam.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Da ne beshe Branko, kje bevme ko nekoe pleme sega shto nikoj vo svetot ne go znae i samo nekoi patepisci kje raskazhuvaa deka vo eden del od Bugarija postojat lugje koi shto tvrdat deka poteknuvaat od drevna Makedonija.

Reformite vo ARM,vo Policijata,granicata,Ekonomijata,Zdravstvoto,Sudstvoto itn. da ne nabrojuvam.

:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Бранко уништи се` што имаше вредно во Македонија, донесе 220.000 косовари.....

Insomniac

Evil Macedonian
Член од
27 мај 2007
Мислења
1.799
Поени од реакции
28

Ти даваат некоја паричка да кењаш по форумиве или за џабе?

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.574
Поени од реакции
293
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Бранко уништи се` што имаше вредно во Македонија, донесе 220.000 косовари.....
Kako gi donese bre?Tekstot ti e krajno nelogichen,konfuzen i nashlakan,ni gram logika i fakti.Kako toa gi donese,so shleper,so lopata?Kako?Daj objasni ni nam komunjarive nie pojma neame,posho pametnite vo dpmne chlenuvaat.

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119

:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
да не заборави да напоменеш дека таа референца трае 6 месеци!!!:pos2::pos2:
ЕКОНОМИЈА 0,дите државни претпријатија преку ноќ станаа приватизирана....погоди кои станаа газди....луѓе блиски до познатиот РЕФОРМАТОР..КОЈ ДРУГ ако не Б.Ц.....,АРМ од армија со 10 000 војска и 100 000 резервен состав,ја направи професионална војска со смешни 2000 војници,(обученоста е најдобра,но не заради Б.Ц.туку воениот кадар што го поседуваше МК,додека бројката е многу смешна за народ од 2 200 000 и држава како МК,па Косово повеќе има регуларна војска),како може НЕСТАБИЛНА граница-северната граница-да ЈА ОБЕЗБЕДУВА ПОЛИЦИЈАТА....најди ми ја логиката(освен тоа што мораше да прави како ќе му каже ЕУ)..ЗДРАСТВО и СУДСТВО НАЈКОРУМПИРАНО,НАЈНЕОДГОВОРНО,НАЈКАТАСТРОФА се НАЈ НАЈ(само не и најдобро) ......се поради т.н. РЕФОРМИ на Б.Ц.
УШТЕ ЕДНАШ ЌЕ ТИ КАЖАМ:ФАЛА ТИ БРАНЕ-НАРКОМАНЕ

Kako gi donese bre?Tekstot ti e krajno nelogichen,konfuzen i nashlakan,ni gram logika i fakti.Kako toa gi donese,so shleper,so lopata?Kako?Daj objasni ni nam komunjarive nie pojma neame,posho pametnite vo dpmne chlenuvaat.
лошо се искажа дечко,требаше да кажеш:
ИМ ДАДЕ ПАСОШИ и ДРЖАВЈАНСТВА за да ГЛАСААТ ЗА НЕГО:tapp:

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.574
Поени од реакции
293
ИМ ДАДЕ ПАСОШИ и ДРЖАВЈАНСТВА за да ГЛАСААТ ЗА НЕГО:tapp:
Dali ti kazhal nekoj shto znachi na forum da pishuvash so mnogu golemi bukvi, so boldirani bukvi, ili so vkluchen Caps Lock? Velat deka toa pretstavuvalo "derenje", ama jas mislam deka mozhe da znachi i lechenje na kompleksi. I obid da se nametne nekoj, nemajki drug nachin.Od druga strana im dade normalno drzhavjanstvo na tie shto zhiveele tuka a ne tie shto prebegaa od voenata kriza za vreme na dpmne.

Член од
29 декември 2008
Мислења
1.505
Поени од реакции
43
НЕ....заедно се во матниот бизнис...значи пишав универзален криминал...тоа е:toe:
Добро ама темава е за името.А кога се направи глупоста со ФИРОМ Грујо не ни беше познат нити пак се имаше почнато да се бави со политика.Што значи вината е воБЦ КГ и никој друг.А за тоа што ќе биди понатаму нормално и Грујо има свој придонес.

McQ

McQ
Член од
15 мај 2008
Мислења
208
Поени од реакции
28
Ти даваат некоја паричка да кењаш по форумиве или за џабе?
ne kazuva za toa i jas go imam kopiljot prasuvano>
znaes.............nekoi prasanja ne zasluzuvaat odgovor neli?
ama za dzabe ne kenja sigurno.
poznavajki gi kakvi nedorasnati se u taa partija nemoj da te zacudi ako nemue toa i rabota(da smrdi tuka)

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
Dali ti kazhal nekoj shto znachi na forum da pishuvash so mnogu golemi bukvi, so boldirani bukvi, ili so vkluchen Caps Lock? Velat deka toa pretstavuvalo "derenje", ama jas mislam deka mozhe da znachi i lechenje na kompleksi. I obid da se nametne nekoj, nemajki drug nachin.Od druga strana im dade normalno drzhavjanstvo na tie shto zhiveele tuka a ne tie shto prebegaa od voenata kriza za vreme na dpmne.
па вие/СДС и онака сте глуви,не го слушате народот...ваква барем ќе знаеете што МИСЛАТ за ВАС!!!!!!!
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
леле дечко жити се продолжи да пишуваш вакви работи...те молам:pos2:.........да не ја отварам темата вицеви без врска....:pos2::pos2:
а каде е репликата за другиот пост:
референцата ни е привремена 6 месеци............................................за АРМ,Здраството,полицијата,судството.................

Член од
29 декември 2008
Мислења
1.505
Поени од реакции
43

Branko i Kiro vodea odgovorna politika i snosija odgovornost a ovoj Minhauzen denes ja prefrla odgovornosta na gragjanite so mozhen referendum.Vinata ili odgovornosta za referencata pagja na samata vlast a ne na nekoj tret ili chetvrt,nie gi birame da sproveduvaat odgovorni odluki ne nekoj drug ili ushte pomalku narodot.

Chisto sumnjam.Ama ako e taka kako shto tvrdish i pokazhish stav i eden arshin togash kje ti pruzham raka.

Aj vaka kje ti odgovoram so kontra prashanje jas ako mozhe,ako e taka kako shto tvrdish deka SDSM go smenil znameto i imeto,shto ne se zalaga Grujo da go vrati togash?Neli imate 64 pratenici i badenter?Neka pokazhe Grujo shto znae a ne kompromis kje prael i kichmi kje vitkal.Pa neli 3godini e na vlast shto ne go vrati staroto zname i imeto?
Биди сигурен.Моите напади кон Бранко и СДСМ не се должат на мојата определеност(неопределеност)

Kajgana Shop

На врв Bottom